Wednesday, September 21, 2011

tak pernah jumpa makanan ke dik oiii??

actually....malam tadi patutnya rumah aku join untuk marhaban...
encik suami yang semangat tahun ni nak join marhaban anjuran surau taman umah aku tu...
siap dah beli cawan polistrin banyak2 untuk tetamu.
sekali tu... masa die join marhaban masa malam isnin lepas...
balik2 je dari marhaban...
terus die cakap kat aku.." yang, kita tak yah buat la marhaban kat rumah kite. "
die kata lagi..."budak2 kat sini macam tak pernah jumpa makanan. macam kebulur yang amat. takde adab langsung. siap main amik je bekas makanan n bawak tempat lain. makan sepah-sepah. dah la ramai budak2 yang join. sume budak tu lak jenis tak makan saman" -lebih kurang camtu la ayat die.huhu

aku lak ok je tak join pon:P
aku memang tak berkenan ngan budak2 yang taktau adab kalo gi umah orang ni.
lagi2 kalau datang umah orang, suke2 ati je bukak laci almari, bukak pintu bilik ,pastu main bukak je bukan nak ketuk2 pon dulu, amik barang guna tanpa kebenaran, usik sana sini..pastu mak bapak die buat derk je...memang aku hangin:P haha.
kadang-kadang salah mak bapak jugak..tak ajar dari kecik sume2 ni...takpon mak bapak diorang pon macam tu gak.huhu.
aku kadang2 budak2 kat sini...kalau aku geram sangat ..aku sound direct je (dan buat muka sekali:P) masa diorang main mercun dalam tong sampah depan umah aku, main2 pukul tong sampah umah, (cian tong sampah umah aku kan?haha)dan banyak lagi aktiviti budak tak makan saman kat taman umah aku ni. haha


so malam tadi...disebabkan kitorang tak nak join marhaban tu...sebab tak suke ngan kerenah budak2 taman aku, kitorang LARI :P haha
gi jalan2 survey2 lampu,kipas untuk rumah baru.
rumah baru?? nanti lah aku cite kat entry lain pasal rumah baru:)


ok lah, tu je kot nak merepek ari ni:)
bai!:)

No comments: