Tuesday, September 7, 2010

eh,boleh main mercun kat depan rumah sendiri tak???



Ok.semalam aku agak hangin kat anak-anak jiran setaman aku ni. diorang ni kalau nak main mercun ke main polis sentri ke lepak2 makan ke mesti nak buat aktiviti tu depan umah aku.aku tau la umah aku corner lot...ruang depan luas..senang korang nak main2 depan umah aku buat bising.ok,maen2 depan umah memang aku tak kesah.biase lah budak2...walaupon BISING.heh.tapi yang aku tak tahannye...mesti nak buang sampah makanan jajan jajan depan umah aku.diulangi MESTI.penat encik suami aku kutip sampah diorang keliling umah ok.sakit mata aku tengok sampah2 jajan kat luar pagar umah aku ni.sakit mata!diorang ni memang takde sivik betol la...padahal tong sampah gedabak besar kat depan umah aku ni.tak reti2 nak buang dalam tong sampah,nak buang merata2 gak. mak bapak diorang tak ajar kot? OOpps..~




ok.itu pasal sampah,.ni pasal mercun lak.aku tau la nak raya..biasa lah budak2 main mercun.aku pon dulu main mercun gak..tapitak main depan umah orang lain.main depan umah sendiri jek. masalahnye...budak2 ni main mercun depan umah aku.!dengan sampah2 bunga api n mercun bersepahan depan umah aku. selama ni aku memang tak penah marah or tegur...tapi dalam hati geram gak.sebelum ni encik suami aku dah tegur..tapi secara lembut..PONNN die main lagi. semalam aku dah la pening n saket kepala..diorang cam biasa...pas mgrib,main mercun depan umah aku dengan macam2 aksi..siap sumbat kat pili air,masukkan mercun dalam lubang ape ntah kat depan umah aku..mula2 aku tengok je....die nampak aku tapi but DONO jek???ok.melampau.aku pon berdehem la 2 kali.EHEM EHEM...MAIN MERCUN DEPAN UMAH SENDIRI BOLEH TAK??BISING TAU TAK!!(dengan nada tegas dan muka marah.haha) pastu diorang pon blah..tapi tak sampai 5 minit,die baling mercun dalam halaman umah aku.melampau dan kurang ajar kan budak2 ni??tapi pastu dah takde bunyik dah.selalunye sampai tengah malam nak main mercun DEPAN UMAH aku. haha.apepon..puas ati aku pas tegur diorang.muahahahahahah(ketawa jahat).



2 comments:

cheqna said...

orang kat umah cheqna lagi besh..
bila bebudk lain main dia boleh je sound
tapi bila anak cucu dia balik n anak cucu dia main senyap je tak kata pape..nyampesssss

NuRuL AiN said...

huhu.kan kan ??memang menyampah ngan org camtu:P