Thursday, March 17, 2011

cara pakai selendang / shawl seperti Hana Tajima dan Yuna dan fesyen selendang / tudung terkini ?:)

 Hye Hye Hye..
sekarang ni dah macam In Trend je kan pakai loose style shawl ala-ala Hana Tajima dan Yuna???
Kenal tak siapa Hana Tajima? 

haaa... ni lah die..





cute dan cantek kan die? 
dan die sangat bergaya walaupun berhijab :))
*orang cantik pakai apa pun cantek :) *
seorang UK fashion designer , kacukan japanese+British. Convert islam tahun 2005 dan umur baru 24 tahun! die dah kawen ngan Nibras Hassan...dah kawen ok!:)
gaya die bertudung menjadi ikutan ramai. ni aku nak share video tutorial cara pakai shawl seperti hana tajima dan juga Yuna.







source: stylecovered



nisa menaip
nisa pon ade ajar cara nak pakai inner syria kalau taknak inner tu terlalu melekap dimuka, KLIK SINI



aishah amin
i heart her 'cover the chest' style :)



source: stylecovered





cute bunny ear style by sifarah ;)
wear your hijab in less than 1 minute [sifarahmislina.blogspot.com] from farah khairuddin on Vimeo.





klik juga blog dibawah ini untuk idea gaya selendang dan juga fesyen bertudung ataupun inspirasi berfesyen walaupun berhijab:)

p/s : tak salah bergaya, tapi kena sesuaikan ngan diri sendiri jugak. tak semua fesyen sesuai dengan kita. to play safe, sederhana saja sudah;) hehe
p/s lagi : cara pakai tudung seperti hana tajima ni pon sesuai untuk wedding gak .sweet , stylish and modern yet modest;)

21 comments:

yuyu lar said...

thanks kasi link bawah tu..hehehehe...

c i [k] j e L i t a said...

muka saya tak sesuai kot dengan tudung hana tajima nih . huuh

noor said...

info yang bagus..heheh

NuRuL AiN said...

yuyular: u r the most welcome babe:)

cikjelita: hehe. tgk kesesuaian la.ade sesuai ade yang tak.yg penting kene try n error:)

noor: Tq:))

Nur Solehah Rasali said...
This comment has been removed by the author.
sherah said...

hai dear thanks link kan kat blog i hehe.i jumpe dlm link2 yg ad e link name i :) thanks taw syg hehe.

Nisa Kay said...

thanks dear sebab mention i dalam entry u :D

NuRuL AiN said...

sherah n nisa: u r the most welcome:) btw, thaks gak sebab sudi lawat blog i:)

Nak kaweng! said...

ain.. aku sedang tgk video2 ni.

nak belajar :)

Zainatun Adilah said...

Thanksdear! :)

nazyha said...

nice~

nazyha said...

nice~

ancientalien said...

Wah..memang cantik..nice. Banyak cara dan gaya boleh disesuaikan. kalau kawan2 nak tengok koleksi tudung/shawl denim yang cantik2, boleh tengok kat sini.. http://www.eksklusif.sinarmall.com

petisuara said...

alahai siap link kn nme kite hihi thanx dearie :)

«-°[§nºw.ªngè£]°-» said...

wah ! akhirnye =D dpt gak cari hw to pkai tudung cam hoodie tuh ;p haha !
thnx for d info ^^

milo93 said...

huh..?

nollyfyenee said...

nice info..by the way thanx bg link2 skali..

storm rider said...

welcome2:)

sweet loves(ieyzah atieyrah) said...

Thankss sbb tnjk cara2 nk pkai shawl 2

storm rider said...

sama sama:)

Uchiha Itachi said...

salam wahai saudara good info about
sharing cara pemakaian tudung shawl tapi adakah saudra berminat dengan
jahit baju kurung tradiosional
belajar cara menhjahit baju kurung
tetapi pelbgai termasuk kos yg mhl
dan praktikal adkh dan panduan
langkah demi langkah praktikal dan
mudah difahami inilah emailnya
http://salma.ashadee.com/go/hazim1993/