Tuesday, February 2, 2010

hantaran kahwin

actually,dah lame aku nak post gambar hantaran kahwin aku aritu...tapi baru hari ni berkesempatan:) just nak bagi idea kat korang2 yang bakal nak mendirikan rumahtangga:) aku pon mase nak buat gubahan hantaran kawen n tunang,aku banyak survey2 kat internet and majalah2 untuk cari idea:) hantaran tunang aku buat simple2 je...hantaran kawen aku buat grand sket la:P mule2 nak wat simple2 je, lagipun nak save budget...tp dah ade makcik aku yg nak sponsor barang2 gubahan hantaran..die dah siap blikan riben2, bekas n etc.tinggal aku gubah je.thanks to Pok Cop n Cik Azi yang sponsor brg2 utk gubahan hantaran:)

Hantaran kahwin aku kepada encek suami ialah:
1. cincin
2. rehal+ tafsir Al-Quran
3. tali pinggang+wallet
4. tuala (dijahit nama kami kat tuala tu)
5. bekas potpourri+ potpourri
6. Coklat
7. Buah Anggur
8. Cermin Mata hitam
9. Sirih Junjung


bekas potpourri+potpourri

rehal+quran

tuala

sirih junjung versi moden:P hehe


anggur-angguran
(sebenarnye...ade kesah disebalik anggur ni...die kalo setiap kali datang umah aku, memang selalu beli buah anggur utk famili aku sebagai buah tangan:))

tali pinggang+wallet

coklat
(tips:beli choc yang anda makan...jgn bli choc yang bukan2...nanti membazir je kalo tak makan) huhu~

cermin mata hitam


hantaran encek suami kepada aku lak:

1. cincin+duit hantaran+mas kawen
2. beg tangan
3. high heel
4. kek
5. toilettries
6. buah anggur
7. sirih junjung

hantaran pihak suami...die tempah je...ngan kawan kakak die. aku prefer buat sendiri coz lebih puas ati:)

hand bag

toilettries


sirih junjung


anggur




high heel




fondant cake





hantarans

ni je gambo yang ade...yang telah disnap oleh adek n sepupu2 aku...tak cukup pun gambo hantarannye...gambo yang lain ada pada photographer...akan aku upload pas dah dapat album kawen ye..:)

p/s: apa yang penting....ikut bajet dan kemampuan masing-masing:)

5 comments:

apple dilla said...

senang org kreatif mcm ain ni
xyah nk tempah2 hantaran kn..

NuRuL AiN said...

:) dila,i takde la kreatif sgt pon..yang penting sebenarnye nak jimat:P hehe..

Farfar said...

ain, berapa kau bajet semua2 sekali? pening aku nak merancang.

NuRuL AiN said...

wah...cekgu fara dah nak kawen ye;)
nnt aku post kt blog pasal bajet kawen;) hehe.tunggu;)

Farfar said...

ops. bukan aku mmg suka berfikir2 (cover)