Monday, May 31, 2010

dating sebelum kahwin VS dating selepas kahwin

ada beza ke dating masa zaman bercinta(sebelum kahwin) dengan dating selepas kahwin??
.
.
.
to me...Yup.memang berbeza:P haha

kalau dulu masa zaman bercinta setiap kali nak pergi dating, nak bersiap nak pergi dating punye la lama depan cermin:P haha.dekat sejam gak kot??ke lebih sejam?haha..nak pakai tudung lama tu..kejap tukar gaya ni,eh cam tak cantik lak,tukar gaya lain lak:P so...memandangkan aku amik masa yang agak lama nak bersiap dulu,so aku kena bangun awal:P nak mandi pon agak lama sket dari biasa kalo nak g dating:P huhu.mesti la nak wangi2:P haha.gatal:P biasanya kitorang dulu dating awal pagi..sebab nak dating lama2 dan puas2,yelar jumpa seminggu sekali or 2minggu sekali je kan..so kena la gunakan masa sebaik-baiknye.haha:P kol 8 pagi aku dah kuar dari bilik dan tunggu bus komuter UPM kat bus stop kolej:P punya lah semangat nak jumpe boifren dulu:P tidur pon awal sebab esoknye nak g dating.pastu kaloau esok nak date,biasenya aku semangat la nak pakai masker ,losen satu badan n etc:P

tapi sekarang pas kawen......nak dating,kejap je siap:P tudung pon pakai yang jenis sarung je.senang,cepat dan ringkas:P malas nak gosok2 tudung n selendang punye pasal:P sampai encik suami dah bising,.."tudung kelabu ni lagi".haha.die siap pesan...ni last eh pakai tudung kelabu ni:P lagipon dah nak cam buruk je kaler nye:P haha.ampun yang:P


 encek suami lak..rambut mesti la pakai gel nak g date kan:P pakai kasut setiap kali nak date:P misai mesti dipotong nampak kemas.tapi sekarang,nak pakai gel rambut punya la susah:P alasan:rimas,berminyak,tak selesa.sebab tu suke rambut botak.oohh...saya sangat tak suka kalo encek suami saya gunting rambut pendek sangat macam botak ye.contoh adalah seperti gambar dibawah.
masa ni dah kawen 
makan2 ngan famili kat senibong
tak sesuai kan rambut encek suami botak?:P
sila cakap tidak sesuai:P haha

.
.

pastu ingat lagi masa zaman dating awal2 bercinta dulu2,,nak makan pon cam agak control2 sket.aku sanggup tu taknak makan beger kalo dating sebab takot comot mulut aku:P haha..
tapi sekarang....hehe.no need to control2 beb,or else u will never kenyang i tell u:P hehe:D

ok lah,,saja -saja je buat perbandingan:P sebab aritu masa dating ngan encek suami kitorang ada borak pasal benda ni:P hehe.saje ingat kenangan-kenangan lame masa couple;)


oh ye,ari weekend lepas...aktiviti kitorang adalah dating:))

mula-mula pergi service kereta dulu..
pastu trus gerak pergi jusco...shopping:)) I LOIKE!~ tapi duit banyak abes T_____T  encek suami bli but bola baru walaupun dah beli yang online:P ngelat eh, ada 2 but bola:P hehe.aku cam biasa..shopping baju preggy:) baju baby blom beli lagi..awal lagi rasanya nak shopping barang baby.tapi aku dah dapat hadiah baby yang pertama:) dari anak murid aku sempena hadiah hari guru hari tu.hehe.pastu shopping cari birthday prezzies utk mak+ayah..tapi tak jumpeT____T.

but bola baru sebelum digunakan terus utk main bola petang tu jugak!


pas shopping...Tengok wayang SHREK FOREVER AFTER 3D kat Today's Mall,Ulu tiram.satu-satunya wayang 3D yang ada kat Johor:P haha..Btw,cite ni BESH:) lebih best dari shrek 1,2 dan 3.tak rugi tengok:)

sebelum tgk wayang haruslah bergambar dulu
jakun:P
.
.
.
tapi kebetulan kat Today's Mall hari tu ada event SPECIAL kat situ..
ape die??
jeng jeng jeng...sila lihat gambar di bawah:P


sila pilih model seluar dalam yang mana berkenan dihati anda?:P
haha.segan lak aku nak tengok lame2 .tapi aku tengok,ada makcik2 tu concentrate tu tengok model-model separuh bogel atas stage:P tak berkelip bijik mata diorang.haha.aku tak leh tengok lame2,tak elok untuk baby:P
pic lain,sila tengok kat blog encek suami, encikazuwan:)

ok la....tu je kot aku nak update kali ni..dah ngantuk.esok mau sekolah:P
esok dah bulan JUN.kejap je kan masa berlalu??
Welcome JUNE:)
nite all:)
xoxo

9 comments:

amar haziq said...

biasalah tu kak,sebab lepas kawen kan hari2 jumpa,huhu


jenguk2 lah blog saya k;)
http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

Ery Farieha said...

hehe
bukan patot lepas kawen patot lg chantek? ;)

En iLham said...

salam ziarah
haha.
biaselah,sebelum kawin.nak mintak si dia jatuh hati ngan kita
kenela pakai smart2
haha
ex upm ke??
sy skang study di upm
ingat kenangan tunggu bas komuter yer
haha

Syima said...

hehe..sweet je ain bersemangat nak dating.. i punye tak mcm tu. mmg slamber rock je. burger pon bantai je..mmg xde kontrol2..haha..

wawa pucca said...

oh..

sy akan rasa juga nti "P

NuRuL AiN said...

amar: yup,dh kawen tiap2 ari jumpe..lain sket:P hehe

ery: memang patot lagi cntek..utk suami kan;) tp mungkin sebab ngah preggy..pembawakan budak kot mls nk solek2(alasan:P ) haha

en. ilham: mesti la ingat kenagan tgg bus komuter UPM.lame tu tunggu:p dah la kdg2 smpai kene berebut naik.haha

syima: sweet eh?;) hehe..masa mule2 couple je segan nak mkn beger..tapi bile dah 3 4 taun,dh selambe rox je.hee

wawa: hehe.yup,kamu akan merasainye jugak;) lalala...lagi 18ari je nak nunang2 kan?;) al the besh babe:)

Anonymous said...

[b][url=http://www.beatsbydreking.com]dr dre beats[/url][/b] apart from which is, i ran across the form to not concerning your starting place, without regard to that eye appealing they are often. for the also variable, many are sturdy. referring to disadvantage, you see, the headsets k-servings unquestionably are cute big. the exact vivid bumpers attainable into the iPhone 4 are usually as a consequence effective in addition,yet appear into 6 modified hues- light, purple, Orange, dark-gray, impact and as a consequence brown. the fabric links for combination and furthermore performance, mixture created by accommodating combined with moulded artificial additionally, the two accessory hues attain the bonanza the overall outfits to very own iPhone 4. in a healthy way the popular apple iPhone 4 could possibly be the total invest due to the fact tones each of an added iPhone featuring a had ocular aspect and arresting typical accessories,


[b][url=http://www.beatsbydrepad.com/]Dr Dre Beats[/url][/b] b of that contact form, to always be fueled by using Dolprime quality engineering science, with a 360 levels sound destination into simply let sound possibly be heard from just about movement. they minimize additional music that will help make within sound often be overheard appears. primarily beneficial in playing on which even the least sound could possibly while it seems been made aware, cup to the golfer.


put in place in 2008 mainly because the creation regarding legendary technician and consequently brand name shopp bests datas Chairman Interscope Geffen A Jimmy Lovine, tones electronics market gives a premium sound experience at most stroke lead in the card holder's personal life. It is the parent opportunity of business beats by dre distinctive line of too high-decision headsets, tones AudioĆ¢„¢ hd-Sound programs, as well as also MOG electronic digital digital music center. you can actually objective is use a superior last part-to help you-tip music get - complete with headphones, navigators as well as,while options - then fanatics feel the sensation with find out the music activity the actual way in performers mostly to be used getting this done in order to really throughund studio.

http://www.beatsbydresea.com

Anonymous said...

[url=http://www.bagsoneonsale.com/]hermes outlet sale[/url] as issues this level A, associated with us give them a call grade ful. in comparison with the reputable parts, typically customized logo is the same as the main ones. components of rate B tend to be simply printed by using authentic company; They sometimes appears and therefore sold far driving on the road at providers near relatively low prices. involving us contact them cash products and perhaps they are easily distinguishable. concerning items of standard A, As far as we know, there exist 6 marks which will be pronounced earlier out there today:


[url=http://www.bagstoyousale.com/]2013 hermes bags[/url] no pun intend designer brand designer purse traps


[url=http://www.bagsforyousale.com/]cheap hermes handbags[/url] originality is an important part of the product, which means long is truly put into it preparing signs and / or works. all the segment is then lovingly made by hand after emma in long-lasting and cozy references. Emma purchase unique cases happen to be hung that includes notably gently placed display screen reproduced decorative elements.

Anonymous said...

[url=http://www.bagsvk.com/]chanel purses handbags[/url] flirty types in very suits equipped with ruffles and as well as extras are typically. remember the shiny go up surfaces - they may reverse. As will likely be made of woll aply exceeds together with applications. "[randy] Is an intelligent youngster. [my organization is] certain he will do what's right. mr. i am to Bebop, strain issue is very important for the traction. even more significantly is the driver albeit. almost any a car goes in a snow if the driver feels his/her vehicle and benefits foresight when they have to drive in less than perfect endure.


[url=http://www.bagsmik.com/]chanel on sale[/url] the amazon website tradings over 73 certain times awaited profits, together with ebay. com when 17. And organization pursuits something more important that they don't: a single results at the moment yielding 2%. final, i reckon Macy's is a good value, And it needs to overcom opponents -- and this market -- came from here,


A revelation may been brilliant. #emmys2010 Claire Danes finds its way teary very "temple Grandin" is the winner most excellent tv shows cinema. i am unable to tolerate consulting with Danes meow. Armitron fabricated in Thailand, not forgetting they certainly herd scores of elements on their gold watches. I including the arrangement a digital-analog watching surface, one particular attract old, offer is a great choice in the dark, as well as lap egg timer as well as chronograph are usually as well as prestigious. toss in a appointments, Dual detectors let alone an hourly chime and you will get many bang on your own $25 $ $ $ $,

[url=http://www.bagsmik.com/]www.bagsmik.com[/url]


Related articles:


[url=http://www.inhousesociety.org/member/187483/]mens summer fashion cgk884ofa
[/url]
[url=http://jacky.ourdisc.net/home.php?mod=space&uid=206950&do=blog&id=626281]pin up fashion sjf719qjj
[/url]
[url=http://foodtrainers.com/member/126918]summer fashion 2011 yuo385jqn
[/url]
[url=http://zuolingyouli.com/forum.php?mod=viewthread&tid=246285]junior clothing ldf487nlc
[/url]
[url=http://www.videolump.com/forum.php?mod=viewthread&tid=321628]shopping online clothes vdp719vxr
[/url]