Monday, November 30, 2009

kawen

ye,nak kawen skang bukan senang..byk nk gune duit.lembu pon skang seekor je dah rm3000:P
actually...org mlayu ni...byk nk ikut adat.merisik ,bertunang,kawen...padahal dah knal lame,so xperlu la risik2 n tunang kot?:P tp adat punye pasal...bak kate pepatah,biar mati anak jgn mati adat.wah....:P padahal byk gune duit kalo nk risik,tunang n kawen ni ,lagi2 kalo anak sulung dlm keluarga...so,xpnah wat majlis,kne la wat besar-besaran sket:P so..masalahnye dunia zaman skang ni pasangan bercinta yg dah patot kawen or dah ditahap wajib kawen terpakse la tangguh dlu kawen coz ongkosnye tak cukup,tp dosa makin bertambah:P so...kalo dah ditahap camtu...wat je yg penting,mjlis akad nikah n wat kenduri kecil-kecilan...takyah wat besar-besaran..yg penting korang dah sah n halal n berkat hidup.xde la idup bergelumang dosa je n byk kes buang anak.btol x?

p/s: sedih bace paper kes org buang baby.makin menjadi2 skang ni.heh.

Sunday, November 29, 2009

tension

ye.sy ngah tensen,xde mood n malas nak wat ape2.heh.

Saturday, November 28, 2009

bibik or pembantu rumah or orang gaji

"bibik...oooooo bibik!!", panggil si anak.
"nak air,buatkan milo",perintah si anak.

oh,ayat ni memang dah biase kite dengar,last2 si anak tu bile dah beso,taktau nak wat ape2 coz dah biase bibik uruskan.

nowadays....especially kt bandar...bibik memang sangat diperlukan dalam kehidupan seharian utk menguruskan rumahtangga..tp...ade bibik kat umah ade pro n kontra nye.kalo aku nnt kalo dh kawen,aku taknak ade bibik.coz xde privacy n aku dah biase wat sume keje dr kecik,so tak perlu nk ade bibik..nnt xde privacy,xbleh maen lari2 dlm umah ngn en hubby ngan tenang nnt:P huhu

actually mase kecik...mmg family aku ade pembantu rumah...sorang je yg ok pade aku,name die cik dah.die org melayu n jage ktorg ngan baek..mase tu adek beradik aku br 4 org n kitorang tinggal kt muar..die baek n hormat kat mak ayah,n yg plg penting hub kitorg baek sampai skang walaupon die dah tak jadi pambantu rumahtangga keluarga aku...die berhenti keje pas kawen.pastu ibu amek org gaji len...sume tak ok...suke mencuri n xjujur!!last family aku gune khidmat org gaji mase aku darjah6.sejak tu...dah takgune org gaji n nenek aku aka tok mak yg jage kitorg:)

ptg tadi...makcik aku cte pasal org gaji die yg xjujur n menipu n mencuri.geram gak aku dengo.nmpak cam baek je...senyap je.bibik die umur baru belasan taun tapi die tipu kat agensi tu ckp dah 20++.dah la tak reti wat keje..kuat tdo n kuat makan,pastu mencuri brg2 makcik aku...die curi gelang n brooch makcik aku...kantoi mase tu die pakai brooch makcik aku...n makcik aku nampak,makcik aku tanye,tu brooch saye kan?pastu die ckp xla,tu kwn sy bagi,pastu makcik aku soal2 lagi n perangkap die last2 die ngaku,pastu makcik aku cek beg die,maka terjumpa la segala brooch n gelang yg die curi.betapa sakitnye hati makcik aku time tu.marah tak terkata,coz bibik tu tak jujur.pastu makcik aku cek lagi,jumpe lagi helang2 laen dalam pocket seluar die.heh.tu satu...pastu die gsk bj mahal makcik aku sampai hampir nk hangit,tp tak ngaku pas dah kne perangkap br nk ngaku.pastu...pakcik aku pnah balek awal dr biase...sampai je umah,pakcik aku kene panjat pagar umah coz nk masuk umah coz panggel2 bibik tak jawab n anak2 die yg masih kecik yg ditinggalkan dalam umah tu ckp,bibik xde..so pakcik aku terpakse panjat gate umah die utk msk umah.rupenye bibik tu g umah org len...berborak ngan maid kat kawasan kejiranan kat ctu.pakcik aku yg aku knal die jenis lembut ati trus tengking n marah die coz tinggalkan anak2 camtu je kt umah.heh,aku yg dengo pon cam geram je.n actually sebelum ni bibik tu pnah kne marah ngan makcik aku coz cam bertepuk tampar ngan pakcik aku ngan manje n mesra.tp time tu die masih baru,..so cam bg peluang ar.nampaknye kali ni takbleh bg muke n bg peluang lagi.pakcik aku nk tukar bibik baru...LAGI!tgk la bibik yg ketiga ni camne lak.sume keje xsampai 5bulan pon.sungguh membazir duit!ader lagi...ni kes makcik aku yg len lak...yg ader masalah rumahtangge sebelum ni tp aku xnk cte pasal tu..bibik sebenarnye pegang byk rahsie keluarga...btol x?sume boleh dikorek dr bibik...n sume die akan cte...wat if die jaja or cte kat org len...kan tercalar maruah family tu?tepuk dada,tanye selera:P


ntah la...tp ade je yg aku bace2 majalah,ade je yg ok n bertahan lame.tp sgt sedikit.tp...to me...no maid plz!privacy plz!:P huhu~

si bongsu lelaki n sulung vs bongsu

korang stuju x...lelaki bongsu manja?:P en tunang aku bongsu gak:P setelah aku wat pemerhatian n kajian....aku rase lelaki bongsu perangainye lebih kurang same:P sbg contoh: adek bongsu aku ni...manja ngan mak aku,pastu ske nak tdo ngan mak aku walaupon dah beso...n dah byk kali aku dengo ni...ank bongsu lelaki...suke nk pegang+cium+ramas breast mak die:P (bukan secara ghairah ok,sila jgn slh phm).huhu..maksudnye dr luar baju n dlm keadaan berbaju k:P xtau la nape...pakcik aku yg bongsu pon camtu.ayah n mak aku cte.. poksu aku ni dah beso...n dah nak kawen dah time ni...mase tu die nk g mane ntah...tp tak gerak2 blk..but asik mundar mandir kt luar umah..pastu si ibu(nenek) aku yg paham perangai die(kebetulan time tu ade org dtg umh,so nenek aku kne la melayan org tu,tp dh nampak ank die tak blk2 n phm perangai si bungsu,nenek aku pon g le keluar jumpe die jap)..pastu korang nk tau die watpe?poksu aku slm+cium tgn mak die.pastu pegang n tarik breast mak die:P huhu..pastu br die leh blk ngan aman:P hahaha...aku yg dengo pon cm geli je:P adek bongsu aku pon same camtu ok,tiap2 mlm pon mesti mau tdo pegang breast mak aku:P tatau la tunang aku ni camtu ke tak,tp bile aku tny,die xngaku:P em...tokbak aku pon bungsu gak..n die pon manja!!

emm...pade aku lelaki bungsu...ade cara layanan n cara nk amek ati die..diorg ni manje sebnarnye,tp xmo ngaku:P lalala..~ aku sebelum2 ni ,member2 lelaki yg aku rapat mesti lelaki tu ank bongsu or bongsu xjadi(jadi ank bongsu dlm tempoh waku yg lame,pastu br dpt adek)..tatau la...adekah secara kebetulan?tp aku lebih selesa ngan diorg.tp kalo member lelaki yg sulung....aku slalu xsependapat ngan diorg.adekah ini satu kebetulan?well..sulung vs bongsu memang sesuai.aku penah bace...".Sulung - Bongsu
Kombinasi paling serasi. Si sulung dapat mengajarkan pasangannya, untuk bertindak lebih teratur dan dewasa, terutama saat menghadapi masalah serius. Sementara, si bongsu dapat seimbangkan sikap serius si sulung dengan mengajaknya bersantai atau sekadar duduk sambil berkhayal mengenai masa depan." kalo sulung ngan sulung ngan sulung lak...

" Berpeluang besar untuk sering bertegang urat. Masing-masing sentiasa suka berkeras ataupun dalam menentukan siapa pemberi dan penerima perintah. Jika hubungan cinta terjalin, ia memerlukan jiwa besar dan kesabaran dalam menjalani hubungan seperti ini."..well,kajian dah lame membuktikan sulung n bungsu memang serasi:)

btw...1 week n 6days to go!!!:)

Wednesday, November 25, 2009

PMS

not feelin so gud lately...maybe coz my hormon tak stabil..coz nk period.heh.but still...guys dun understand about it walaupon dah lame knal.huhu...yup.aku kdg2..terlalu ikut emosi kalo time PMS ni..tapi selalunye depends on the situation.n situasi sekarang...membuatkan aku agak beremosi...myb sebok ngan persiapan kawen..n guys..plz do understand me!!


emm...ade bace artikel ni...kepada sesiape yg bergelar lelaki,sila baca dan pahamkan.TQ:)

.
.
JANGAN mudah melenting atau cepat melatah andai wanita yang anda kenali sebagai seorang yang sabar atau periang boleh berubah emosinya secara tiba-tiba. Perubahan ini mungkin menyebabkan mereka menjadi seorang yang begitu sensitif, mudah marah, cepat tersinggung atau sebagainya.Tidak kira siapa pun wanita terbabit sama ada ibu, kakak, adik, isteri, teman wanita, bahkan yang bergelar nenek sekalipun boleh mengalami perubahan emosi seumpama ini.Hakikatnya ialah bukan mudah menjadi seorang wanita. Namun, inilah yang harus dilalui oleh wanita dalam meniti setiap fasa kehidupan mereka.

Bermula dari peringkat bayi, kanak-kanak, remaja, dewasa hinggalah mencecah ke usia emas, terlalu banyak perubahan fisiologi dan biologi yang harus dilalui oleh seseorang wanita.Andai kurang persediaan dan pengetahuan mengenai setiap fasa perubahan ini, banyak masalah boleh timbul.Masalah bukan saja dihadapi oleh wanita terbabit, malah kepada orang yang rapat dengan mereka.

Pakar perunding obstetrik dan ginekologi di sebuah hospital swasta di Kuantan, Dr. Suraya Arshad berkata, perubahan ini biasanya tidak
disedari oleh ramai wanita.Sebaliknya, ia lebih banyak dikesan oleh mereka yang hampir dengan wanita terutama pasangan mereka.
Menurut beliau, salah satu aspek yang mungkin tidak difahami oleh sebahagian besar wanita, mahupun mereka yang berada di sekelilingnya, ialah emosi seseorang wanita.

``Ini kerana emosi dan perasaan seseorang wanita banyak dipengaruhi
oleh hormon yang terdapat dalam tubuhnya.

``Bagaimanapun, para penyelidik masih dalam kajian mencari punca
mengapa wanita begitu mudah terdedah pada perubahan emosi,'' katanya.


Beliau tidak menafikan kurangnya pemahaman berhubung perubahan emosi wanita boleh menjadi salah satu faktor yang menyumbang kepada penceraian.Dr. Suraya memberitahu, emosi wanita banyak dipengaruhi oleh hormon-hormon tubuh mereka.Dua hormon utama yang terdapat dalam tubuh wanita ialah hormon estrogen dan progesteron.

``Kedua-dua hormon ini mempunyai kuasa dan pengaruh yang cukup besar
dalam setiap fasa kehidupan seseorang wanita.

``Sekiranya berlaku ketidakseimbangan pada hormon-hormon ini, maka ia
boleh menyebabkan perubahan terutama kepada mood wanita terbabit,''
katanya.


Hormon ini dihasilkan oleh kelenjar ovari. Penghasilannya dipengaruhi oleh sebahagian hormon yang dirembeskan oleh kelenjar pituitari dalam otak.Peranan kedua-dua hormon ini bukan sekadar hanya mengatur pusingan haid seperti perubahan pada dinding rahim dan pengeluaran darah haid.Pada masa yang sama hormon-hormon ini mempunyai kesan pada tisu-tisu tubuh. Ini termasuklah buah dada, tulang, pembuluh darah, jantung, saluran usus, pundi kencing dan kulit.Dr. Suraya menjelaskan, ketidakseimbangan hormon-hormon estrogen dan progesteron boleh menyebabkan perubahan kepada wanita terbabit.

``Ini termasuklah perubahan tingkah laku atau emosi yang menyebabkan
mereka menjadi seorang yang mudah sensitif, tertekan, mudah marah atau
mengalami kemurungan,'' ujarnya.


Bagaimanapun, katanya, bukan semua wanita mesti melalui perubahan emosi.Pusingan haid, kehamilan, keadaan selepas bersalin, ketidaksuburan dan menopaus boleh mengakibatkan perubahan mood yang menyebabkan seseorang wanita seolah-olah mengalami kemurungan.Malah, para penyelidik turut mengesahkan bahawa hormon boleh mempengaruhi pengeluaran endorfin yang berfungsi mengawal emosi dan mood.

Tambah beliau, tiga fasa kehidupan yang menyebabkan wanita boleh
mengalami perubahan ketara ialah:

- Fasa sebelum pusingan haid

- Fasa selepas melahirkan anak

- Fasa selepas menopaus (putus haid)


A. Fasa sebelum pusingan haid (Pre-menstrual syndrome - PMS)

Di seluruh dunia, berjuta-juta wanita menganggap apa yang berlaku setiap bulan umpama satu pusingan jam biologi.Keletihan, mudah tersinggung, perut kembung, masalah jerawat dan sebagainya sering kali dikaitkan dengan pusingan haid.Sehingga hari ini belum ada satu teori yang berjaya membuktikan mengapa wanita mengalami perubahan mood atau emosi setiap kali mereka hampir dengan fasa pusingan haid mereka.Bagaimanapun, ia dikaitkan dengan perubahan hormon yang menimbulkan tindak balas abnormal.Gejala PMS biasanya terjadi seminggu sebelum seseorang wanita mengalami pusingan haid.Ia akan hilang beberapa hari selepas haid berlaku. Gejala-gejala ini hanya sementara waktu dan tidak begitu mengganggu rutin harian seseorang wanita.Ia merangkumi gangguan pada psikologi, perut, kulit, kandungan cecair pada badan dan lain-lain.Ini termasuklah perubahan dari segi selera makan, kemaruk makan,
jerawat, mood terganggu, gangguan tidur dan emosi terlalu sensitif.


B. Fasa selepas melahirkan anak

Fasa ini yang juga dikenali dalam istilah perubatan sebagai post partum depression (PPD) merupakan satu keadaan di mana wanita mengalami kemurungan selepas melahirkan anak.Penurunan hormon estrogen yang mendadak selepas bersalin dikatakan faktor yang menyumbang kepada masalah seumpama ini.Ketidakseimbangan hormon boleh berlaku kepada semua wanita, namun mereka yang tidak menanganinya dengan baik boleh mendapat psikosis.

PPD boleh terbahagi kepada tiga kategori:


- PPD baby blues. Seseorang wanita boleh termasuk dalam kategori ini
sekiranya mereka mengalami perubahan emosi atau mood dalam tempoh dua minggu selepas melahirkan anak.Bagaimanapun, bukan semua wanita yang melahirkan anak melalui fasa seperti ini. Wanita di Barat dikatakan lebih ramai mengalami fasa ini berbanding wanita Asia dengan anggaran sebanyak 80 peratus.

Biasanya wanita terbabit akan mengalami gejala seperti:

a. kesedihan

b. menangis lebih daripada biasa

c. lebih sensitif

d. mudah tersinggung

e. rasa berdebar-debar


Wanita yang mempunyai masalah dalam rumah tangga dan mengalami banyak komplikasi semasa hamil lebih terdedah kepada risiko ini.Risiko ini meningkat sekiranya mereka pernah mempunyai sejarah PPD. Gejala yang dialami ini biasanya akan hilang selepas sepuluh hari.


- PPD kemurungan. Wanita yang dikategorikan dalam kumpulan ini
mengalami gejala-gejala seperti:

a. Perasaan putus asa

b. Tidak boleh memberi tumpuan

c. Gangguan ingatan

d. Perasaan bersalah

e. Rutin harian seperti makan terganggu


Masalah ini kebiasaan dialami dalam tempoh sebulan selepas bersalin dan terus berlaku dalam tempoh beberapa bulan.Mereka yang menghadapi masalah ini perlu diberi bantuan. Mereka memerlukan rawatan kaunseling, terapi psikiatri dan sokongan emosi ahli
keluarga.


- PPD psikosis. Di kalangan masyarakat Melayu, PPD psikosis dikenali
sebagai penyakit gila meroyan.

Individu terbabit mengalami gejala seperti pesakit mental.

Antara gejala-gejala yang dialami ialah:

a. Mendengar suara-suara halus

b. Tingkah laku yang pelik seperti gelak atau

bercakap seorang diri

c. Kekeliruan yang ketara

d. Sentiasa dalam keadaan ketakutan

e. Memiliki tenaga fizikal yang begitu kuat

f. Mengalami kesukaran untuk tidur

g. Keinginan untuk membunuh diri


Seperti juga PPD kemurungan, individu yang mengalami penyakit gila meroyan perlu menerima bantuan dan rawatan.


C. Fasa menopaus (putus haid)

Menopaus merupakan satu perubahan biologi yang normal apabila ovari wanita tidak lagi menghasilkan dua hormon wanita, estrogen dan progesteron.Perlu difahami bahawa menopaus bukan sejenis penyakit. Ia adalah satu titik perubahan yang harus diterima secara positif oleh seseorang wanita, baik dari segi emosi mahupun fizikal.Bagaimanapun, menopaus boleh menjadi salah satu punca utama kemurungan.Menopaus boleh berlaku apabila seseorang wanita mencapai usia dalam lingkungan umur pertengahan 40-an hingga lewat 50-an.Menopaus menyebabkan wanita mengalami perubahan hormon. Penghasilan hormon estrogen mula berkurangan dalam tempoh beberapa tahun sebelum menopaus.

Perubahan pada penghasilan hormon ini boleh menyebabkan seseorang wanita mengalami perubahan emosi seperti:

- kemurungan (bergantung kepada tahap keterukan)

- cepat marah

- mudah tersinggung

- sukar tidur

- rasa panas

- pelupa

- Sesetengahnya mengadu sentiasa rasa sedih atau sakit-sakit badan

- fikiran bercelaru


Bagi menangani masalah ini, wanita boleh mendapat rawatan terapi gantian hormon (HRT).

Menopaus mungkin dianggap oleh sebahagian besar wanita sebagai fasa yang terpaksa dihadapi apabila mereka melangkah usia tua, tetapi ia juga mempunyai banyak kebaikan.Mereka kini bebas daripada belenggu pusingan haid pada setiap bulan. Wanita harus menerima menopaus sebagai satu titik permulaan kehidupan baru dalam hidup mereka.

*sumber dr halaqah.net

Monday, November 23, 2009

no more!

no more all kind of nuts,(termasuk la tauge,tempe,kacang buncis,kacang panjang..),kuning telur,ikan kembung,ikan tongkol,kulit ayam(owh...kulit ayam kfc la yg paling sedap:p),kicap,sardin bla bla bla.....
sume yg diatas adalah peberet aku:(
tp no more utk kulit cantek:P ehem2~
huhu...why?because jerawat resdungku makin menjadi2 atau dgn erti kate lain...semakin mengganas sejak kebelakangan ini:( jerawat tu lem dr jerawat biase...die cam bengkak dr dlm..sakit,xde mate,pastu nnt lame2 die tinggalkan kesan itam yg huduh di muke:( uwaa....xmo...lagi 2weeks je ni.heh.so...aritu g klinik...doc ckp,...no more kat makanan yg sy sebut diatas 4 ur own gud..pastu doc bg ubat n krim sapu.
ok,sila dengo ckp doc ye cik ain:)

p/s: lupe nk bgtau...........aku dpt tuko sek kat pasir gudang:) alhamdulillah...so xperlu berjauhan ngan encek hubby:) n tarikh lapor diri is 1.12.09!!

bunga pahar moden



trend sekarang...gune bunge pahar jenis gantung intead bunga pahar yang jenis cucuk..
mak aku yg bli tempat bunga pahar gantung ni...kat ayer itam...2 rm40. ok la...~
n my bunga pahar telah ditaja oleh moksu ku:) tq moksu:)

Sunday, November 8, 2009

gubahan hantaran

smalam bz membuat gubahan hantaran..
aku prefer wat sendiri daripada tempah
why?sebab lebih puas ati...n jimat:) hehe..
korang lak camne?prefer tempah or wat sendiri?
tema hantaran aku kali ni..bunga dlm taman:P huhu..~


[update 23/11/09]





my hantaran dah siap 95%...tinggal wat sirih junjung n letak brg:)

Wednesday, November 4, 2009

resepi simple cheesecake yang sedap dan senang

cheesecake ku yang berlapis2





actually dh lame tak wat cheese cake:P dulu2 seblom tunang,stiap kali encek tunang dtg sgmat,msti wat kan cheese kek peberet die, tp sejak dh tunang dh tak wat cheese kek utk die:P so....mggu seblom die dtg aritu...die dh request nk mkn cheese kek,siap pesan soh bli bahan awal2..huhu

him: dh lame xmamam cheese kek...dlu mase seblum tunang ayg slalu watkan,tp pas dah tunang dah xwat lagi stiap kali kte dtg:(
me: huhu...padan muke:p kang pas kawen,kalo nk cheese kek,kte soh syg wat sendiri:P huhu..*ayat kejam*
him:*majuk*
me: lalala:P

hehehe...actually senang je cheesekek yg aku slalu wat tu...no need to bake,juz chill:) ni nk share resepi n cara2 wat simple cheesekek:) actually,resepi ni aku dpt dr sepupu aku,tp telah diolah semule ikut citarasa aku;) hehe

here's the recipe....~
1 bungkus beskut marie
250g cream cheese(jenama philadelphia)-potong kecil2...biar die lembut pd suhu bilek
125g butter(aku gne jenama buttercup je)-potong kecil2...biar die lembut pd suhu bilek
ice cream(perise ape2 je) @ whipping cream
susu pekat manis(secukup rase,takmo manis2 sgt)
susu segar (utk celup beskut marie...so dlm stgh mangkuk dh cukup)-suam(panaskan dlm microwave,tp jgn pns sgt..suam2 kuku je)

cara2...~

1.pukul cream cheese n butter sampai lembut n sebati
2. pastu tambah ice cream and susu pekat manis..secukup rase.try tambah dlm 4sudu dlu...pastu kalo tak cukup,tambah lagi...ikut sesedap rase korang..pukul lg smpai sebati..
3. celup beskut marie dlm susu segar yg dah disuamkan.celup keseluruhan beskot tu,tp jp je,bukan lame2
4.then letak dlm bekas,susun satu2..pastu letak adunan cheese td..pastu ulang balik step 3 n 4 .wat selapis2...lapisan atas sekali mesti lapisan cheese...pastu tutup bekas ngan plastic wrapper...letak kt freezer dlm 2-3 jam...pastu letak kat bhgian chiller dlm 2 jam..pastu dh leh mkn:) tp kek ni mmg kne simpan dlm peti sejuk:) simple je kn?try la wat.confirm jadi!!:) try la wat ngan yg tersayang...romantik gtu:P hehe

p/s: tibe2 nk makan cheesekek pas taip resepi ni..nasib ader baki cheese kek aritu:)

wedding doorgift

hye.dah lame aku tak update blog.bz bz bz n bz n mls:P huhu...

wedding ticker arini dah menunjukkan exactly 1 month n 1 week until our wedding day...huhu...sungguh cepat mase berlalu ye:P byk lagi yg tak setel.sabtu lepas br je amik kad kawen....akhirnye siap pon kad kawen kami:) tempah kat kadkahwinku.com je...byk pilihan n harga pon berpatutan n sangat murah!lagipon tak perlu nk membazir sgt kt kad kawen...nnt org buang jugak...btol tak?kad kawen yang kitorng tempah ni...simple but yet...elegant:P~ huhu...nnt ade mase aku upload gambonye ek:)

so...sabtu lepas kitorg g alamanda...shopping cadar,brg hantaran,hiasan untuk bilik pengantin...bla3...and then amek kad kawen kt kawan encek tunang..pastu balik singgah nilai3..konon nk cari doorgift,paperbag,brg2 gubahan utk hantaran kawen,...tp last2 tak bli pape poN:P huhu....cam tatau nk bli ape...lagi2 time tuh ramai org ngah borong brg kawen..pastu harga lebih mahal berbanding kat air itam..so...kitorg blk dr nilai3 dgn tgn yg kosong:P huhu...

actually seblom ni dah g air itam ngan parents..dah bli doorgift utk family belah mak+ayah+bakal suami...tu kire doorgift utk VVIP la..hehe..
so...doorgift utk family belah mak+ayah+bakalsuami ialah bekas tisu.aku yg pilih n decide.walaupon agak mahal tp takpe,yg ptg brg tu berbaloi n leh digunakan sampai bile2.actually kalo kt air itam ni...kne pandai pilih kedai gak.kalo kedai yg beso2 biasenye harge mahal.kitorg bli bekas tisu n bli tempat bunge pahar...bli yg jenis moden punye ,jenis gantung.bli 2,rm40 je.ok la...pastu bli bunge roset ...bli tu je aritu ngan parents..mybe mggu ni nk g lagi ngan parent.nk bli brg lagi:) actually mmg penin pale nk bg doorgift ape.huhu...~

p/s: last weekend was the last date for us...pasni dh tak jumpe sampai la ari nikah:) kate org...tak elok bakal pengantin selalu jumpe:P cant wait 4 da day...~ :)