Thursday, January 20, 2011

3 month of zaheen :)

tepat 16 januari hari tu, zaheen dah 3 bulan. oh, kejap je masa berlalu kan? aku pon tahun ni dah masuk 26 tahun. dah nak dekat 30 tahun. oh no! dah nak tua:P huhu..




biasalah kalau ader baby..orang akan tanya anak dah pandai ape?hehe..so far zaheen dah pandai isap isap jari masa die belum cukup sebulan pon.actually die dah pandai nak masukkan jari die dalam mulut masa die baru lahir 2 hari!sekarang die suke gigit2 jari die n jari  ibu n abah die.huhu.sume bende die nak gigit, jari lengan die yang montel tu,bahu ibu abah die masa tgh dukung die.nak tumbuh gigi kot>??tapi baru 3 bulan. huhu. pastu die dah start belajar nak mengiring2 masa die sebulan lebih. sekarang ni kirenya dah fully mengiring n meniarap! itu pon ibu zana(pengasuh) bagitau semalam! 2 kali die nampak zaheen meniarap,  kejap je die dpt tahan kepala die kat atas,pastu dah tak bleh,kepala die jatuh ke tilam balik pastu die meronta2 sebab tak dpt nak nafas.huhu.bahaya dah nak tinggalkan die main sorang2 ni. Ibu zana tu cakap baby biasanya akan meragam jika die nak dapat belajar sesuatu benda yang baru ikut tarikh die lahir.paham tak?huhu..cthnya..zaheen kan ahir 16 oct..so setiap bulan...dalam area 14 15 16 17 18 19...tarikh yang dekat2 yang 16 la..die akan meragam sebab die tgh nak panjang akal belajar benda baru.camtu la maksudnya..betul eh?ni org2 tua yang cakap.so..die ader meragam baru2 ni...pastu 2 3 lepas die meragam tu..die dah meniarap.pastu die dah tak meragam dah.huhu.. sangat tak sabar nak zaheen pandai jalan n bercakap ok?:) sangat suke layan kerenah zaheen sekarang:) sangat menghiburkan!   


ok lah..ni perkembangan zaheen dari 2-3 month:
 -suke isap n gigit jari die
-suke tengok cermin:P huhu..die akan tersenyum kalau tgk muka sendiri kat cermin:P
-suke kalau abah die balik keje.banyak betul die bercerita kat abah die:) kat ibu die ni...tak banyak lak bercerita;(( majuk kang ha!! maybe sebab anak perempuan rapat ngan abah eh??lagi2 kalau anak perempuan tu mmg ikut muka mak nye..memang rapat ngn abah die. btul ke?ni org yang cakap.
-suke tengok tv. ofkos la cerita kartun sebab citer kartun kan colorful.bby kan suke tgk warna warni:)
-suke nk mengiring2 n baru pandai meniarap semalam:)
-suke tarik tgn ibu n masukkan dlm mulut die.ish ish ish
-suke org agah2 die.die akan senyum n ketawa kalau org pandai agah. kalau org tu agah tak besh, die takkan ketawa,sorry ye:P huhu
-dah pandai bercakap ok.tp bahasa baby la. die paling suke bercakap ngn abah die. ok,jeles.
-dah boleh tengok jauh.mata die akan ikut pergerakan org sampai ke hujung mata die ok
-kaki die suke nk menendang2, lagi2 kalau nampak mak die(sumber makanan).die sgt excited bile time nak susu. susu bdn je la die excited, susu botol...sorry,not interested.tp dah terpaksa,ibu die kan keje:(
-dah pandai nk mintak dukung
-tak suke jalan2.lagi2 dok dlm stroller.ala...ni mesti ikut perangai abah ni tak suke jalan2 n shopping:P huhu
-suke tenung org lame2:)
-masa menyusu tgn die tak reti dok diam;p

lagi ape ek?hehe..
ok la:) bai:))

7 comments:

Mknace said...

:) :) :)
terbaeekkk!!!!

singgah dari mknace unlimited

::alwaniamalini:: said...

alala comeynye zaheen cute nih.. bila acik wani nak tgk live ni ehehe..

ehem yg last tu, tgn tak dok diam buat ape haa? ahaha.. baby memang macam tu kan. haish baca sume ni wat tak sabar je nak ada baby sendiri :P

p.s: 26 lmbt lagilaa nak masuk 30 huuhu(xleh terima kenyataan thn ni26 gak huhuh)

Madi @ Aed said...

zaheen comelll~~~

Lyana said...

memang lah ain..kalo girl ikot muka ayah kan org kate sejuk..n anak2 tu memang rapat ngan ayahnye..cam anak2 aku tu..hukhukhu

zaheen dah besar..kejap jek...syok je tgk perkembangan anak

NuRuL AiN said...

mknace: :))

alwani: tgn tak reti dok diam raba ehem2:P huhu..cepat2 ader baby tau. besh3!~:)

madi: mesti la comel cam ibu die:P kan?huhu

lyana: yup..jap jek dah 3 bulan..:)baru 3 bulan , en suami dah mintak baru:P huhu

Umi said...

en suami dah mintak baru? huhu... nti jadi kes mcm akak... berderet anak... :D

Lyana said...

hhaha nanti jadi cam aku gak..setahun sekali..muhahahah