Thursday, July 30, 2009

cakes

hye~
dah lame tak update.tatau nk update ape.huhu~
ni aku letak gambo kek n cuppies hantaran...buat sendiri tau;) hehe~





cuppies utk hantaran


kek besday mr soul


cuppies utk mrsoul


kek hantaran

p/s: ngah survey2 butik perkahwinan kt segamat...tp tak byk pilihan la...kat mane tpt yg besh2 n cantik2 n harga berpatutan ek?:P hehe
any ideas?

Saturday, July 18, 2009

trymasak

kepada sesape yg suke masak,nk cari resepi or nk blajo masak....klik website ni http://www.trymasak.my/

Confirm korang akan lebih pandai masak pasni:P hehe

weekend yang bosan

sebab pg sabtu kne g sek.ader karnival koko,meeting, bla2
pastu kol3-5ptg,kne jd guru pengiring PBSM kt gelanggang awam bukit siput,segamat.xbesh!Huhu~

mak ayah lak g honeymoon kat Indonesia.Adek kembo aku lak g KL.huhu~ so....aku la yang kne jg umah n jage adek2 aku:P huhu~

p/s: ini la tugas seorang guru:P terime je la.saya yang menurut perintah!huhu

Friday, July 17, 2009

gambo tunang lagi:)

memandangkan gambo tunang yang aku post aritu agak gelap,ni aku upload gambo laen:) so...takde la nampak gelap sgt mr soul:P mintak mahap encik tunang:P

enjoy the pics:)



bergambo ngn tokbak:P


macam br lepas nikah lak:P

with maklong,mak ndak,keen n anim

lame gak aku kne salam n cium tgn bakal mak mertua,maklum la nk kne amik gambo:P


with aten:) orang cakap muke kami same,cam kembo...same tinggi walaupon aten baru pom3:P




with mas yang cute:) thanks 4 coming!!jauh tu dtg...dari pontian.mas rumate aku ms kt KMJ.mas ni kwn mr soul gak...die dlu clasmate mr soul ms blajo kan SMKA bandar penawar:)

mr soul ckp" jgn nk wat aksi bkn2,ramai org ngah amek gambo kte berdue tu" huhu~

p/s: R.I.N.D.U!!

Sunday, July 12, 2009

dan sebenarnya...


di sebalik tabir...~


-lepas rombongan mr soul balik,aku trus tuko baju len n cuci makeup:P huhu


-ank buah mr soul,adam terjatuh dlm kolam ikan umah aku.die kate ader budak tertolak die.abes basah kuyup n kne tuko bj len.naseb ader bwk bj spare.budak2 mmg kne bwk bj spare, juz in case;)


-thanks to all yang tolong menjayakan majlis pertunangan kami:)














anak buah mr soul,Adam terjatuh dlm kolam umah aku:P siap posing peace pas naek dr kolam ikan:P mewarisi kenakalan pak su die:P



bergambo kenangan lepas majlis tunang:)


bergambo ngn pak long,sepupu2,adek n pakitam yang berbaju itam:P




ngan ayah tersayang:)



paklong yang byk membantu.tq:)

hantaran tunang:)


sirih junjung


D.I.Y


buah buahan


cupcakes


tshirt+sluar

turquoise putih dr pihak perempuan

pink putih dr pihak lelaki

burung n telurnye:P



dari mr s0ul(pink+putih):
1. gelang+cincin
2.sirih junjung
3.cupcake
4.kek
5.buah
6.kain pasang
7.telekung+sejadah
8.telur burung puyuh+cakar ayam
9.toiletries

dari aku(turqouise+putih):
1.sirih junjung
2.kek
3.cupcake
4.kain pasang
5.kemeja
6.tshirt+seluar
7.buah
8.toiletries
9.beskut manggis(disponsor oleh sepupu)

OuR BIG Day!:)

fakta:
-sgt berdebar lagi2 ms mak mr soul sarung cincin n gelang n sume org serbu masuk bilik aku:P
-sgt tak puas ati make up mak andam tu....mybe sbb aku takmo cukur kening pastu aku taknak kne make up tebal tp stil tebal n not like me.heh.pastu make up die menampakkan aku lagi gelap dr kulit asal aku.huhu
-mr soul leh masuk umah n dok kat tpt org bincang n dengo sume2 dr a to z:P tak pnah dibuat org mak aku ckp
-pnt bgambo pas majlis abes
-mber aku leh tbawak balek umah die hp sony ericson aku,dah la blk pontian.huhu.sbb mase rombongan mr soul serbu bilik aku,aku pas hp kat die n die trus smpan dlm beg tgn die n aku lak lupe nk mintak lepas tu.huhu.nasib2...:P naseb ader no satu lagi:P
-agak down n moody seblum mjls stat coz tak confident ngn make up mak andam.
-my hantaran is D.I.Y:) sesape nk tempah leh contek aku:P huhu.kek n cupcake pon D.I.Y:)
-demam 2 ari sebelum mjls tunang n dapat 2 ari mc:p huhu~
-tdo kol 3pg siapkan cupcake utk hantaran.naseb adek aku tlg gak
-sambut bsday mr soul n abg die pas mjls tunang:)
-mjls tunang dah macam mjls nikah:P
-byk paparazi yang amik gambo:p rase cam artis jap:P
-mlm seblum mjls tunang..ader kenduri doa selamat n tahlil kat umah aku

ENjoy the pics:)


cium tgn mak mr soul:)




setelah keluar dr "tpt persembunyian" :P




penuh ruang tamu umh aku:P




mr soul yg sentiasa encem d mate aku:)
walaupun agak burn sket mase ni coz baru balik bercuti kat pangkor:P




malu2:P



ske gambo ni:) di sebelah aku ialah bakal mak mertua aku:P


kakmimah n nadia,aku,mak mr soul(mak),soul n depan skali aten yang menyibok:P


sambut bday pas mjls tunang:)
soul=6/7/09
abg mr soul(abg hairi)= 12/7/09




the cake:)

ngan member2 yang dtg:) thanks 4 coming:)

hey,im engaged!

Sunday, July 5, 2009

6.7.09

6/7/09----------->>besday mr soul yg ke 24:)


so...let me b the first to wish him....HAPPY BIRTHDAY!!!:)
semoga panjang umur n murah rezeki:)
LOvE YoU aLways!:)

adiah....??
bg adiah kasih syg+tunang n kawen taun nih:P huhu~

menu hari ini


menu arini...ayam panggang,specially made by adib,my brother;)
sedap!!:)

Saturday, July 4, 2009

SuRi



this is my new cat...SuRi:)
Comel x?
kwn ayah bg:)
puteh sgt jeles ok kucing baru ader kt umah
selame ni die sorang je kongker kt dlm umah...tbe2 ader kucing len.die tak puas ati ar.asek moody je die skang nih...n kuat majuk n asik nk phatian n sensitip.huhu



ni puteh ngah majuk:P
huhu~

hari ini hari sabtu...

pagi: g sarapan 1 family kt kampong jawa…sume ade arini…adib-br blk from Bristol,arif-ireland,anis-UTM,aini-KMJ,amir-MRSM batu pahat.so today is family gathering…dah lame tak dapt kumpul same2 since sume skang blajo jauh2…name je adek bradik ramai…8org tp yg tinggal kat umah skang hanye 3 org-aku,aten n amin shj.huhu…



urp,alhamdulillah~ ni muke2 dah kenyang:P


petang: g umah member kawen...kak fariza:)



slamat pengantin br kak fariza:)
berdiri kt sebelah pengantin menampakkn diri aku yg pendek ni:P
huhu~

update2


dah lame tak update

been bz this week..


selasa(30.6.09)...interview spp kt kluang.mr soul anto.gerak dr umah kol 5pg,sampai kluang kol7.30.nterview stat kol 7.30pg.huhu.dh la org pertama:P yes.i always be the first person.

interbiu itu sgt lame ok..40min.diorg ckp biasenye 10-15min je.nasib2...kne 40min.mcm2 ler yg ditanye...yang paling ingat...tak dpt jawab soalan pasal penyata razak coz mmg tak bc langsung.heh~ by da way..thanks to mr soul coz die sanggup dtg segamat n jd driver g kluang;)


rabu(1.7.09)

kelas bisnes kat labis... 9-11pm..



jumaat(3.7.09)

open day kt sek..huhu..berdebar gak nk berdepan ngn parents pelajar..manela tau mak bapak diorg komplen pasal aku cubet anak dieorg:P huhu....


p/s: boifren2 n tunang FAGS sedang bersuke ria kat pangkor:P huhu