Monday, December 7, 2009

tik tik tik tok...

tik tok tik tok....
lagi 4 ari je aku akan menamatkan zaman anak dara....
n lagi 4 ari je lagi aku akan bergelar isteri MOHD AZUWAN BIN RASPANI ku yang tercinta...~ ehem2:P
rase cam tak caye je dah nk kawen:P huhu..~
pas kawen aku trus pindah pasir gudang,...dah dapat umah sewa,rm 450 sebulan.ok la....tak sabo nk dok nagn hubby but sedih gak nk tinggalkan family nnt coz aku mmg tak pnah berjauhan ngan family.dulu2 mase kat KMJ n kt UPM memang selalu ujung minggu balek segamat,homesick!huhu~ ingat lagi dlu2 selalu nangis sebab homesick:P huhu..n aku memang tak pnah dok umah sewa...eh,pnah sekali...mase tu ngah praktikal kat sek kat gemas,tp dok 2 ari je...coz ader masalah ngan tuan umah yg dok skali ngan ktorang(kitorang sewa bilik je)...masalah tersebut xperlu la aku cte kat sini...huhu..yg pasti tunang aku tau cte sebenar. sejak tu,aku dok kat umah je.ulang alik je ke sekolah.segamat-gemas ,gemas-segamat setiap ari.45min-50 min gak la segamat-gemas.

em...ckp pasal preparation...balai/kanopi dah siap pasang..ptg ni nk fitting bj sekali lagi...td dh bincang arrangement ngan photographer ttg perjalanan majlis..pelamin n hiasan bilik pengantin insyaallah rabu ni pasang...gubahann hantaran dah siap,tinggal letak brg je..doorgift lak..tunggu telur pindang n bahulu...nk packing2 dalm plastik n kotak pastu br masuk beg..gula2 lom siap packing...doorgift utk kawan2 dah setel...tinggal letak dlm beg je...penanda arah dah siap potostate n laminate...facial dah...kamis ni sauna,lulur,urut,mandi bunga,pedicure,facial,henna..inai stat pakai ari rabu,khamis pakai lg sekali bg cantek warne die..what else???selain tu...kne bertenang,,tdo yg cukup n hepy!!:)

Wednesday, December 2, 2009

why do i love you?


no reason...coz you is you!!!:)
.
.
.
You Complete Me:)

Monday, November 30, 2009

kawen

ye,nak kawen skang bukan senang..byk nk gune duit.lembu pon skang seekor je dah rm3000:P
actually...org mlayu ni...byk nk ikut adat.merisik ,bertunang,kawen...padahal dah knal lame,so xperlu la risik2 n tunang kot?:P tp adat punye pasal...bak kate pepatah,biar mati anak jgn mati adat.wah....:P padahal byk gune duit kalo nk risik,tunang n kawen ni ,lagi2 kalo anak sulung dlm keluarga...so,xpnah wat majlis,kne la wat besar-besaran sket:P so..masalahnye dunia zaman skang ni pasangan bercinta yg dah patot kawen or dah ditahap wajib kawen terpakse la tangguh dlu kawen coz ongkosnye tak cukup,tp dosa makin bertambah:P so...kalo dah ditahap camtu...wat je yg penting,mjlis akad nikah n wat kenduri kecil-kecilan...takyah wat besar-besaran..yg penting korang dah sah n halal n berkat hidup.xde la idup bergelumang dosa je n byk kes buang anak.btol x?

p/s: sedih bace paper kes org buang baby.makin menjadi2 skang ni.heh.

Sunday, November 29, 2009

tension

ye.sy ngah tensen,xde mood n malas nak wat ape2.heh.

Saturday, November 28, 2009

bibik or pembantu rumah or orang gaji

"bibik...oooooo bibik!!", panggil si anak.
"nak air,buatkan milo",perintah si anak.

oh,ayat ni memang dah biase kite dengar,last2 si anak tu bile dah beso,taktau nak wat ape2 coz dah biase bibik uruskan.

nowadays....especially kt bandar...bibik memang sangat diperlukan dalam kehidupan seharian utk menguruskan rumahtangga..tp...ade bibik kat umah ade pro n kontra nye.kalo aku nnt kalo dh kawen,aku taknak ade bibik.coz xde privacy n aku dah biase wat sume keje dr kecik,so tak perlu nk ade bibik..nnt xde privacy,xbleh maen lari2 dlm umah ngn en hubby ngan tenang nnt:P huhu

actually mase kecik...mmg family aku ade pembantu rumah...sorang je yg ok pade aku,name die cik dah.die org melayu n jage ktorg ngan baek..mase tu adek beradik aku br 4 org n kitorang tinggal kt muar..die baek n hormat kat mak ayah,n yg plg penting hub kitorg baek sampai skang walaupon die dah tak jadi pambantu rumahtangga keluarga aku...die berhenti keje pas kawen.pastu ibu amek org gaji len...sume tak ok...suke mencuri n xjujur!!last family aku gune khidmat org gaji mase aku darjah6.sejak tu...dah takgune org gaji n nenek aku aka tok mak yg jage kitorg:)

ptg tadi...makcik aku cte pasal org gaji die yg xjujur n menipu n mencuri.geram gak aku dengo.nmpak cam baek je...senyap je.bibik die umur baru belasan taun tapi die tipu kat agensi tu ckp dah 20++.dah la tak reti wat keje..kuat tdo n kuat makan,pastu mencuri brg2 makcik aku...die curi gelang n brooch makcik aku...kantoi mase tu die pakai brooch makcik aku...n makcik aku nampak,makcik aku tanye,tu brooch saye kan?pastu die ckp xla,tu kwn sy bagi,pastu makcik aku soal2 lagi n perangkap die last2 die ngaku,pastu makcik aku cek beg die,maka terjumpa la segala brooch n gelang yg die curi.betapa sakitnye hati makcik aku time tu.marah tak terkata,coz bibik tu tak jujur.pastu makcik aku cek lagi,jumpe lagi helang2 laen dalam pocket seluar die.heh.tu satu...pastu die gsk bj mahal makcik aku sampai hampir nk hangit,tp tak ngaku pas dah kne perangkap br nk ngaku.pastu...pakcik aku pnah balek awal dr biase...sampai je umah,pakcik aku kene panjat pagar umah coz nk masuk umah coz panggel2 bibik tak jawab n anak2 die yg masih kecik yg ditinggalkan dalam umah tu ckp,bibik xde..so pakcik aku terpakse panjat gate umah die utk msk umah.rupenye bibik tu g umah org len...berborak ngan maid kat kawasan kejiranan kat ctu.pakcik aku yg aku knal die jenis lembut ati trus tengking n marah die coz tinggalkan anak2 camtu je kt umah.heh,aku yg dengo pon cam geram je.n actually sebelum ni bibik tu pnah kne marah ngan makcik aku coz cam bertepuk tampar ngan pakcik aku ngan manje n mesra.tp time tu die masih baru,..so cam bg peluang ar.nampaknye kali ni takbleh bg muke n bg peluang lagi.pakcik aku nk tukar bibik baru...LAGI!tgk la bibik yg ketiga ni camne lak.sume keje xsampai 5bulan pon.sungguh membazir duit!ader lagi...ni kes makcik aku yg len lak...yg ader masalah rumahtangge sebelum ni tp aku xnk cte pasal tu..bibik sebenarnye pegang byk rahsie keluarga...btol x?sume boleh dikorek dr bibik...n sume die akan cte...wat if die jaja or cte kat org len...kan tercalar maruah family tu?tepuk dada,tanye selera:P


ntah la...tp ade je yg aku bace2 majalah,ade je yg ok n bertahan lame.tp sgt sedikit.tp...to me...no maid plz!privacy plz!:P huhu~

si bongsu lelaki n sulung vs bongsu

korang stuju x...lelaki bongsu manja?:P en tunang aku bongsu gak:P setelah aku wat pemerhatian n kajian....aku rase lelaki bongsu perangainye lebih kurang same:P sbg contoh: adek bongsu aku ni...manja ngan mak aku,pastu ske nak tdo ngan mak aku walaupon dah beso...n dah byk kali aku dengo ni...ank bongsu lelaki...suke nk pegang+cium+ramas breast mak die:P (bukan secara ghairah ok,sila jgn slh phm).huhu..maksudnye dr luar baju n dlm keadaan berbaju k:P xtau la nape...pakcik aku yg bongsu pon camtu.ayah n mak aku cte.. poksu aku ni dah beso...n dah nak kawen dah time ni...mase tu die nk g mane ntah...tp tak gerak2 blk..but asik mundar mandir kt luar umah..pastu si ibu(nenek) aku yg paham perangai die(kebetulan time tu ade org dtg umh,so nenek aku kne la melayan org tu,tp dh nampak ank die tak blk2 n phm perangai si bungsu,nenek aku pon g le keluar jumpe die jap)..pastu korang nk tau die watpe?poksu aku slm+cium tgn mak die.pastu pegang n tarik breast mak die:P huhu..pastu br die leh blk ngan aman:P hahaha...aku yg dengo pon cm geli je:P adek bongsu aku pon same camtu ok,tiap2 mlm pon mesti mau tdo pegang breast mak aku:P tatau la tunang aku ni camtu ke tak,tp bile aku tny,die xngaku:P em...tokbak aku pon bungsu gak..n die pon manja!!

emm...pade aku lelaki bungsu...ade cara layanan n cara nk amek ati die..diorg ni manje sebnarnye,tp xmo ngaku:P lalala..~ aku sebelum2 ni ,member2 lelaki yg aku rapat mesti lelaki tu ank bongsu or bongsu xjadi(jadi ank bongsu dlm tempoh waku yg lame,pastu br dpt adek)..tatau la...adekah secara kebetulan?tp aku lebih selesa ngan diorg.tp kalo member lelaki yg sulung....aku slalu xsependapat ngan diorg.adekah ini satu kebetulan?well..sulung vs bongsu memang sesuai.aku penah bace...".Sulung - Bongsu
Kombinasi paling serasi. Si sulung dapat mengajarkan pasangannya, untuk bertindak lebih teratur dan dewasa, terutama saat menghadapi masalah serius. Sementara, si bongsu dapat seimbangkan sikap serius si sulung dengan mengajaknya bersantai atau sekadar duduk sambil berkhayal mengenai masa depan." kalo sulung ngan sulung ngan sulung lak...

" Berpeluang besar untuk sering bertegang urat. Masing-masing sentiasa suka berkeras ataupun dalam menentukan siapa pemberi dan penerima perintah. Jika hubungan cinta terjalin, ia memerlukan jiwa besar dan kesabaran dalam menjalani hubungan seperti ini."..well,kajian dah lame membuktikan sulung n bungsu memang serasi:)

btw...1 week n 6days to go!!!:)

Wednesday, November 25, 2009

PMS

not feelin so gud lately...maybe coz my hormon tak stabil..coz nk period.heh.but still...guys dun understand about it walaupon dah lame knal.huhu...yup.aku kdg2..terlalu ikut emosi kalo time PMS ni..tapi selalunye depends on the situation.n situasi sekarang...membuatkan aku agak beremosi...myb sebok ngan persiapan kawen..n guys..plz do understand me!!


emm...ade bace artikel ni...kepada sesiape yg bergelar lelaki,sila baca dan pahamkan.TQ:)

.
.
JANGAN mudah melenting atau cepat melatah andai wanita yang anda kenali sebagai seorang yang sabar atau periang boleh berubah emosinya secara tiba-tiba. Perubahan ini mungkin menyebabkan mereka menjadi seorang yang begitu sensitif, mudah marah, cepat tersinggung atau sebagainya.Tidak kira siapa pun wanita terbabit sama ada ibu, kakak, adik, isteri, teman wanita, bahkan yang bergelar nenek sekalipun boleh mengalami perubahan emosi seumpama ini.Hakikatnya ialah bukan mudah menjadi seorang wanita. Namun, inilah yang harus dilalui oleh wanita dalam meniti setiap fasa kehidupan mereka.

Bermula dari peringkat bayi, kanak-kanak, remaja, dewasa hinggalah mencecah ke usia emas, terlalu banyak perubahan fisiologi dan biologi yang harus dilalui oleh seseorang wanita.Andai kurang persediaan dan pengetahuan mengenai setiap fasa perubahan ini, banyak masalah boleh timbul.Masalah bukan saja dihadapi oleh wanita terbabit, malah kepada orang yang rapat dengan mereka.

Pakar perunding obstetrik dan ginekologi di sebuah hospital swasta di Kuantan, Dr. Suraya Arshad berkata, perubahan ini biasanya tidak
disedari oleh ramai wanita.Sebaliknya, ia lebih banyak dikesan oleh mereka yang hampir dengan wanita terutama pasangan mereka.
Menurut beliau, salah satu aspek yang mungkin tidak difahami oleh sebahagian besar wanita, mahupun mereka yang berada di sekelilingnya, ialah emosi seseorang wanita.

``Ini kerana emosi dan perasaan seseorang wanita banyak dipengaruhi
oleh hormon yang terdapat dalam tubuhnya.

``Bagaimanapun, para penyelidik masih dalam kajian mencari punca
mengapa wanita begitu mudah terdedah pada perubahan emosi,'' katanya.


Beliau tidak menafikan kurangnya pemahaman berhubung perubahan emosi wanita boleh menjadi salah satu faktor yang menyumbang kepada penceraian.Dr. Suraya memberitahu, emosi wanita banyak dipengaruhi oleh hormon-hormon tubuh mereka.Dua hormon utama yang terdapat dalam tubuh wanita ialah hormon estrogen dan progesteron.

``Kedua-dua hormon ini mempunyai kuasa dan pengaruh yang cukup besar
dalam setiap fasa kehidupan seseorang wanita.

``Sekiranya berlaku ketidakseimbangan pada hormon-hormon ini, maka ia
boleh menyebabkan perubahan terutama kepada mood wanita terbabit,''
katanya.


Hormon ini dihasilkan oleh kelenjar ovari. Penghasilannya dipengaruhi oleh sebahagian hormon yang dirembeskan oleh kelenjar pituitari dalam otak.Peranan kedua-dua hormon ini bukan sekadar hanya mengatur pusingan haid seperti perubahan pada dinding rahim dan pengeluaran darah haid.Pada masa yang sama hormon-hormon ini mempunyai kesan pada tisu-tisu tubuh. Ini termasuklah buah dada, tulang, pembuluh darah, jantung, saluran usus, pundi kencing dan kulit.Dr. Suraya menjelaskan, ketidakseimbangan hormon-hormon estrogen dan progesteron boleh menyebabkan perubahan kepada wanita terbabit.

``Ini termasuklah perubahan tingkah laku atau emosi yang menyebabkan
mereka menjadi seorang yang mudah sensitif, tertekan, mudah marah atau
mengalami kemurungan,'' ujarnya.


Bagaimanapun, katanya, bukan semua wanita mesti melalui perubahan emosi.Pusingan haid, kehamilan, keadaan selepas bersalin, ketidaksuburan dan menopaus boleh mengakibatkan perubahan mood yang menyebabkan seseorang wanita seolah-olah mengalami kemurungan.Malah, para penyelidik turut mengesahkan bahawa hormon boleh mempengaruhi pengeluaran endorfin yang berfungsi mengawal emosi dan mood.

Tambah beliau, tiga fasa kehidupan yang menyebabkan wanita boleh
mengalami perubahan ketara ialah:

- Fasa sebelum pusingan haid

- Fasa selepas melahirkan anak

- Fasa selepas menopaus (putus haid)


A. Fasa sebelum pusingan haid (Pre-menstrual syndrome - PMS)

Di seluruh dunia, berjuta-juta wanita menganggap apa yang berlaku setiap bulan umpama satu pusingan jam biologi.Keletihan, mudah tersinggung, perut kembung, masalah jerawat dan sebagainya sering kali dikaitkan dengan pusingan haid.Sehingga hari ini belum ada satu teori yang berjaya membuktikan mengapa wanita mengalami perubahan mood atau emosi setiap kali mereka hampir dengan fasa pusingan haid mereka.Bagaimanapun, ia dikaitkan dengan perubahan hormon yang menimbulkan tindak balas abnormal.Gejala PMS biasanya terjadi seminggu sebelum seseorang wanita mengalami pusingan haid.Ia akan hilang beberapa hari selepas haid berlaku. Gejala-gejala ini hanya sementara waktu dan tidak begitu mengganggu rutin harian seseorang wanita.Ia merangkumi gangguan pada psikologi, perut, kulit, kandungan cecair pada badan dan lain-lain.Ini termasuklah perubahan dari segi selera makan, kemaruk makan,
jerawat, mood terganggu, gangguan tidur dan emosi terlalu sensitif.


B. Fasa selepas melahirkan anak

Fasa ini yang juga dikenali dalam istilah perubatan sebagai post partum depression (PPD) merupakan satu keadaan di mana wanita mengalami kemurungan selepas melahirkan anak.Penurunan hormon estrogen yang mendadak selepas bersalin dikatakan faktor yang menyumbang kepada masalah seumpama ini.Ketidakseimbangan hormon boleh berlaku kepada semua wanita, namun mereka yang tidak menanganinya dengan baik boleh mendapat psikosis.

PPD boleh terbahagi kepada tiga kategori:


- PPD baby blues. Seseorang wanita boleh termasuk dalam kategori ini
sekiranya mereka mengalami perubahan emosi atau mood dalam tempoh dua minggu selepas melahirkan anak.Bagaimanapun, bukan semua wanita yang melahirkan anak melalui fasa seperti ini. Wanita di Barat dikatakan lebih ramai mengalami fasa ini berbanding wanita Asia dengan anggaran sebanyak 80 peratus.

Biasanya wanita terbabit akan mengalami gejala seperti:

a. kesedihan

b. menangis lebih daripada biasa

c. lebih sensitif

d. mudah tersinggung

e. rasa berdebar-debar


Wanita yang mempunyai masalah dalam rumah tangga dan mengalami banyak komplikasi semasa hamil lebih terdedah kepada risiko ini.Risiko ini meningkat sekiranya mereka pernah mempunyai sejarah PPD. Gejala yang dialami ini biasanya akan hilang selepas sepuluh hari.


- PPD kemurungan. Wanita yang dikategorikan dalam kumpulan ini
mengalami gejala-gejala seperti:

a. Perasaan putus asa

b. Tidak boleh memberi tumpuan

c. Gangguan ingatan

d. Perasaan bersalah

e. Rutin harian seperti makan terganggu


Masalah ini kebiasaan dialami dalam tempoh sebulan selepas bersalin dan terus berlaku dalam tempoh beberapa bulan.Mereka yang menghadapi masalah ini perlu diberi bantuan. Mereka memerlukan rawatan kaunseling, terapi psikiatri dan sokongan emosi ahli
keluarga.


- PPD psikosis. Di kalangan masyarakat Melayu, PPD psikosis dikenali
sebagai penyakit gila meroyan.

Individu terbabit mengalami gejala seperti pesakit mental.

Antara gejala-gejala yang dialami ialah:

a. Mendengar suara-suara halus

b. Tingkah laku yang pelik seperti gelak atau

bercakap seorang diri

c. Kekeliruan yang ketara

d. Sentiasa dalam keadaan ketakutan

e. Memiliki tenaga fizikal yang begitu kuat

f. Mengalami kesukaran untuk tidur

g. Keinginan untuk membunuh diri


Seperti juga PPD kemurungan, individu yang mengalami penyakit gila meroyan perlu menerima bantuan dan rawatan.


C. Fasa menopaus (putus haid)

Menopaus merupakan satu perubahan biologi yang normal apabila ovari wanita tidak lagi menghasilkan dua hormon wanita, estrogen dan progesteron.Perlu difahami bahawa menopaus bukan sejenis penyakit. Ia adalah satu titik perubahan yang harus diterima secara positif oleh seseorang wanita, baik dari segi emosi mahupun fizikal.Bagaimanapun, menopaus boleh menjadi salah satu punca utama kemurungan.Menopaus boleh berlaku apabila seseorang wanita mencapai usia dalam lingkungan umur pertengahan 40-an hingga lewat 50-an.Menopaus menyebabkan wanita mengalami perubahan hormon. Penghasilan hormon estrogen mula berkurangan dalam tempoh beberapa tahun sebelum menopaus.

Perubahan pada penghasilan hormon ini boleh menyebabkan seseorang wanita mengalami perubahan emosi seperti:

- kemurungan (bergantung kepada tahap keterukan)

- cepat marah

- mudah tersinggung

- sukar tidur

- rasa panas

- pelupa

- Sesetengahnya mengadu sentiasa rasa sedih atau sakit-sakit badan

- fikiran bercelaru


Bagi menangani masalah ini, wanita boleh mendapat rawatan terapi gantian hormon (HRT).

Menopaus mungkin dianggap oleh sebahagian besar wanita sebagai fasa yang terpaksa dihadapi apabila mereka melangkah usia tua, tetapi ia juga mempunyai banyak kebaikan.Mereka kini bebas daripada belenggu pusingan haid pada setiap bulan. Wanita harus menerima menopaus sebagai satu titik permulaan kehidupan baru dalam hidup mereka.

*sumber dr halaqah.net

Monday, November 23, 2009

no more!

no more all kind of nuts,(termasuk la tauge,tempe,kacang buncis,kacang panjang..),kuning telur,ikan kembung,ikan tongkol,kulit ayam(owh...kulit ayam kfc la yg paling sedap:p),kicap,sardin bla bla bla.....
sume yg diatas adalah peberet aku:(
tp no more utk kulit cantek:P ehem2~
huhu...why?because jerawat resdungku makin menjadi2 atau dgn erti kate lain...semakin mengganas sejak kebelakangan ini:( jerawat tu lem dr jerawat biase...die cam bengkak dr dlm..sakit,xde mate,pastu nnt lame2 die tinggalkan kesan itam yg huduh di muke:( uwaa....xmo...lagi 2weeks je ni.heh.so...aritu g klinik...doc ckp,...no more kat makanan yg sy sebut diatas 4 ur own gud..pastu doc bg ubat n krim sapu.
ok,sila dengo ckp doc ye cik ain:)

p/s: lupe nk bgtau...........aku dpt tuko sek kat pasir gudang:) alhamdulillah...so xperlu berjauhan ngan encek hubby:) n tarikh lapor diri is 1.12.09!!

bunga pahar moden



trend sekarang...gune bunge pahar jenis gantung intead bunga pahar yang jenis cucuk..
mak aku yg bli tempat bunga pahar gantung ni...kat ayer itam...2 rm40. ok la...~
n my bunga pahar telah ditaja oleh moksu ku:) tq moksu:)

Sunday, November 8, 2009

gubahan hantaran

smalam bz membuat gubahan hantaran..
aku prefer wat sendiri daripada tempah
why?sebab lebih puas ati...n jimat:) hehe..
korang lak camne?prefer tempah or wat sendiri?
tema hantaran aku kali ni..bunga dlm taman:P huhu..~


[update 23/11/09]





my hantaran dah siap 95%...tinggal wat sirih junjung n letak brg:)

Wednesday, November 4, 2009

resepi simple cheesecake yang sedap dan senang

cheesecake ku yang berlapis2





actually dh lame tak wat cheese cake:P dulu2 seblom tunang,stiap kali encek tunang dtg sgmat,msti wat kan cheese kek peberet die, tp sejak dh tunang dh tak wat cheese kek utk die:P so....mggu seblom die dtg aritu...die dh request nk mkn cheese kek,siap pesan soh bli bahan awal2..huhu

him: dh lame xmamam cheese kek...dlu mase seblum tunang ayg slalu watkan,tp pas dah tunang dah xwat lagi stiap kali kte dtg:(
me: huhu...padan muke:p kang pas kawen,kalo nk cheese kek,kte soh syg wat sendiri:P huhu..*ayat kejam*
him:*majuk*
me: lalala:P

hehehe...actually senang je cheesekek yg aku slalu wat tu...no need to bake,juz chill:) ni nk share resepi n cara2 wat simple cheesekek:) actually,resepi ni aku dpt dr sepupu aku,tp telah diolah semule ikut citarasa aku;) hehe

here's the recipe....~
1 bungkus beskut marie
250g cream cheese(jenama philadelphia)-potong kecil2...biar die lembut pd suhu bilek
125g butter(aku gne jenama buttercup je)-potong kecil2...biar die lembut pd suhu bilek
ice cream(perise ape2 je) @ whipping cream
susu pekat manis(secukup rase,takmo manis2 sgt)
susu segar (utk celup beskut marie...so dlm stgh mangkuk dh cukup)-suam(panaskan dlm microwave,tp jgn pns sgt..suam2 kuku je)

cara2...~

1.pukul cream cheese n butter sampai lembut n sebati
2. pastu tambah ice cream and susu pekat manis..secukup rase.try tambah dlm 4sudu dlu...pastu kalo tak cukup,tambah lagi...ikut sesedap rase korang..pukul lg smpai sebati..
3. celup beskut marie dlm susu segar yg dah disuamkan.celup keseluruhan beskot tu,tp jp je,bukan lame2
4.then letak dlm bekas,susun satu2..pastu letak adunan cheese td..pastu ulang balik step 3 n 4 .wat selapis2...lapisan atas sekali mesti lapisan cheese...pastu tutup bekas ngan plastic wrapper...letak kt freezer dlm 2-3 jam...pastu letak kat bhgian chiller dlm 2 jam..pastu dh leh mkn:) tp kek ni mmg kne simpan dlm peti sejuk:) simple je kn?try la wat.confirm jadi!!:) try la wat ngan yg tersayang...romantik gtu:P hehe

p/s: tibe2 nk makan cheesekek pas taip resepi ni..nasib ader baki cheese kek aritu:)

wedding doorgift

hye.dah lame aku tak update blog.bz bz bz n bz n mls:P huhu...

wedding ticker arini dah menunjukkan exactly 1 month n 1 week until our wedding day...huhu...sungguh cepat mase berlalu ye:P byk lagi yg tak setel.sabtu lepas br je amik kad kawen....akhirnye siap pon kad kawen kami:) tempah kat kadkahwinku.com je...byk pilihan n harga pon berpatutan n sangat murah!lagipon tak perlu nk membazir sgt kt kad kawen...nnt org buang jugak...btol tak?kad kawen yang kitorng tempah ni...simple but yet...elegant:P~ huhu...nnt ade mase aku upload gambonye ek:)

so...sabtu lepas kitorg g alamanda...shopping cadar,brg hantaran,hiasan untuk bilik pengantin...bla3...and then amek kad kawen kt kawan encek tunang..pastu balik singgah nilai3..konon nk cari doorgift,paperbag,brg2 gubahan utk hantaran kawen,...tp last2 tak bli pape poN:P huhu....cam tatau nk bli ape...lagi2 time tuh ramai org ngah borong brg kawen..pastu harga lebih mahal berbanding kat air itam..so...kitorg blk dr nilai3 dgn tgn yg kosong:P huhu...

actually seblom ni dah g air itam ngan parents..dah bli doorgift utk family belah mak+ayah+bakal suami...tu kire doorgift utk VVIP la..hehe..
so...doorgift utk family belah mak+ayah+bakalsuami ialah bekas tisu.aku yg pilih n decide.walaupon agak mahal tp takpe,yg ptg brg tu berbaloi n leh digunakan sampai bile2.actually kalo kt air itam ni...kne pandai pilih kedai gak.kalo kedai yg beso2 biasenye harge mahal.kitorg bli bekas tisu n bli tempat bunge pahar...bli yg jenis moden punye ,jenis gantung.bli 2,rm40 je.ok la...pastu bli bunge roset ...bli tu je aritu ngan parents..mybe mggu ni nk g lagi ngan parent.nk bli brg lagi:) actually mmg penin pale nk bg doorgift ape.huhu...~

p/s: last weekend was the last date for us...pasni dh tak jumpe sampai la ari nikah:) kate org...tak elok bakal pengantin selalu jumpe:P cant wait 4 da day...~ :)

Wednesday, October 21, 2009

naik 2kg:)

yeah....berat badan aku dah naik 2kg:) sebelum ni turun ke 40kg mase puase n mase raye pon tak naek2...n now...maintain 42kg:) nak tambah lg 2kg:)huhu..~

Tuesday, October 20, 2009

new hair cut

baru potong rambut last week..~
gunting kat kedai laen...salun nonmuslim..sebelum ni salun muslim punye(memang dr kecik mak bwk gunting kat salun tu)..
sj nk tukar angin actually...dat's y try kat salun tu...
she suggest new hair style...huhu...tak kesah la..layankan je:P
well...ske je hair style yg die suggest...menampakkan i macam mude remaja:P huhu
cume...bile balik umah...mak terkejut beruk tgk rambut ku ini:P huhu
mak pun bebel....antara yang diucapkan oleh mak aku:"ya allah,bile la gunting rambut nih??nape gnting camni?gunting kt mane?dah macam rambut anak murid mak yang mak selalu marah.."
huhu..pastu mak sambung bebel lagi..."camne nak wat sanggul mase kawen nanti kalo rambut dah pendek:P "huhu..*actually,takde la pendek sgt pon*..
petang tu...baring2 sambil bc majalah KELUARGA(yg dipinjam dr mak uteh aku)..
pastuh...kat ader bace kat ruangan soal jawab agama...
tajuk soalan: potong rambut di salun bukan muslim
soalan: "apa hukumnye jika wanita islam memotong rambut di salun bukan islam.ditempat tinggal sy agak susah utk mencari salun rambut milik org islam.jadi,sy tiada pilihan lain selain ke salun bukan islam"
jawapan: rambut wanita islam adalah aurat terhadap wanita bukan islam.haram memotong rambut di salun bukan islam .jika sukar,maka pilihan lain yang ada ialah di tempat bukan salun seperti dirumah dan sanak saudari di kediaman peribadi.begitu lah cara islam menjaga maruah wanita islam"
.
.
.
baru tau..juz nak share ngn korang...:)

Tuesday, October 13, 2009

Our wedding theme:)

::him::
purple

:: mine::
maroon/dark red:)
p/s: penin pale gak pilih kaler...mule2 pilih gold,,then pilih putih lak...pastu br confirm pilih dark red/maroon:P huhu...~

cake n cupcake


ye..sy suke wat kek n suke makan kek n amek gambo kek:P
hehe~
p/s: tadi g marhaban....anjuran sekolah aku..3umah je mlm ni...dah la sesat cari umah tadi:P


Monday, October 12, 2009

temuduga kawen

actually...dah lame aku kne interbiu kawen ni..xsilap aku.. ujung bulan 9..tp br nk cte kt korang arini.hehe.

nasihat aku:sila bersedia n study la jugak sket2 sebelum diinterbiu kalo taknak dimalukan:P huhu~

mase aku tau nk kne interbiu.. ati aku terus dup dap dup dap...berdebar seyh...huhu..pas bagi salam masuk bilik interbiu...aku sempat perati keadaan sekeliling dlm bilek tuh..ader beberape tukang interview..setiap interviewer dok kat meja laen2..maksudnye kne interbiu sorang2..huhu~ muke masing2 cam serius je...cuak gak:P mase ari aku kne interview aritu...takde org len yg nk kne interbiu..aku sorang je.so,aku decide pilih interviewer yang btol2 seblah pintu.sng sket nk kuar nnt:P huhu... interviewer aku tu..seorang ustaz muda(encem gak):P huhu..lagi la segan:P pas bg slm kt die...die bg kertas borang temubual,kte isi name n no ic...pastu die mintak borang tu balik utk die bg markah..mule2..sesi icebreaking...die tny sket2 pasal diri kite.keje ape,dok mane,tng org mane,tng keje mane,bla2...tak sampai 5 min pastu br stat sesi interbiu kawen:P huhu

utk pengetahuan korang....
ade 6 perkara yang memang akan disoal:

1.dua kalimah syahadah
2.bacaan al-fatihah
3.bacaan doa qunut
4.munakahat
5.toharah
6.tanggungjawab suami/isteri
.
.
.
1.dua kalimah syahadah...die soh mengucap n then maksud 2 kalimah syahadah.pastu...die tnye rukun iman n rukun islam...

2. bacaan al-fatihah....aku inagtkan die soh aku bc surah alfatihah.aku dah siap bace bismillahirrahmanirrahim...pastu die ckp..sy tak suruh awak ngaji pon.huhu...die tny...kalo smayang...tp tertinggal surah alfatihah leh tak?ape hukum solat tu?kalo terlupe bace lak ape hukum?pastu...die tny rukun smayang ader brape...alfatihah termsuk dlm rukun smayang tak...rukun yg keberapa? n bla2..dah tak ingat soalan laen.huhu

3. doa qunut....die tnye..kalo smayang subuh...lupe bc doa qunut...ape hukum?kalo lupe doa qunut n then lupe sujud sahwi ape hukum?kalo lupe doa qunut tp ingat nk wat sujud sahwi tp tak wat sujud sahwi ape hukum?kalo ingat nk bc doa qunut tp mls nk bace ape hukum?ape hukum bc doa qunut dlm solat subuh?n bla2...lupe yg len:P

4.munakahat...ni aku ske..sbb aku ingat n dpt jwb sume ngan btol.huhu..die tnye rukun nikah ader brapa...n nyatakan rukun nikah

5. toharah...die tny maksud toharah.pastu die tny niat mandi wajib..cara kita mandi wajib...camne nk tau sah mandi wajib..bla2..

6. tanggungjawab suami/isteri...ape tanggungjwb isteri kpd suami??aku jwb la..jg maruah,jg makan minum suami,n bla2...pastu...die tny...yg paling utama skali ape??pk2...tp tak dpt.,..pastu die ckap la...kne patuh arahan suami...ikut cakap suami...selagi arahan suami itu tak menyalahi hukum2 Allah...itu yg utama sekali.huhu~ baek yang...i akan patuh pada arahan u;)

pas dah abeh interbiu...trus ilang debaran dihati:P huhu..

p/s: gudluck kat kawan2 yang nk kne interbiu kawen:P

Sunday, October 11, 2009

exactly 2 month today...

wedding ticker arini dah menunjukkan ...exactly 2month until our wedding day...~
kejap je mase berlalu kan??
cant wait~
huhu

Saturday, October 10, 2009

dah lame tak letak gambo kek kan?


tiramisu cake


chippy chips cake


ni kek utk mkn2 je....reka sendiri...tatau nk panggel name ape:P topping:choc cair+bluberry jam

.
.
.


dah lame tak letak gambo kek kan?
saje nk wat korang terliur:P
hehe~

what's in my handbag?-tagged by dila

oh ye...ive been tagged by cik dilla..
so..what's in my handbag??
Tadaa...~
1. car key
2.one drop perfume(senang nak bawa-coz size die comel)
3.lip balm
4.lipstic
5.ubat asthma-symbicort(ye,aku ade asthma since kecik...tp skang dah makin kurang,tak seteruk dulu:)
5.tissue
6.purse
7.compaq powder
8. purse
9.handphoneku yg dah buruk n tahan lame:P (dah byk kali jatuh sama ada tempat rendah atau tinggi,sunggh lasak:P hehe..)
tapi kalo handbag nk g sekolah...ada tambahan laen:
*pencilbox
*nametag
pic dibawah ni...puteh yg sebok nak bergambo skali mase aku snap pic..huhu~
die suke bergambo,dah biase dr kecik.huhu..~







Tuesday, October 6, 2009

bride check list

hantaran soul--> ain(tema:light purple)

1. sirih junjung(wajib ade)
2. handbag-done
3. kasut-done
4. cincin+cek hantaran+ mas kawen-done
5.toilettries-done
6. kek
7.buah/choc


hantaran ain--> soul(tema:maroon+white)

1.sirih junjung(Wajib daa..)
2.belt+wallet-done
3.tuala(tuala ni agak mahal,tp berkualiti.siap anti bacteria tu.huhu.siap tempah jait name azuwan & ain kat tuala tu.siap on da spot .bli kat alamanda.name kedai : Terry Palmer )
4.al-quran+rehal-done
5.tshirt/kasut
6.potpourri-makcik nk sponsor
7.cincin(tempah kat goldheart,midvalley...platinum,siap engrave name kat cincin.ptgahn nov siap)-done
8.kek/cupcake
9. chocs


kebenaran kahwin

1.ambil borang2-done
2.lengkapkan borang-done
3.hiv test-done
4.hantar borang+proses+temuduga-done
5.inform+confirm tok kadi-done

Majlis

1.tempah bj nikah-done
2.book bj sanding+pelamin+bj persalinan(jawa+jepon+english style)+hiasan meja makan damai+make up ari nikah+pintu gerbang+bantal nikah-done
3.book make up hari sanding(i booked suraya anuar)-done
4.katering-book
5.khemah+kerusi+meja-book
6. PA system
7.photographer-book
8.videographer
9.kompang
10.bunga pahar-makcik sponsor
11.bunga manggar
12.gubahan hantaran
13.bunga tangan
14.kad kahwin...tempah kat kadkahwinku.com.murah+cantik.maybe siap 21/10/09-book
15.penanda/petunjuk arah
16.doorgift
17.alas dulang-book
18.tempat cucuk bunga pahar
19.dulang hantaran-book
20.kek-kek kawen
-kek/cupcake hantaran
-kek tetamu-moist choc cake
*nk tempah je kek kawen n hantaran coz taknak susahkan bdn nk wat sume2.kek utk tetamu je wat sendiri kot


Rumah

1.hiasan rumah
2.langsir
3.kemas umah
4.karpet

bilik pengantin

1. cadar
2.langsir
3.hiasan bilik pengantin-book

family

1.pakaian pengapit
2.pakaian famili

*xsetel lagi ni

kecantikan

1.facial+lulur
2.cabut gg bungsu-saket,sebab tak cukup ruang.maklum la,mulut kecik,tp gg beso.ni doc yg ckp.huhu
3.scaling gg



*byk lagi tak setel.huhu



FAGS MINI GATHERING

FAGS MINI GATHERING

date:4 Oct 2009
time: 5.30-9.00 pm
venue: umah wawa aka ms pres


BEST!:)
thanks to penganjur yg besh, wawa aka ms presiden;)
siap makan2 n bg bekal lagi:)
FAGS sume sporting wpon cam malu2 mule2.huhu
'kami' yang dah tunang pon malu2:P ngade:P
tak puas jumpe,mase tak sempat coz esoknye dah keje:(
len kali kne jumpe ari cuti sekolah:P hehe
agak risau aritu blk lambat coz keje byk tak siap walaupon aku sekolah petang.
last2 amik MC:P lagipon cam tak sedap badan.huhu..alasan:P

to FAGS:)
tak sangke dpt jumpe aritu:)
cam tak percaya dah jumpe:P huhu
thanks to mr soul gak:)
for the surprise;) walaupon surprise tu dah tak surprise:P huhu

cume...tak cukup korum n tak complete coz mel+alep takde.
huhu..tp takpe,mel dah didenda:P
dengo cte nk g genting;)
cant wait~



the pic:)

pic ni diambil dr wawa:) sume bersama pasangan masing2:)



p/s: sume romantik:)










Thursday, October 1, 2009

cepat la ari sabtu:)

wah....cepat la ari sabtu.tak sabonye:P huhu
nape ye?
sebab encek tunang nk dtg sgamat:)
sebab dah windu kat si 'kuda putih';)
nak naek kuda putih puas2:P
sebab ari ahdnye nk shopping barang2 kawen:P
nk bli cincin;) cincin aku n cincin encek tunang;)
pastu nk g nilai3,survey2 brg;) lalala
tak sabo tak sabo tak sabo:P huhu
yang penting skali...dpt jumpe n g dating:)
dah lame tak g dating.huhu
*gatal mode*

tapi...
pagi sabtu tu...ader aktiviti la plak kt sekolah..pas abeh aktiviti tu,ader LDK lak.Wajib g lak tuh..huhu..kol1 baru abeh..uwaaaa...xbesh:p huhu
pas kol1 baru leh jumpe encek tunang:(

so...ape plan petang sabtu?
nk g tempah bj nikah encek tunang, fitting bj sanding,test make up n gaya tudung,pastu ptg sket,nk blajo bwk kuda putih,nk pusing2 satu segamat:P huhu
actually...tak pnah bawak kete auto,slame ni bwk kete manual,tu pon kancil je:P huhu,..ader je kete auto kat umah,tp kete waja n honda..tak brani la bwk kete beso2,dah la i kecik je orgnye:Pdah la dlu pernah try bwk van,tp hampir langgar tembok umah:P huhu..menjerit mak aku time tu:P tu nk praktis dulu bwk auto n encek tunang kene dok seblah.tapi lebih sng bwk auto berbanding manual kan:) tp oleh sebab tak pnh n tak biase bwk,tu kurang yakin nk bawak sendiri lagi2 kalo takde org yg tersayang dok seblah kte:P huhu

kesimpulannye??
tak sabo tak sabo tak sabo nk ari sabtu:)

Sunday, September 20, 2009

Selamat Hari Raya!!

selamat ari raye sumer...maaf zahir n batin:)
br blk beraye...pnt:P huhu..~

enjoy da pics;)




beraya ngn family...sorang je takde..adek(arif).



huhu...kami nak terbang;P



dengan bonda!!

p/s: raye taun nih dah tak dapat duit raye;(

Tuesday, September 15, 2009

USIM/SIM CARD NOT EXIST

usim/sim kad not exist??antara sebab dah lame tak update blog:P huhu...kne tuko simkad br ok.ape2 la.ngntuk.pnt.nk tdo.

HIV Test

pagi tadi...g pejabat agama.bli borang 2 n borang Hiv.pastu trus g klinik kerajaan wat hiv test.test je jap je,tp menunggu nye yg lame.result pon trus dpt:) alhamdulillah,takde pape masalah:) pastu blk trus isi borang2 .nk kne settle cepat borang2 ni coz aku kn nk mohon pindah sekolah ke pasir gudang.proses pindah kne settle dlm bln ni gak.kalo tak,tak dpt pindah.uwaaa...takmo!!!takmo jd long distance husband n wife:(

Wednesday, September 2, 2009

Alhamdulillah

Kenape?
sebab dah lulus temuduga SPP:)


Keputusan Temuduga: Diperakukan Perlantikan Tetap.

alhamdulillah:) tak sia2 encik tunang jadi driver mase g interbiu kt kluang;)thanks dear;)


ni merupakan carta alir ke pelantikan tetap.grab from matyie.thanks ye;)

Monday, August 31, 2009

kek lagi..





atas n bawah: blueberry cake,laen2 design.gambo bwh design sy utk tempahan pelanggan...gambo atas design sy dan adek sy utk makan2 sendiri.eh,apesal tibe2 gune sy ni?:P hehe

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Ke-52

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan kali ke-52 pada tahun 2009 kepada semua rakyat malaysia!!:) pg td kne g dataran Segamat..wakil guru utk sekolah aku..30 org guru utk setiap sekolah kat segamat wajib terlibat...so i guess im the 'lucky' one:P huhu...
apepon...sambutan taun nih...agak sederhana tp boleh tahan gak la meriahnye..maklum la menghormati bulan ramadhan n skang kan ngah sebok musim H1N1..so mane bleh sambut besar-besaran sangat.so...enjoy the pics:)













Friday, August 28, 2009

biskut raye





atas:cornflakes choc chips
bawah: choc chips cookies

agak sebok siapkan tempahan beskot raya pelanggan.tapi taun ni tak jual besar-besaran cam taun lepas sebab takot tak sempat nk siapkan.maklum la dah keje:P hehe
ader lagi beskot lain,tapi lom stat wat yang laen:P

tapi my peberet is yang due2 kat atas ni;) cam famous amos gtu:P haha..

Wednesday, August 26, 2009

Peach Colour



this is the kain for nikah:)
cik ain punye: chiffon silk+lining gune kain satin+selendang
encik tunang punye: kain satin

lom anto tempah lagi ni...maybe esok:)

Tuesday, August 25, 2009

yeah!!!~

nape??
coz tadi dah bli kain utk nikah:) lega dah jumpe yg berkenan di hati:) color peach,kain chiffon silk beaded bli kt Jakel:) harge....em...agak mahal,tapi puas hati coz bj tuh leh dipakai bkn hanye utk nikah sj:P hehe.next time aku upload the pic ek.mlm ni tak sempat.tapi lom tempah lagi.ngah survey design bj nikah.nk tempah this week.insyaAllah:)

Saturday, August 22, 2009

selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak..

salam....dah lame gak aku tak update...Been bz n tatau nk update ape;p aku tak reti sangat nk bcerita,lebih ske letak gambo byk2. tp kalo cte ngn mr soul laju je:P hehe

pejam celik pejam celik...dah bulan ramadhan dah..rase cm kejap je mase berlalu.kejap je dah pose n dah nk raye;) Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak ye kawan2:) semoga ramadhan kite kali ni lebih bermakna:)

hari ni...1st ramadhan,bawak puteh n suri g klinik.puteh kne bisul kat bahagian muke die n die dmam.suri lak...juz nk vaksinkan die.puteh ni mmg slalu kne demam.tadi die kne tahan wad.sbb dmam terlalu tinggi n nk kne operate die punye bisul coz nk buang bisul tu.pastu....nk mandulkan die skali.actually...cam kesian nk mandulkan die....tapi...pk2 blk...utk kebaikan die gak...coz kalo dah mandul...die tak g jln jauh2,tak gado ngn kuceng jantan len,kuceng jntan len pn tak cari gado ngn die,tak 'spray' merata2,tak menggatal n miang....n most of all,die tak akan selalu sakit.tu yg pnting skali. tadi abeh rm200lbh gak la utk kuceng aku 2 ekor tu...rawatan utk kuceng mmg mahal berbanding ngn manusia k...ktorang pon kalo dmam or saket,juz g klinik panel,xkne bayo:P hehe..nape la xde klinik panel utk kuceng ek:P hehe.

arini buke pose ramai2 kt umah aku....mak jemput sedara mara n atok nenek buke pose kat umah..mst besh n meriah:) tapi part yg tak besh ialah kne basuh pinggan mangkuk n etc:P huhu..mst la byk yg kne basoh...almaklum la...mkn ramai2:P hehe

last but not least, Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak:)

Wednesday, August 5, 2009

Nisfu Syaaban

ape yang korang tau tentang nisfu syaaban?hehe...aku tau la gak sket2...maklum la dpt Pangkat 1 mase Peperiksaan Darjah Khas Sekolah Agama;) huhu..---------->>saje nk jeleskan mr soul:P

ni aku share ngn korang sume;)


SYAABAN adalah salah satu bulan Hijrah yang mempunyai keistimewaan tersendiri. Syaaban dianggap pintu gerbang Ramadan coz pada bulan tu umat Islam still boleh makan dan minum pada siang hari sebelum mereka sambut kedatangan bulan puasa.


Hari nisfu sya'aban adalah hari dimana buku catatan amalan kita selama setahun diangkat ke langit dan diganti dengan buku catatan yang baru. Catatan pertama yang akan dicatatkan dibuku yang baru akan bermula sebaik sahaja masuk waktu maghrib, (15 Sya'aban bermula pada 14 hb syaaban sebaik sahaja masuk maghrib)

Antara amal ibadah di hari Nisfu Sya'aban:

1.Solat sunat nisfu sya'aban

2. Membaca Yasin 3x selepas solat Maghribnya

i) Yasin pertama : mohon dipanjangkan umur

ii) Yasin kedua : mohon rezeki yang halal

iii) Yasin ketiga : mohon ditetapkan iman dan Islam & mati dalam iman

3. Berpuase pada siangnya (mulai pagi esoknya-15 Syaaban)


p/s: Jom puase same2 esok:)

Sunday, August 2, 2009

FAMILY

semalam g MRSM Batu Pahat...jumpa amir since die dah lame tak balik..taun ni die akan menghadapi SPM,so takleh balek selalu..since adek(arif) akan balik semula ke ireland next week..n amir pon tak dapat nk balek umah selalu..so,mak ayah ajak kitorang g tempat amir same2...family gathering..lagipon aini yg kat KMJ pon ngah cuti,anis lak baru balik dr UTM..so..kire complete la satu family:)

enjoy da pics~




amin n aten

si kembo (abg n adek)

aten n aini


me n aten



no 1 hingga no 8:)

diorg gelakkan aku yg pendek ni:P huhu



posing satu family




bersama atok yem (mak kpd ayah aku)
time ni amir xde,coz student mrsm takleh keluar langsung aritu

happy birthday:)

28.7.09 aritu...birhday dya:) my bestfwen.tp kitorang sambut ari jumaat,31.8.09.
lokasi di McD segamat...kol 8.30mlm..~
sambut ngn Li yean,also my bestfwen.kitorang kawan since form1:) dlm kelas,die dok seblah aku since form 1;)
so...aktiviti mlm tu....potong kek,mkn2,borak2 n bg adiah.huhu.adiah ape?Butang bj melayu;) hehe..serius dah takde idea nk bg ape...tu bg butang bj melayu taun nih...since dah dkat nk raye kan...~ hehe



ni besday boy,Dya..




ni li yean...cun kan die?hehe
sory...not available:P


me....dengan muke pnt n ngantuk:P hehe..


the cake:)

p/s: kitorang memang setiap taun sambut bday same2:)
last but not least...hepy birthday Dya!

Thursday, July 30, 2009

cakes

hye~
dah lame tak update.tatau nk update ape.huhu~
ni aku letak gambo kek n cuppies hantaran...buat sendiri tau;) hehe~





cuppies utk hantaran


kek besday mr soul


cuppies utk mrsoul


kek hantaran

p/s: ngah survey2 butik perkahwinan kt segamat...tp tak byk pilihan la...kat mane tpt yg besh2 n cantik2 n harga berpatutan ek?:P hehe
any ideas?

Saturday, July 18, 2009

trymasak

kepada sesape yg suke masak,nk cari resepi or nk blajo masak....klik website ni http://www.trymasak.my/

Confirm korang akan lebih pandai masak pasni:P hehe

weekend yang bosan

sebab pg sabtu kne g sek.ader karnival koko,meeting, bla2
pastu kol3-5ptg,kne jd guru pengiring PBSM kt gelanggang awam bukit siput,segamat.xbesh!Huhu~

mak ayah lak g honeymoon kat Indonesia.Adek kembo aku lak g KL.huhu~ so....aku la yang kne jg umah n jage adek2 aku:P huhu~

p/s: ini la tugas seorang guru:P terime je la.saya yang menurut perintah!huhu

Friday, July 17, 2009

gambo tunang lagi:)

memandangkan gambo tunang yang aku post aritu agak gelap,ni aku upload gambo laen:) so...takde la nampak gelap sgt mr soul:P mintak mahap encik tunang:P

enjoy the pics:)



bergambo ngn tokbak:P


macam br lepas nikah lak:P

with maklong,mak ndak,keen n anim

lame gak aku kne salam n cium tgn bakal mak mertua,maklum la nk kne amik gambo:P


with aten:) orang cakap muke kami same,cam kembo...same tinggi walaupon aten baru pom3:P




with mas yang cute:) thanks 4 coming!!jauh tu dtg...dari pontian.mas rumate aku ms kt KMJ.mas ni kwn mr soul gak...die dlu clasmate mr soul ms blajo kan SMKA bandar penawar:)

mr soul ckp" jgn nk wat aksi bkn2,ramai org ngah amek gambo kte berdue tu" huhu~

p/s: R.I.N.D.U!!