Wednesday, September 15, 2010

penangan hari raya

Hye hye hye:)) selamat hari raya to all:) btw,aku still dalam mood beraya....tapi terpaksa balik pasir gudang coz encik suami dah start keje raya ke-5 :( sedih gak...asyik teringat kat rumah..dah la kucing kucing pon kena tinggalkan kat segamat...so,aku sorang sorang la kat umah kat pasir gudang ni.sunyi je kawasan perumahan tempat aku ni..ramai lagi masih beraya kat kampung.budak2 yang selalu main mercun depan umah aku pon takde:P huhu..



btw, musim2 raya ni..aku cam malas sket nak update blog:P huhu..dan penangan raya punye pasal...traffic nuffnang aku jatuh merundum seyh...ni buktinye...:-

kan kan kan?semua orang pon sebok beraya, tak sempat nak ngadap blog.hehe.takpe la...yang penting...aku ader good news lain iaitu...................aku dah boleh cashout cek pertama dari nuffnang:)) alhamdulillah..tapi taknak cashout dulu...nak simpan je dulu...buat tabungan masa depan:) berapa nilai??ala...tak banyak sangat pon...lagipon aku blog untuk suka2...yang penting nilai die kalau untuk cashout mesti lah dah mencecah rm50 dan ke atas, baru boleh cash out cek nuffnang:)



dan penangan hari raya gak...berat badan aku naik mendadak.bayangkan masa hari raya pertama,berat aku naik 2kg!

 siang: sebelum beraya, berat=57kg
malam: selepas puas beraya sehari suntuk, berat=59kg
naik 2kg dalam 1 hari.tak pernah2 ok:P huhu


ini membuktikan yang aku memang makan banyak masa raya pertama.mana taknye...setiap rumah yang aku singgah,mesti makan.makan dan makan:P sedap seyh...kang masa pantang dah takleh makan sedap2, tu aku bedal je makan sume2:P dan aku sejak preggy ni...pantang tengok org makan,mesti nak makan ape yang die makan.huhu.dulu2 tak camni pon:P btw,ni pon aku ngah makan ais krim sambil update blog.nyam nyam nyam:P



actually tadi aku ader check up...timbang berat tadi, berat terkini 58.4kg.masa check up minggu lepas, berat=57kg.nurse pon terkejut naik banyak..sepatutnye kalau dah 6 bulan ke atas...satu minggu boleh naik 0.5kg jer...aku lak naik sampai 1.4kg.nasib tak kena minum air gula tadi:P ni semua penangan hari raya la.aku makan banyak sangat raya ni sampai berat aku naik banyak.huhu..muka pon makin chubby n sembab ni.tolong2:P huhu...tapi the good news is....hb aku dah makin naik..11.7g..padahal masa raya ni aku tak makan pon vitamin n ubat tambah darah yang doc bagi sebab terlupe:P mungkin sebab banyak makan sumber zat besi kot raya ni. apepon..Alhamdulillah:) dah oh ye, saya sudah cukup bulan ye kawan2..tunggu hari je ni..perut pon dah makin berat..hehe..doakan aku senang dan selamat bersalin ye:))


ini gambar perut aku yang terbaru..diambil masa hari raya yang pertama.
yang pakai baju oren macam muka tak bersalah kat belakang tu adalah suami aku.ok,sekian.


last but not least....SELAMAT HARI RAYA!!!!!!!!!!!:)

No comments: