Friday, April 30, 2010

my medicine alarm clock


sangat berharga...
sangat berdisiplin...
akan berbunyi selagi tak makan ubat...
tiada dijual dimana2 kedai ,pasar mahupun shopping complex...




dia adalah.........











eh.bukan2.:P
silap gambar(padahal sengaja.huhu)





tadaaaaaa.................







ENCEK SUAMIKU SAYANG:))






hee:))
thanks sebab selalu dan sentiase ingatkan i makan ubat;)
aku memang ader penyakit lupe nak mkn ubat:P
huhu..
naseb ader die:))

Wednesday, April 28, 2010

wedding door gift

bagi bakal2 pengantin..mesti korang pening dan buntu kan nak bagi ape untuk wedding doorgift mase hari perkahwinan korang nanti...aku pon same.penin+buntu.bukan aku je..parent aku lagi la pening kepala.maklumla...diorg yang byk kuar duit utk doorgift:P huhu.lagi sebulan nk kawen br diorang decide nak bg ape...utk tetamu yg datang la.doorgift utk family+khatam quran dah setel awal gak..maklumla tak byk sgt macam utk tetamu seramai 2000 org. bile tetamu dah ramai sgt,terpaksa la bajet2 untuk doorgift.hehe..


macam wedding aku aritu..aku asingkan..utk
1.family belah mak+ayah+belah suami+jiran terdekat(50pcs)
2.khatam quran(20pcs)
3.kawan2 aku(100pcs)
4.tetamu seramai 2000 org
5.kanak2



1. utk family mak+ayah+belah suami+jiran terdekat..(50pcs++)
aku decide bagi bekas tisu+makanan seperti dodol,wajik,telur pindang n bahulu,+bunga telur gantung.
aku letak dlm satu beg n siap letak name kat paper beg tu supaya tak ada yang tercicir:P

yg ni,aku tak sempat nak amek gambo:((

2. khatam quran(20pcs++)
bagi kitab yassin,tahlil n doa+bunga telur khatam quran+makanan seperti telur pindang n bahulu.letak dalam paperbeg n siap letak tag.

ni pon aku tak sempat amek gambo:((

3. kawan2 aku(100pcs++)
bagi special bag+keychain(utk gantung dalam kete)+telur pindang+bahulu+bunga telur gantung

yang ni ader gambo:)) thanks to ILLY,my bff yang tolong amekkan gambo:))



beg kecik yang comel tu makcik aku yang blanje n belikn:)



4. tetamu lain(2000pcs)-yang ni kurangkan sket pon takpe...coz bkn sume org tetamu yg kte jemput tu dpt dtg kn??ms aku kawen aritu...byk gak yang lebih.
bagi makanan(telur pindang+bahulu).letak dalam paper bag.


ni la begnye...n bunge telur gantung:)
sume merah-merah:P hehe
merah ader ong maaa~


ni adelah hantaran kawen:P
gambo ini adelah tidak ade kene mengena ngan entry ini:P




hope aku dapat tolong korang-korang yang bakal kawen bg idea nak bagi ape utk doorgift kawen;) oh ye,...utk budak2 lak..aku bagi gula2 lolipop n gula2 biase je:)

tapi apepon yang penting...jgn sampai overbudget:) ikut bajet dan kemampuan sendiri sudah:) yg penting ikhlas;)

Saturday, April 24, 2010

maternity wear hunt

bile? = semalam. gerak kol 6.00ptg...sampai umah kol 11.30mlm:P

bagaimana? = bile pakai jeans semalam dah xleh zip,padahal minggu lepas pakai leh je zip lagi cume dah takleh butang n baju2 byk dah sempit ,kain bj kurung dah ketat n kebaya memang dah xleh pakai.huhu

di mana? = shopping kat JUSCO tebrau,JB.

hasilnye? = beli 2 seluar preggy utk jalan2, 1 dress preggy n 1 t shirt preggy n 2 big tee untuk kat umah.

brape abes? = mlm td dah berabes lebih kurang rm300++ utk shopping bj je.huhu.termasuk la t-shirt encek suami utk g wedding mel.warna biru laut:) tp baju aku yg tak beli lagi:((( uwaaaaaa...tak jumpe.nak kena cari lagi ni.





p/s: xde idea nak pakai bj camne g wedding mel...susah la cr bj preggy yg formal utk attend mjlis kawen:( any ideas FAGS??

Friday, April 23, 2010

rumah sewa kami yang pertama

tibe2 teringat mase kitorang dok kat umah sewa kitorg yang pertama..kenangan..first time dok same2 pas kawen ok..sape tak ingat.huhu.actually aku ader amek gambo umah kami yang lame..ala...takde perabot pon lagi..maklum la br nk mulekan kehidupan:P



ni ruang tamu kitorg dlu yang xde pape pon:P
meja letak laptop tu pon gune kotak je.
dinding umah sewa dulu kurang bersih,nampak tak?huhu



meja utk letak laptop adalah kotak sebenarnye:P
tv xde lagi time ni.so internet je la hiburan kami:P huhu
satu-satunye ruang yang kitorang cat n kitorang suke tengok(walaupon biase je pd pandangan korang).huhu
xcat sume coz dah plan xnak dok lame kat umah sewa ni.

bilik tdo utama yg kitorng xnak duduk /tdo pon dlm bilik tdo ni.knape??ntahla.huhu
kitorng mule2 tdo kt ruang tamu jek.then tdo kat blk tdo yang kedua:)

dapur kecik kami.peti sejuk adelah hadiah dr mak+ayahku:)
kettle+periuk nasi adiah dr member2;)
kuali dlm pic ni mak bagi:P
dapo gas beli sendiri ye:P



lagi permandangan di dapo kecik kami .
mesin basuh adalah adiah dr member baik:)

microwave oven lak adiah dr kilang tempat encek suami keje:)


oops:P ini adalah encek suami yg br bgn tdo n trus ngadap laptop:P
huhu



gambo rumah dari luar ader amek..tapi mane ntah.xjumpe;(
kt umah baru ni ..alhamdulillah,selesa..lebih baik dari umah dulu..perabot pon dah ade..tengah survey sofa lak ni:P syg,petang ni kte g survey sofa lagi ye:P gaji dah masuk ni:P hehe

p/s: umah baru ni nnt aku snap gambo pas dh bli sofa yek:P huhu

Wednesday, April 14, 2010

idiot test

http://users.skynet.be/bk258512/idiot_test.swf

MC today...

Lom sehat btol lagi...



~moga aku cepat sembuh~-->berdoa utk diri sendiri:)



p/s: weekend ni family aku nak dtg umah baru kami di pasir gudang:) cant wait:)

Tuesday, April 13, 2010

2nd check up

semalam aku ade 2nd check up
apointment aku adelah pukul 2.00 ptg.tp name aku dipanggil lebih kurang pukul 4.00ptg.huhu.setel sume lebih kurang kol5.30 ptg.sgt la lame menunggu kat Klinik Kesihatan Masai ni:(

hasil 2nd check up:

1. berat aku naik 0.6kg je after 1st check up.
2. darah aku kurang.bawah normal.adalah kurang elok or in other word bahaya utk ibu mengandung.tp aku punye takde la paras terlalu bahaya sgt k.aku kena byk mkn iron tablets yg doc bagi.actually sebab aku adelah thalasemia carrier(pembawa thalesemia).aku dapat tau aku ader carrier ni since kt UPM, n aku dpt dr ayah aku gak yg juga carrier,tp mak aku takde carrier.sebab tu anak takde yang kena thalesemia major juz dpt gen pembawa je.
3.doc tanya tentang kekerapan aku asthma dlm 1 minggu.and aku ckp la...dlm seminggu...ader la dlm 3-4 kali aku kena sedut ubat.doc ckp agak teruk la astma aku kalo camtu.aku kena wat test utk uji kekuatan paru2 aku n etc.n doc mintak aku catatkan setiap kali aku kene attack astma n catatkan brape dos ubat yang aku sedut setiap kali asthma.
4.aku kena amik darah lagi kamis ni utk cek kepekatan darah aku lagi
5. 3rd check up aku adelah pade ujung bulan ni gak coz doc ckp kadar hemoglobin dlm darah aku kurang,so perlu more attention
6.aku xbleh penat2 sgt or aku akn pitam n pengsan coz kurang drh
7. 2nd check up ni juz check perut je,xde kne check brest:P yeay:P huhu



p/s: aku sgt mudah penat lately

oh CB...~

dah lame aku xkene cirit birit(CB)
tadi aku kena balik
pergh,...sangat la memulas perut aku pagi ni
dah la minggu ni aku ketua guru bertugas,so aku bertanggungjawab utk handle phimpunan minggu ni n kne bercakap kt depan pelajar n guru2
tp..naik biru gak td muka aku menahan dari tercirit kt depan:P
huhu..last2,aku terpakse mintak izin nak ke toilet gak.tak tahan.nasib mase tu pelajar2 ngah didenda,xde pengumuman kena wat time tu...so..ape lagi.zuuuuuuPpp..terus g toilet.heh.
pastu..pas abeh kelas pertama pagi td...gelombang sakit perut aku dtg blk...maka bergegas la aku ke toilet..dan lagi sekali selepas itu.
tak tahan punye pasal n badan aku pon dah lemah2,aku mintak kebenaran balik ngan pengetua.dpt kebenaran,trus memecut g klinik berdekatan n amik obat.
aku rase kne CB ni coz smlm mkn nasi lemak kerang bli kat pasar mlm la...pasni tobat takmo bli lagi.huhu


ni dh ok sket,cume badan masih lemah.cam xlarat nak wat keje sgt.doakan aku ye:)

USD50 saya yang punya!!!

Saya akan pastikan USD50 milik saya..hee=)
I just enter a contest entitle “$50 cash to your paypal Account” at my
friend’s blog,RajaKamil.com. He is the owner of www.EAsqueeze.com which sell
a tool to buildinstant squeeze page in less than 15 minutes. If you want to join
this contest, pleasevisit him at RajaKamil.com for more information.

Sunday, April 11, 2010

Sunday Morning~

sunday morning.
ape aktiviti di pagi ahad yang mulia ini??hehe
kami mengemas2 rumah:)

me:
kemas bilik
basuh baju
sidai baju
masak
kemas dapo



him:
basuh toilet
sapu sampah
mop lantai
basuh moto
buang sampah
jemur tikar


p/s: ngah berehat.penat.pasni nak wat 'keje sekolah'.pastu nak jalan2;)

Saturday, April 10, 2010

geram

tadi dah taip pnjang2 pastu terdelete lak.



geram.
huhu




p/s: dah xde mood nak update:P

Wednesday, April 7, 2010

oh ye...im officially in my second trimester:)


13 weeks pregnancy
or
3 month n 1 week


alhamdulillah..dah xde mual2 and muntah.slera makan pon makin bertambah:)
fakta: dah tak muat sume baju kebaya aku zaman anak dara.huhu:P

resepi jemput-jemput lemak manis(santan+oat+barli)

petang tadi, tekak aku tetibe je nak makan jemput2.tapi bukan jemput2 ikan bilis+bawang n cecah sos. tekak aku teringin nak makan jemput2 manis. so aku ape lagi, terus terliur dan terus buat.haha...

ni resepinye...

1 mangkuk tepung gandum
3/4 kotak santan segera
3-4 sudu makan oat
3-4 sudu makan barli(yang dah siap masak ok)
gula secukup rase
secubit garam

resepi ni tadi aku hentam sendiri je.huhu.maen buat je gune ape yang ade kat Ain's Kitchen:P

cara-cara:

aku panaskan santan segera tu...tambah air masak sket...actually,santan aku beku,maklum la gune sket utk masak,pastu simpan kat bhgn freezer,so td aku panaskan la santan aku yang beku
tu..tambah sket ngan air masak..actually rahsia jemput2 tu lembut je rase pas masak, gune air panas suam:) so pas dah panaskan santan tu...terus campur kat adunan tepung + oat.kacau sampai sebati.tambah air kalo air xcukup.pastu masukkan gula secukup rase n secubit garam.pastu masukkan barli yang dah masak. actually,kt umah aku ni memang slalu ader air barli coz aku rajin wat air barli coz aku ske:) tp kalo nak wat jemput2 tu..takyah masukkan air barli nye..masukkan barlinye je..ok,pastu kacau la sampai sebati..pastu goreng dalam minyak yang dah sedia panas.

Nyam3!!sangat2 sedap ok:) encek suami pon ske:) cube la!!:)

p/s: sory,gambo takde coz xde camera.huhu

jadual tambahan

tadi,aku baru je dapat jadual tambahan .so skang ni aku kene ajo 8 subjek.


1. sejarah form3
2.sejarah form4
3.sejarah form5
4.Pend seni form2
5.PJK form2
6.Moral form3
7. Morak form4
8.fizik form4


huhu.
Penin.

p/s : aku rase anak murid aku dah jumpe blog aku.huhu..Penin kuasa dua.

Tuesday, April 6, 2010

update pukal-tiru ayat dilla

oh yeah!!!!~ alhamdulillah:) akhirnye umahku dah pasang streamyx:) lame gak tu aku tunggu proses nak pasang streamyx.huhu..Oh..rindu FB,rindu blogging,rindu FAGS!!hehe..



nak cte ape ek??dah lame aku tak update blog kan??bukan ape...been bz lately..byk keje la...huhu..ni pon baru balik dari kelas tambahan. ingat senang ke jadi cekgu skang? naseb skang ni BEBAN GURU DIKAJI....baru nak kaji ke bang oii?OOoPpss!~


oh ye,aku dah buat buku merah,buku mengandung..encek suami temankan:) first check up...nurse amek berat,tinggi n tekanan darah.pastu...wat ujian air kencing..pastu amek darah.saket tu mase kne amek darah...bleh plak mase nurse dah cucuk jarum kat lengan aku pastu nurse ckp urat aku lari,so nurse kne cari balik urat aku dengan mengerakkan jarum tu ke kanan kiri,sakit ok!pas cek darah,cek perut n cek breast.huhu...aku xtau pon kne cek breast:P malu seh.huhuhu..aku siap tny nurse tu..memang kne cek ke,pastu siap ckp,..ala...malu la nurse.huhu..suami aku dah tergelak2 je tgk gelagat aku:P die cek camne???die tekan2...n pegang puting ok:P huhu.serius geli:P huhu..pas dah cek sume2 tu...nurse bagi la nasihat and panduan semasa preggy..pastu die bagi obat.next check up is 12 april.cant wait;)


n aku skang ngah pening ngan pelajar kelas aku skang ni.al maklum la...kelas aku adelah kelas yang glamer kat smk pasir putih ok.mane taknye...kelas form3 yang paling ujung..macam2 kes yang diorang ni dah wat sampai aku sebagai guru kelas dah nak malu n bengang setiap kali kelas aku selalu disebut coz buat kes.pergh...pedih telinga aku.huhu..kes baru2 ni...pelajar kelas aku ditangkap edar rokok kat sekolah.die jual rokok sebatang rm0.50.die untung rm12 satu ari.ok tu baru satu kes.kes lain,ader sorang pelajar pompuan kelas aku ni slalu ponteng kelas setiap kali pas rehat n pastu pegi lepak umah kawan die yang parent diorg xde kat umah.dah sebulan lebih die wat keje camni rupenye,,br dpt tgkap.pastu...kelas aku ader pelajar buat dengi,g berak dalam kelas,kat bawah meja guru!!!!sangat jijik n busuk ok.geli btul.aku sampai skang setiap kali masuk kelas tu ,tak brani nak dok kat meja guru kelas tu.huhu.cleaner yang cuci Ta*k tu siap cakap lagi,die tak lalu nak mkn seminggu pas bersihkan Ta*k tu.sangat byk die kate,macam bukan sorang punye.heh!pastu...macam2 ar masalah sosial budak2 skang..pening kpale aku.huhu


huhu..ok la...wat ayat panjang2 kang bukan korang nak bace:P daa~~