Wednesday, October 21, 2009

naik 2kg:)

yeah....berat badan aku dah naik 2kg:) sebelum ni turun ke 40kg mase puase n mase raye pon tak naek2...n now...maintain 42kg:) nak tambah lg 2kg:)huhu..~

Tuesday, October 20, 2009

new hair cut

baru potong rambut last week..~
gunting kat kedai laen...salun nonmuslim..sebelum ni salun muslim punye(memang dr kecik mak bwk gunting kat salun tu)..
sj nk tukar angin actually...dat's y try kat salun tu...
she suggest new hair style...huhu...tak kesah la..layankan je:P
well...ske je hair style yg die suggest...menampakkan i macam mude remaja:P huhu
cume...bile balik umah...mak terkejut beruk tgk rambut ku ini:P huhu
mak pun bebel....antara yang diucapkan oleh mak aku:"ya allah,bile la gunting rambut nih??nape gnting camni?gunting kt mane?dah macam rambut anak murid mak yang mak selalu marah.."
huhu..pastu mak sambung bebel lagi..."camne nak wat sanggul mase kawen nanti kalo rambut dah pendek:P "huhu..*actually,takde la pendek sgt pon*..
petang tu...baring2 sambil bc majalah KELUARGA(yg dipinjam dr mak uteh aku)..
pastuh...kat ader bace kat ruangan soal jawab agama...
tajuk soalan: potong rambut di salun bukan muslim
soalan: "apa hukumnye jika wanita islam memotong rambut di salun bukan islam.ditempat tinggal sy agak susah utk mencari salun rambut milik org islam.jadi,sy tiada pilihan lain selain ke salun bukan islam"
jawapan: rambut wanita islam adalah aurat terhadap wanita bukan islam.haram memotong rambut di salun bukan islam .jika sukar,maka pilihan lain yang ada ialah di tempat bukan salun seperti dirumah dan sanak saudari di kediaman peribadi.begitu lah cara islam menjaga maruah wanita islam"
.
.
.
baru tau..juz nak share ngn korang...:)

Tuesday, October 13, 2009

Our wedding theme:)

::him::
purple

:: mine::
maroon/dark red:)
p/s: penin pale gak pilih kaler...mule2 pilih gold,,then pilih putih lak...pastu br confirm pilih dark red/maroon:P huhu...~

cake n cupcake


ye..sy suke wat kek n suke makan kek n amek gambo kek:P
hehe~
p/s: tadi g marhaban....anjuran sekolah aku..3umah je mlm ni...dah la sesat cari umah tadi:P


Monday, October 12, 2009

temuduga kawen

actually...dah lame aku kne interbiu kawen ni..xsilap aku.. ujung bulan 9..tp br nk cte kt korang arini.hehe.

nasihat aku:sila bersedia n study la jugak sket2 sebelum diinterbiu kalo taknak dimalukan:P huhu~

mase aku tau nk kne interbiu.. ati aku terus dup dap dup dap...berdebar seyh...huhu..pas bagi salam masuk bilik interbiu...aku sempat perati keadaan sekeliling dlm bilek tuh..ader beberape tukang interview..setiap interviewer dok kat meja laen2..maksudnye kne interbiu sorang2..huhu~ muke masing2 cam serius je...cuak gak:P mase ari aku kne interview aritu...takde org len yg nk kne interbiu..aku sorang je.so,aku decide pilih interviewer yang btol2 seblah pintu.sng sket nk kuar nnt:P huhu... interviewer aku tu..seorang ustaz muda(encem gak):P huhu..lagi la segan:P pas bg slm kt die...die bg kertas borang temubual,kte isi name n no ic...pastu die mintak borang tu balik utk die bg markah..mule2..sesi icebreaking...die tny sket2 pasal diri kite.keje ape,dok mane,tng org mane,tng keje mane,bla2...tak sampai 5 min pastu br stat sesi interbiu kawen:P huhu

utk pengetahuan korang....
ade 6 perkara yang memang akan disoal:

1.dua kalimah syahadah
2.bacaan al-fatihah
3.bacaan doa qunut
4.munakahat
5.toharah
6.tanggungjawab suami/isteri
.
.
.
1.dua kalimah syahadah...die soh mengucap n then maksud 2 kalimah syahadah.pastu...die tnye rukun iman n rukun islam...

2. bacaan al-fatihah....aku inagtkan die soh aku bc surah alfatihah.aku dah siap bace bismillahirrahmanirrahim...pastu die ckp..sy tak suruh awak ngaji pon.huhu...die tny...kalo smayang...tp tertinggal surah alfatihah leh tak?ape hukum solat tu?kalo terlupe bace lak ape hukum?pastu...die tny rukun smayang ader brape...alfatihah termsuk dlm rukun smayang tak...rukun yg keberapa? n bla2..dah tak ingat soalan laen.huhu

3. doa qunut....die tnye..kalo smayang subuh...lupe bc doa qunut...ape hukum?kalo lupe doa qunut n then lupe sujud sahwi ape hukum?kalo lupe doa qunut tp ingat nk wat sujud sahwi tp tak wat sujud sahwi ape hukum?kalo ingat nk bc doa qunut tp mls nk bace ape hukum?ape hukum bc doa qunut dlm solat subuh?n bla2...lupe yg len:P

4.munakahat...ni aku ske..sbb aku ingat n dpt jwb sume ngan btol.huhu..die tnye rukun nikah ader brapa...n nyatakan rukun nikah

5. toharah...die tny maksud toharah.pastu die tny niat mandi wajib..cara kita mandi wajib...camne nk tau sah mandi wajib..bla2..

6. tanggungjawab suami/isteri...ape tanggungjwb isteri kpd suami??aku jwb la..jg maruah,jg makan minum suami,n bla2...pastu...die tny...yg paling utama skali ape??pk2...tp tak dpt.,..pastu die ckap la...kne patuh arahan suami...ikut cakap suami...selagi arahan suami itu tak menyalahi hukum2 Allah...itu yg utama sekali.huhu~ baek yang...i akan patuh pada arahan u;)

pas dah abeh interbiu...trus ilang debaran dihati:P huhu..

p/s: gudluck kat kawan2 yang nk kne interbiu kawen:P

Sunday, October 11, 2009

exactly 2 month today...

wedding ticker arini dah menunjukkan ...exactly 2month until our wedding day...~
kejap je mase berlalu kan??
cant wait~
huhu

Saturday, October 10, 2009

dah lame tak letak gambo kek kan?


tiramisu cake


chippy chips cake


ni kek utk mkn2 je....reka sendiri...tatau nk panggel name ape:P topping:choc cair+bluberry jam

.
.
.


dah lame tak letak gambo kek kan?
saje nk wat korang terliur:P
hehe~

what's in my handbag?-tagged by dila

oh ye...ive been tagged by cik dilla..
so..what's in my handbag??
Tadaa...~
1. car key
2.one drop perfume(senang nak bawa-coz size die comel)
3.lip balm
4.lipstic
5.ubat asthma-symbicort(ye,aku ade asthma since kecik...tp skang dah makin kurang,tak seteruk dulu:)
5.tissue
6.purse
7.compaq powder
8. purse
9.handphoneku yg dah buruk n tahan lame:P (dah byk kali jatuh sama ada tempat rendah atau tinggi,sunggh lasak:P hehe..)
tapi kalo handbag nk g sekolah...ada tambahan laen:
*pencilbox
*nametag
pic dibawah ni...puteh yg sebok nak bergambo skali mase aku snap pic..huhu~
die suke bergambo,dah biase dr kecik.huhu..~







Tuesday, October 6, 2009

bride check list

hantaran soul--> ain(tema:light purple)

1. sirih junjung(wajib ade)
2. handbag-done
3. kasut-done
4. cincin+cek hantaran+ mas kawen-done
5.toilettries-done
6. kek
7.buah/choc


hantaran ain--> soul(tema:maroon+white)

1.sirih junjung(Wajib daa..)
2.belt+wallet-done
3.tuala(tuala ni agak mahal,tp berkualiti.siap anti bacteria tu.huhu.siap tempah jait name azuwan & ain kat tuala tu.siap on da spot .bli kat alamanda.name kedai : Terry Palmer )
4.al-quran+rehal-done
5.tshirt/kasut
6.potpourri-makcik nk sponsor
7.cincin(tempah kat goldheart,midvalley...platinum,siap engrave name kat cincin.ptgahn nov siap)-done
8.kek/cupcake
9. chocs


kebenaran kahwin

1.ambil borang2-done
2.lengkapkan borang-done
3.hiv test-done
4.hantar borang+proses+temuduga-done
5.inform+confirm tok kadi-done

Majlis

1.tempah bj nikah-done
2.book bj sanding+pelamin+bj persalinan(jawa+jepon+english style)+hiasan meja makan damai+make up ari nikah+pintu gerbang+bantal nikah-done
3.book make up hari sanding(i booked suraya anuar)-done
4.katering-book
5.khemah+kerusi+meja-book
6. PA system
7.photographer-book
8.videographer
9.kompang
10.bunga pahar-makcik sponsor
11.bunga manggar
12.gubahan hantaran
13.bunga tangan
14.kad kahwin...tempah kat kadkahwinku.com.murah+cantik.maybe siap 21/10/09-book
15.penanda/petunjuk arah
16.doorgift
17.alas dulang-book
18.tempat cucuk bunga pahar
19.dulang hantaran-book
20.kek-kek kawen
-kek/cupcake hantaran
-kek tetamu-moist choc cake
*nk tempah je kek kawen n hantaran coz taknak susahkan bdn nk wat sume2.kek utk tetamu je wat sendiri kot


Rumah

1.hiasan rumah
2.langsir
3.kemas umah
4.karpet

bilik pengantin

1. cadar
2.langsir
3.hiasan bilik pengantin-book

family

1.pakaian pengapit
2.pakaian famili

*xsetel lagi ni

kecantikan

1.facial+lulur
2.cabut gg bungsu-saket,sebab tak cukup ruang.maklum la,mulut kecik,tp gg beso.ni doc yg ckp.huhu
3.scaling gg



*byk lagi tak setel.huhu



FAGS MINI GATHERING

FAGS MINI GATHERING

date:4 Oct 2009
time: 5.30-9.00 pm
venue: umah wawa aka ms pres


BEST!:)
thanks to penganjur yg besh, wawa aka ms presiden;)
siap makan2 n bg bekal lagi:)
FAGS sume sporting wpon cam malu2 mule2.huhu
'kami' yang dah tunang pon malu2:P ngade:P
tak puas jumpe,mase tak sempat coz esoknye dah keje:(
len kali kne jumpe ari cuti sekolah:P hehe
agak risau aritu blk lambat coz keje byk tak siap walaupon aku sekolah petang.
last2 amik MC:P lagipon cam tak sedap badan.huhu..alasan:P

to FAGS:)
tak sangke dpt jumpe aritu:)
cam tak percaya dah jumpe:P huhu
thanks to mr soul gak:)
for the surprise;) walaupon surprise tu dah tak surprise:P huhu

cume...tak cukup korum n tak complete coz mel+alep takde.
huhu..tp takpe,mel dah didenda:P
dengo cte nk g genting;)
cant wait~



the pic:)

pic ni diambil dr wawa:) sume bersama pasangan masing2:)



p/s: sume romantik:)










Thursday, October 1, 2009

cepat la ari sabtu:)

wah....cepat la ari sabtu.tak sabonye:P huhu
nape ye?
sebab encek tunang nk dtg sgamat:)
sebab dah windu kat si 'kuda putih';)
nak naek kuda putih puas2:P
sebab ari ahdnye nk shopping barang2 kawen:P
nk bli cincin;) cincin aku n cincin encek tunang;)
pastu nk g nilai3,survey2 brg;) lalala
tak sabo tak sabo tak sabo:P huhu
yang penting skali...dpt jumpe n g dating:)
dah lame tak g dating.huhu
*gatal mode*

tapi...
pagi sabtu tu...ader aktiviti la plak kt sekolah..pas abeh aktiviti tu,ader LDK lak.Wajib g lak tuh..huhu..kol1 baru abeh..uwaaaa...xbesh:p huhu
pas kol1 baru leh jumpe encek tunang:(

so...ape plan petang sabtu?
nk g tempah bj nikah encek tunang, fitting bj sanding,test make up n gaya tudung,pastu ptg sket,nk blajo bwk kuda putih,nk pusing2 satu segamat:P huhu
actually...tak pnah bawak kete auto,slame ni bwk kete manual,tu pon kancil je:P huhu,..ader je kete auto kat umah,tp kete waja n honda..tak brani la bwk kete beso2,dah la i kecik je orgnye:Pdah la dlu pernah try bwk van,tp hampir langgar tembok umah:P huhu..menjerit mak aku time tu:P tu nk praktis dulu bwk auto n encek tunang kene dok seblah.tapi lebih sng bwk auto berbanding manual kan:) tp oleh sebab tak pnh n tak biase bwk,tu kurang yakin nk bawak sendiri lagi2 kalo takde org yg tersayang dok seblah kte:P huhu

kesimpulannye??
tak sabo tak sabo tak sabo nk ari sabtu:)