Thursday, February 2, 2012

idea dapur pilihan kami : open kitchen concept :D








*nampak tak dapur comel kami? amik dari jauh je dulu.hehe*



Disebabkan umah aku takde lah besar mana...so aku decide nak buat open kitchen concept je untuk dapur comel kami. kalau tambah dinding untuk tutup, nanti nampak sempit la pulak ruang. so aku buat tema open kitchen je. tapi dapur idaman aku belum betul2 siap lagi..sebab...aku plan nak buat bar counter kat dapur tu..tengah gigih kumpul duit lagi ni:P haha.. tapi ok gak open kitchen ni..kita akan sentiasa kemas dapur kita.lepas masak je terus kemas,bersih lap2 ape yang patut. dapur kena sentiasa kemas dan bersih,sebab terbuka kan..takleh nak sorok2.hehe. tapi nanti kalau tambah bar counter, mungkin tertutup sikit.tak terlalu jelas sangat. so far...aku suka dapur aku. sukeeeeeeeeee. :D kalau dah buat bar counter ,mesti lagi suke:D tapikan...aku ni asik keje nak mengelap,membersih kat dapur tu sampai nak masak pon sayang,malas nak kecah2:P haha. sampai kene perli ngan encik suami:P heee. oklah ,itu idea dapur untuk rumah kecik cam aku. :) kalau ada idea best2 ,boleh lah share ngan aku :)

4 comments:

encik azuwan said...

sblm masak lap dulu..lepas masak pun lap lg..last2 penat mengemas bkn penat masak.LOL.

maisara my said...

takde plak button "like" kat comment hubby ko atas nih...hihihi....

umah kecik??..aku tgk gambo ko tu mcm luas je...ke ilusi optik???...ko jenis rajin masak, ok le kalo dapur gtu, aku nih, hubby yg rajin masak!!!..hahah.....

ps: bile le aku blh ader umah sendiri jugak!!!!

Nak kaweng! said...

cool gile idea
dah jd mcm ruang tamu lak dapur tu
so leh a jengak2 dah siap masak ke belom sambil tgk tv

lawa la ainnn

storm rider said...

mai: sorry,takde button like kat komen soul:P hehe..

wawa: btul tu,boleh msk sambil tgk tv kt ruang tamu:P haha