Friday, February 18, 2011

kencing kotor dan keguguran.........

ok, aku kena kencing kotor. sangat sakit, pedih dan tak selesa ketika buang air kecil. oh, kencing kotor...plz GO AWAY!! aku tiba2 je rasa sakit masa kencing petang semalam..pedih sangat. pastu..esoknye...kencing keluar gumpalan dan cebisan darah. air kencing makin lama makin ke warna darah dan aku rasa sakit kat bahagian ari-ari cam sakit sengugut. ok, tanpa membuang masa aku terus mengajak en suami ke klinik petang tadi.. dan..jawapannya..aku kena kencing kotor dan demam sikit :(  penyakit kencing kotor ni bahaya ok. boleh baca kat sini untuk tau lebih lanjut. biasanya perempuan yang selalu kena sebab saluran kencing perempuan lebih pendek berbanding lelaki. simptom simptom yang aku sebut sebelum ni mungkin perubahan hormon aku saja daa..dan mungkin simptom kena kencing kotor gak sebab antara simptom kencing kotor adalah loya n pening pening.dan..........aku sekarang mengalami keguguran rambut:(keguguran rambut daa...bukan keguguran lain.hehe. kat lantai umah aku ni setiap ari mesti banyak rambut aku.padahal sapu lantai setiap hari.oh....aku taknak Botak:P huhu. ok la..tu saja:). btw, doakan aku dan encik suami cepat sembuh:)

7 comments:

amal said...

ohh...ingat keguguran ape.. semoga cepat sembuh ye! bleh bayang macamana sakit tu huhuhu

amal said...

ohh...ingat keguguran ape.. semoga cepat sembuh ye! bleh bayang macamana sakit tu huhuhu

Umi said...

kita senasib... keguguran rambut yg amat2 membosankan... yg pelik ye, rambut still ada lagi... walaupun keguguran yg amat2 melampau... mmm, paham, ke? :p

Lyana@Mely said...

ain..minum air barli byk2..insyaallah cepat sebuh kencing kotor tu

laila sanuri said...

petua minum ari barli..
bt cam air masak tu...kejap je baik..
then rambut gugur ketika bayi mmbesar adalah normal.kata org time bby menyembur .

siti shauqi said...

betol tu.. minum air barli.. rambut gugur tu pulak normal terutama masa baby dah start main air liur.. rmbut gugur tu kalo kumpul leh buat penyapu rami kan.heeee:)

NuRuL AiN said...

thanks korang semua:))