Tuesday, August 2, 2011

puasa kedua

ari ni baru 2 hari puasa.
tapi aku tak masak pon lagi untuk berbuka:P
semalam buka kat rumah mak mertua.
hari ni 'masak' kat bazar :P
semalam pon singgah bazaar gak sebelum gi umah mak mertua tapi hampa...majoriti sume dah abes licin.
air pon habis. Wow!
adakah semua orang pon malas nak masak hari puasa pertama?:P huhu..


petang tadi gi bazar...dalam hati excitednye nak tgk makanan macam2 jenis...
sekali sampai..pergh...sesak nye .ramainye orangg..
cam nyesal lak pegi sebab ramai sgt orang,
nak jalan pon terbenti-benti, jem lagi sampai kitorang pusing balik.haha.
makanan pon dah tak nampak  coz ramai sangat org.
last-last beli ayam percik sekor, ikan keli sekor dan popia basah je.
yang aku tak puas ati adalah ikan keli itu berharga rm3 seekor sedangkan ikan keli tu ikan keli goreng jek. pastu kecik je pon.
aku dah pilih, tukang jual suruh masukkan dlm beg kertas die,pastu aku tanya..ngan muka malas nak layan,die tgk sekali imbas ikan keli cinonet tu pastu die cakap...3 hengget.
aku pandang encik suami,aka the banker..cam tak percaya. haha.
pas beli ikan keli tu terus balik sambil encik suami merungut rungut tak puas hati ikan keli rm3 tu:P
die kata makcik tu nak gi haji cepat sebab tu die jual harga mahal:P  hahhaa


oklah..esok taknak gi bazar. nak masak:) tadi cam malas sebab ade meeting kat sekolah, balek lambat:P alasan:P haha.bye.nite:)






2 comments:

amal said...

hehe nak senang masak sndiri jela ek. yg org masak belum tentu sedap lagi huhu

maisara my said...

rege naik da skang...terpakse le tahan...heheh..ain, aku first day masak gak....tp mcm tawar je...nak rs ujung2 lidah tak berani...hahah...second day masak ns jer...lauk masak kat bazar...hari ni, demam+selsema+sakit tekak=MC!!...tp nak kuar bl tak larat...so masak gak le jawabnye....