Monday, July 18, 2011

hari hari mau banana split :D

bukan aku yang hari hari mau banana split ok. tapi encik suami :P aku baru je beli aiskrim choc hari kamis lepas, hari ni dah habis aiskrim tu. yang besar punya lak tu. padahal makan berdua je:P ini adalah kerana encik suami asyik nak makan banana split:P senang je nak membuatnya, tapi setiap kali nak makan mesti die nak aku buat kan jugak. dengan alasan, die tak reti nak letak ape, nak hias camne, padahal campak-campak je pon:P encik suami aku ni..bukan sekali sehari nak banana split tapi satu hari boleh 3 4 kali makan:P setiap kali tu jugak aku lah yang membuatkannya, tapi bile mintak die suapkan,die suap kan sket jek:P chaitt:P












haa...ni resepi banana split yang aku selalu buat :


1 biji pisang berangan -belah dua
aiskrim perisa choc atau ape ape perisa -secukupnya
kacang (ape jenis kacang..badam/gajus/walnut/kacang tanah pon boleh asalkan dah bakar dulu sebelum nak ditabur kat aiskrim ye)-aku guna 1 sudu besar je
sos choc - aku guna yang dah siap je.jenama Gourmet.







ni aiskrim dah abes :P so nampaknya , minggu banana split dah habis:P ok lah bai!





2 comments:

farah fadhil said...

ain,aritu aku ade tgk tv
chef tu blend cornflakes
then salut kt pisang tu
pastu goreng pisang tu
goreng ala-ala je,minyak pun skit
mcm sedappp je
kau try buat,klu sedap br aku buat
hehe

Madi @ Aed said...

uishh..sdpnye~~~xpe la mkn byk pn bdn mcm tuuuuuu jgk..klu aku ni kompem naik lbh skilo..hua2