Sunday, June 21, 2009

bluberry+choc mousse brownise



bluberry cake
pink+cartoon theme
ordered by cekgu mimi







choc mousse brownise
ordered by cekgu Ng

ni antara kek yang ditempah..ader lagi yang laen...xsempat nk snap pic

ohana means family...family means nobody is left behind!~

been bz sepanjang mggu ni...xde mase nk upload n surf internet.huhu.bz ngan keje sbg cekgu+siapkan tempahan kek pelanggan+aktiviti sekolah+other biz:P huhu...

tarikh penting sepanjang miggu ni:P

18hb:...my brother,balek from Ireland:)



"hye!my name is arif,juz call me adek:P" hehe...
adek tuh name panggilan utk die kat umah.
yang si abg lom balek lagi.ngah bercuti kt paris.


19hb: my mom's birthday:) bday yang ke 48thn....but u still look young mother;) hehe
20hb:birthday ayah and adek n abang(kembo)

sambut bday kat pizza hut je...n then ktorang g giant..shopping:P huhu
tapi mlm td tak cukup korum...ader lagi 3orang xde.abg+anis n amir xde.by da way...ader 8org adek bradik n im the eldest:P



my luvly sis,aini and me;)
aini skang blajo kat kmj..
oops...die ngah mkn la plak:P ni gambo die yg len~







adek+aten



amin(si bongsu)
bestfwen Mr soul kat umah:P
maklum la...same2 bongsu:P hehe



ayah
*nampak tak macam dah 50taun kn?*
huhu~
hepy 50th bday ayah!!



bonda terchenta:P
hehe
hepy 48th bday mak!!!




menu: mediterranean set+island supreme+chicken wing+garlic bread
my treat:)







mediterranean +island supreme pza:)



paella...xbesh pon mende ni:P





kek besday mak+ayah+kembo specially made by me:) black forest cake+bluberry topping:)
kejap je abes kek nih:P tu maknenye....sgt sedap ok:P hehe
but,seriously..kek ni sgt sedap:)



ni kt bhgn dalam kek...ade pitted cherry:) sedaP!!





ni antara kek yang org tempah,ade yang tak sempat nk snap gambo

baru je bli.buku untuk distudy mingu ini:P huhu...


p/s: I love my family:)

Tuesday, June 16, 2009

To Mr Soul:)





thanks for your help;)
without ur help.....keje i tak siap:P
hehe


LOvE U!

Monday, June 15, 2009

muffin


muffin kismis yang gemok n gebu:P
cedap!!!i will upload the recipe next time ok?senang je...kalo wat,confirm jadi.hehe

:)

dah sehat sket...cume selsema je tak baek lagi..
ni actually ngah wat analisis item mid year exam...leceh ar wat bende ni:P huhu~

juz nk share info ngan korang... www.rahsiatarikhlahir.com.my...cam menarik je..pagi tadi kuar kat MHI..die bg promosi 10 000 tiket free...and untuk info asas PERCUMA tentang tarikh rahsia anda, juz email nama, no.tel, alamat penuh, pekerjaan ke alamat emel: rahsiatarikhlahir@gmail.com..try it:)

Sunday, June 14, 2009

Demam:(

arini....rase cam xsehat la...rase cam xsedap badan...selsema+saket tekak.mybe sebab esok dah stat sekolah kot:P huhu..

cakap pasal sekolah....actually aku br je stat mengajar 12.1.09. n my first posting dapat kat segamat,my hometown:) so,jimat byk la coz tinggal kat umah ngan parents je n xperlu sewa umah;P hehe... Actually...bkn senang nk jadi cekgu pada zaman sekarang:P budak2 skang laen...xmacam zaman kte dulu2:P huhu~ byk cabarannye lagi2 kalo cekgu lagi kecik dari budak:P huhu..----->>aku la tu:P

huhu...ok la...takde idea nk cte lagi coz pale cam rase berat je ni;(
sambung nnt ek;)
C ya!~

p/s: need Dr Azuwan at this moment...~

Saturday, June 13, 2009

choco mousse brownise

kek ni rase die cam aiskrim!sedap!!
ni buat utk makan2 je:)

why i have to go to school at this age?

Because I am a TEACHER!!!:P


huhu...cuti sekolah dah nak abeh;(

isnin ni dah stat sekolah...malasnye:P
huhu...smangat3!!

Merah itu SEKSI:P

tadaaaaaa!!!this is the color pf my room;) br je cat,sebelum ni color light pink.what do u think?actually color die merah lagi,tp kt pc ni color die cam cerah sket;p huhu

to me...merah itu seksi;) huhu...

Puteh sayang~


asik letak gambo kek je,terliur lak korang nanti:P
hehe..ni gambo kuceng lak:P



tadaaa....ni lah Puteh,my luvly cat;) die tersangat la manje n ngade ok:P huhu..dh la jantan:P



ni puteh ngah tdo dalam pasu bunga.xde tpt len nk tdo agaknye:P huhu


puteh ni ske tdo gaye yang pelik2.huhu.n die paling ske org usap n belai die sampai die tertdo:P

ni die ngah dating.huhu.tpt dating:atas mesin basuh:P huhu.kucing betina tuh sgt garang ok.kucing betina tuh penah geget ibu jari my grandma aka tokmak.kitorang panggel kuceng betina tuh chihuahua or nickname die wawa.sory wawa:P hehe n ktorang sgt tak ske n tak restu cinta diorang:P huhu..sory la puteh:P cari la gf len yg elok sket perangai die eh.huhu
ni puteh tgh marah.huhu.tgk la ekor die,kembang coz ngah marah.huhu.die ni kalo marah,kuar suara yang pelik2:P pastu kpale die msti terteleng-teleng kalo ngah marah.huhu





sila maafkan aksi kurang sopan puteh:P huhu...die ni ske tdo terlentang:P


p/s: to me,cukup la bela sekor kucing je:P yg sekor ni pon tak terjage,apetah lagi nk bela byk2.lagipon kalo bela yang len nnt kne bahagikan kasih syg ngan kucing len lak:P huhu














Wednesday, June 10, 2009

::turquoise+pink theme::


nyam3~




moist choc cake lagi...
specially made for paa,my dearest cuz sempena bday die yg ke 22~:)

Tuesday, June 9, 2009

moist choc cake


moist choc cake
1.3kg
ordered by cekgu vijean

cuppies


green apple+pink theme
100pcs
ordered by cekgu ana

bluberry cake


blueberry cake
1.5kg
ordered by cekgu mimi

at Last!!

At last....jadilah blog ini:P
huhu...setelah sekian lame disupport oleh Mr Soul;)
tibe2 je malam ni terbukak pintu ati nak buat blog sendiri:)
hee~
EnjoY!!