Saturday, September 17, 2011

idea kahwin : bunga rosette kain felt . sangat comel dan moden :)

salam.



pagi ni tibe2 aku nak bagi idea bunga roset untuk wedding pulak:P
padahal dah kawen dah..
tapi suke nak bagi idea kat B2B :)
korang2 bride to be mesti ade plan nak buat sendiri bunga rosette/bunga rozek kan?
ala...bunga yang letak kat dada untuk orang yang tolong2 buat keje masa keje kawen tu (org panggil penanggah)..



biasenye...bunga rosette tu camni kan....
                                                                                 .
.
.
gambar ihsan mr google :)
 kalau yang macam kat atas ni...biasanya..lepas majlis kawen orang tak pakai dah...ataupon..ade yang buang,tak pon juz buat perhiasan letak dalam almari...so..ape kata korang buat style moden punya..guna kain felt :) seriously comel. pastu bunga roset tu boleh pakai sebagai brooch tudung pulak;)
contoh bunga roset guna kain felt seperti dibawah..





credits: pondokkami



credits: catatanpu3





                                                                           credits:durra

 comel kan? macam2 bentuk boleh buat dengan kain felt ni. pastu korang tambah lah button ke...bunga tiruan ke..manik2 ke sebagai penyeri or hiasan tambahan. pastu letak duit kertas yang dah dibentukkan menjadi kipas kat belakang bunga tu..staple je duit tu.tadaa..siap:P


actually..aku dapat idea ni masa wedding sepupu aku, shikeen.dia DIY sendiri bunga roset guna kain felt. simple,cute yet modern. i like :) 

ni pic roset die...

nampak tak rosette nye?:P
hubby pakai kat t-shirt die:P hehe...
gambar dr dekat aku takde amek pulak masa tu:P



oklah..zaheen pon dah bangun ni..bye!:)






1 comment:

akak kechik said...

saya suka jahit kain felt tu untuk wat bekas henpon, keychain je. pasni kawen leh la sy wat bunga tu..tehee~