Thursday, June 2, 2011

7th month of zaheen :)

tanggal 16 mei bulan lepas..zaheen dah 7 bulan :) tapi ibu die baru nak update kt belog pasal perkembangan zaheen 7 bulan .hehe.






ni perkembangan anak dara aku umur 7bulan:


1. dah expert merangkak. laju je die merangkak. lagi2 kalau main2 merangkak ngan die:P haha. ngan aku sekali jadi baby main merangkak kejar2 pastu sorok2 ngan zaheen:P


2. gigi atas 2 batang tu dah besar! hehe. gigi bawah 2 batang dah lama besar. gigi atas tu gigi kapak ikut ibu die..besar ! :P hehe .pastu mentang2 dah ade 4 batang gigi...suke sangat die geget ibu n abah die. die suke kot tgk ibu abah die menjerit kesakitan. serius sakit T___T sebab gigi die tajam.haha




3. zaheen dah pandai duduk. tapi masih lom tegak badan die kalau duduk n perlu sokongan lagi.




4. zaheen dah pandai nak memanjat n berdiri sambil berpaut pada sofa or apa2 yang boleh dipaut:P hehe. tak sabar nak berjalan kot die.hehe..




5. sangat kuat makan. kalau makan nestum je tak kenyang, die nak makan nasi gak blender ngan sayur n ayam baru kenyang. pastu kalau ngah suapkan die..kalau lambat sket je suap coz abah die suap sambil tengok tv pastu mulut die dah bising nak makan lagi.hehe




6. sekarang suke menyusu sambil meniarap n bontot die tertonggeng pastu macam2 gaya lah. ibu die kene baring menelentang n die menyusu sesuka hati ikut gaya yang dikehendaki :P haha.




7. makin nakal:P sangat susah nak pakaikan die baju or pempes sekarang coz die tak reti dok diam n tak suke kena pakai baju kot. haha.



8. suke mandi n berendam n main air dalam bathtub die. die suke tepuk2 air tu .pastu suke amik buih sabun masuk dalam mulut die.ish ish ish..



9. dah pandai panggil ibu! yup,mulut die memang banyak bebel n byk bercakap. ni kalau kat umah la ngan ibu abah die..tp kalau kt umah org die menjadi sopan santun:P haha. mulut die banyak cakap Bu Bu..Ba Ba.. panggil ibu n abah la tu:P hehe




10. kalau die kena marah,nnt die senyap n tenung je kite marah die,pastu die senyum n ketawa nampak gigi 4 batang die tu,kite pon tak jadi nak marah:P haha...


 gigi 4 batang dah besar :)
 gambar diatas diambil selepas die dipaksa pakai baju:P susah btol nak pakaikan baju sekarang.hhuhu






 cubaan memanjat untuk mengambil kotak tisu

duduk sambil tengok tv:)




p/s: kejap je zaheen dah besar! seronok tengok anak membesar depan mata :)))

No comments: