Monday, November 29, 2010

sejak dah ada anak ni..........

sejak aku dah ada anak ni....aku dah tak boleh nak tenet cam dolu2:P nak surf tenet pon kene tunggu die tido. tu pon tenet kejap2. sebab kejap-kejap die bangun terjaga. huhu. kadang2 aku dapat ber tenet bile mak ayah aku main2 ngan anak aku..n aku penah bertenet tangan sebelah pegang baby tangan sebelah lagi main facebook:P mama IT  la kunun kununnye:P huhu.ni pon update blog pas dah tidokan anak aku dalam buai. tapi still kena dok dekat2 ngan die, kalau die terjaga senang nak handle:P hehe



em..update blog pon dah jarang  kan?takpe la...anak perlu diutamakan:) hehe..yang penting anak aku sehat cergas n cerdas:) btw..kejap je masa berlalu..dah nak abeh pantang dah aku:P berat aku pon dah turun banyak...n gud news..aku dah muat balik baju kebaya n kurung moden aku zaman anak dara:) heee:))) thanks to set PREMIUM BEAUTIFUL :) aku mula2 pakai girdle die je...pastu aku pakai 1 set, lagi cepat die turun n kembalikan kepada bentuk badan asal aku:) .btw, aku memang jual set premium beautiful ni...kalau ader yang nak beli boleh bagitau aku ok:)
 me @ 41 days. 
sejak ader anak ni cam belom sempat nak melawa2. pakai tudung pon jenis sarung je:P huhu


em...cakap pasal anak aku pulak...anak aku makin semangat:P berat masa check sebulan haritu dah 4.6kg. naik 0.8kg. skang dah makin naik berat die. aku dukung die kejap pon dah tak larat.tu yang makin cepat kurus kot?:P huhu. pipi die makin chubby n rasa cam nak gigit gigit je pipi die:P huhu..actually..bukan senag ek nak jaga baby lagi2 kalau die baru lahir..very2 fragile.nasib baik anak aku keluar2 je memang dah besar, 3.8kg. besar la jugak....(sampai orang ingat anak aku ni dah 2 3 bulan padahal baru lahir:P)  tak la takut sangat aku nak dukung2 die.kalau kecik sangat...eeiii..takut la:P


btw.. baby yang baru lahir ni...sangat lah mudah dijangkiti penyakit...zaheen penah kena batuk batuk berkahak n selsema yang agak teruk masa die baru  2 3 minggu.die bernafas pon berbunyi n batuk pon agak kuat, n batuk berkahak. sangat merisaukan ok.die dah la dalam hari lagi...masih kecil..mestilah risau!sampai aku ader doa..biar aku yang tanggung kesakitan die...die masih kecik,die tak bersalah..aku siap gi jumpa doc pakar lagi..pergi klinik..doc pon terkejut die baru 2 3 minggu tapi dah batuk2. doc ckp maybe die jangkit dari org yang ade sakit batuk or selsema yang ader pegang die cakap2 depan die n cium2 die. hmm..so..nasihat aku, kalo korang ader demam ke selesema ke batuk ke...walaupon sikit je selsema or batuk or demam korang tu..jgn la korang gatal nak dekat2 sgt ngan baby n cium baby tu. bukan ape ..cian kt baby.tapikan..org melayu ni tak paham..org ckp jangan cium, diorg kecik ati..lagi2 orang tua..dah terang2 sebab ape pon diorang tak paham. bukan ape,,kesian kat baby ok.hmm..nasib baik anak aku skang dah sehat betol.dah takde selsema batuk kahak.lega aku!alhamdulillah..:)


zaheen @ 41 days:) 
ikut rupe aku ke hubby aku?hehe



ok la...aku baru je nak cite lebih2,anak aku dah bangun.kan aku dah cakap tadi, die kejap2 terjaga..takleh nak tenet lelame puas2 sangat skang. ni die terjaga sebab die poo poo :P huhu.. dh nangis dah tu:P baii..~

2 comments:

maisara my said...

cuttie!!!....geram nyer nak gigit zaheen!!...ain...ko jgn tambah2 lg...tggu aku tau...hahahaha

maisara my said...
This comment has been removed by the author.