Monday, August 31, 2009

kek lagi..





atas n bawah: blueberry cake,laen2 design.gambo bwh design sy utk tempahan pelanggan...gambo atas design sy dan adek sy utk makan2 sendiri.eh,apesal tibe2 gune sy ni?:P hehe

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Ke-52

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan kali ke-52 pada tahun 2009 kepada semua rakyat malaysia!!:) pg td kne g dataran Segamat..wakil guru utk sekolah aku..30 org guru utk setiap sekolah kat segamat wajib terlibat...so i guess im the 'lucky' one:P huhu...
apepon...sambutan taun nih...agak sederhana tp boleh tahan gak la meriahnye..maklum la menghormati bulan ramadhan n skang kan ngah sebok musim H1N1..so mane bleh sambut besar-besaran sangat.so...enjoy the pics:)













Friday, August 28, 2009

biskut raye





atas:cornflakes choc chips
bawah: choc chips cookies

agak sebok siapkan tempahan beskot raya pelanggan.tapi taun ni tak jual besar-besaran cam taun lepas sebab takot tak sempat nk siapkan.maklum la dah keje:P hehe
ader lagi beskot lain,tapi lom stat wat yang laen:P

tapi my peberet is yang due2 kat atas ni;) cam famous amos gtu:P haha..

Wednesday, August 26, 2009

Peach Colour



this is the kain for nikah:)
cik ain punye: chiffon silk+lining gune kain satin+selendang
encik tunang punye: kain satin

lom anto tempah lagi ni...maybe esok:)

Tuesday, August 25, 2009

yeah!!!~

nape??
coz tadi dah bli kain utk nikah:) lega dah jumpe yg berkenan di hati:) color peach,kain chiffon silk beaded bli kt Jakel:) harge....em...agak mahal,tapi puas hati coz bj tuh leh dipakai bkn hanye utk nikah sj:P hehe.next time aku upload the pic ek.mlm ni tak sempat.tapi lom tempah lagi.ngah survey design bj nikah.nk tempah this week.insyaAllah:)

Saturday, August 22, 2009

selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak..

salam....dah lame gak aku tak update...Been bz n tatau nk update ape;p aku tak reti sangat nk bcerita,lebih ske letak gambo byk2. tp kalo cte ngn mr soul laju je:P hehe

pejam celik pejam celik...dah bulan ramadhan dah..rase cm kejap je mase berlalu.kejap je dah pose n dah nk raye;) Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak ye kawan2:) semoga ramadhan kite kali ni lebih bermakna:)

hari ni...1st ramadhan,bawak puteh n suri g klinik.puteh kne bisul kat bahagian muke die n die dmam.suri lak...juz nk vaksinkan die.puteh ni mmg slalu kne demam.tadi die kne tahan wad.sbb dmam terlalu tinggi n nk kne operate die punye bisul coz nk buang bisul tu.pastu....nk mandulkan die skali.actually...cam kesian nk mandulkan die....tapi...pk2 blk...utk kebaikan die gak...coz kalo dah mandul...die tak g jln jauh2,tak gado ngn kuceng jantan len,kuceng jntan len pn tak cari gado ngn die,tak 'spray' merata2,tak menggatal n miang....n most of all,die tak akan selalu sakit.tu yg pnting skali. tadi abeh rm200lbh gak la utk kuceng aku 2 ekor tu...rawatan utk kuceng mmg mahal berbanding ngn manusia k...ktorang pon kalo dmam or saket,juz g klinik panel,xkne bayo:P hehe..nape la xde klinik panel utk kuceng ek:P hehe.

arini buke pose ramai2 kt umah aku....mak jemput sedara mara n atok nenek buke pose kat umah..mst besh n meriah:) tapi part yg tak besh ialah kne basuh pinggan mangkuk n etc:P huhu..mst la byk yg kne basoh...almaklum la...mkn ramai2:P hehe

last but not least, Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak:)

Wednesday, August 5, 2009

Nisfu Syaaban

ape yang korang tau tentang nisfu syaaban?hehe...aku tau la gak sket2...maklum la dpt Pangkat 1 mase Peperiksaan Darjah Khas Sekolah Agama;) huhu..---------->>saje nk jeleskan mr soul:P

ni aku share ngn korang sume;)


SYAABAN adalah salah satu bulan Hijrah yang mempunyai keistimewaan tersendiri. Syaaban dianggap pintu gerbang Ramadan coz pada bulan tu umat Islam still boleh makan dan minum pada siang hari sebelum mereka sambut kedatangan bulan puasa.


Hari nisfu sya'aban adalah hari dimana buku catatan amalan kita selama setahun diangkat ke langit dan diganti dengan buku catatan yang baru. Catatan pertama yang akan dicatatkan dibuku yang baru akan bermula sebaik sahaja masuk waktu maghrib, (15 Sya'aban bermula pada 14 hb syaaban sebaik sahaja masuk maghrib)

Antara amal ibadah di hari Nisfu Sya'aban:

1.Solat sunat nisfu sya'aban

2. Membaca Yasin 3x selepas solat Maghribnya

i) Yasin pertama : mohon dipanjangkan umur

ii) Yasin kedua : mohon rezeki yang halal

iii) Yasin ketiga : mohon ditetapkan iman dan Islam & mati dalam iman

3. Berpuase pada siangnya (mulai pagi esoknya-15 Syaaban)


p/s: Jom puase same2 esok:)

Sunday, August 2, 2009

FAMILY

semalam g MRSM Batu Pahat...jumpa amir since die dah lame tak balik..taun ni die akan menghadapi SPM,so takleh balek selalu..since adek(arif) akan balik semula ke ireland next week..n amir pon tak dapat nk balek umah selalu..so,mak ayah ajak kitorang g tempat amir same2...family gathering..lagipon aini yg kat KMJ pon ngah cuti,anis lak baru balik dr UTM..so..kire complete la satu family:)

enjoy da pics~




amin n aten

si kembo (abg n adek)

aten n aini


me n aten



no 1 hingga no 8:)

diorg gelakkan aku yg pendek ni:P huhu



posing satu family




bersama atok yem (mak kpd ayah aku)
time ni amir xde,coz student mrsm takleh keluar langsung aritu

happy birthday:)

28.7.09 aritu...birhday dya:) my bestfwen.tp kitorang sambut ari jumaat,31.8.09.
lokasi di McD segamat...kol 8.30mlm..~
sambut ngn Li yean,also my bestfwen.kitorang kawan since form1:) dlm kelas,die dok seblah aku since form 1;)
so...aktiviti mlm tu....potong kek,mkn2,borak2 n bg adiah.huhu.adiah ape?Butang bj melayu;) hehe..serius dah takde idea nk bg ape...tu bg butang bj melayu taun nih...since dah dkat nk raye kan...~ hehe



ni besday boy,Dya..




ni li yean...cun kan die?hehe
sory...not available:P


me....dengan muke pnt n ngantuk:P hehe..


the cake:)

p/s: kitorang memang setiap taun sambut bday same2:)
last but not least...hepy birthday Dya!