Tuesday, August 28, 2012

mengimbau kenangan di KMJ

semalam,masa zaheen tengah 'mengemas-ngemas' bilik aku, die terjumpa satu buku ni...


buku kecik ni ! :P 
buku biodata kawn-kawan satu praktikum ngan aku masa kat kolej matrikulasi tangkak,Johor (KMJ) ;)
haha.
aku sempat mintak biodata diorang sebelum keluar KMJ;)

so aku bukak-bukak balik la buku kecik ni..baca2 balik..senyum sorang2.haha.
banyak kenangan manis masa kat KMJ:)
walaupun satu tahun je belajar kat KMJ..tapi KMJ banyak mengajar aku... macam2 lah:P
haha.
maklum la...aku mane pernah dok asrama. kmj la asrama pertama aku:P 
first time berjauhan ngan famili ok :P (takdelah jauh mane tangkak- segamat,45 minit jekk)
ingat lagi mase mule2 masuk KMJ,asik nangis je aku,.HOMESICK :P haha.
kalau mak ayah aku dtg masa awal2 tu,kalau diorang nak balik je..aku sebak n nangis:P gile kememe:P haha
sebulan duua bulan gak aku camtu kot? pastu baru dapat adapt ngan suasana kat KMJ;)
seronok;))
 kat KMJ la aku kenal encik suami:P oooops:P hehe. tapi kitorang tak bercinta masa kat kmj okehh..dating pon tak penahh. jadi teman tapi mesra saje:P haha



ok ok..jom tgk biodata2 budak2 praktikum aku ni:P termasuklah encik suami. satu praktikum ngan aku..PF 11,kuliah 2,sains fizikal :P praktikum ada 13 girls dan 13 boys.kalau tak silap lahh.
(p/s:sorry lah kalau ade pic yang terbalik tu..aku pon taktau kenapa die terbalik camtu bile upload kat blogger.)

kai kecikk! memng paling kecik n comeii dlm pf 11;) nampak kecik tapi otai hokehh.die selalu sepak kasut encik suami mase dolu2:P haha

rizuan. mase die jadi ketua komanden,garang giler:P tapi muke jambu:P hehe

ani! budak 4 flat kelas aku. aku selalu belajar ngan die:) thanks ani,atas tunjuk ajarmu.jasamu kukenang:)

sarah yang gile2. best kawan ngan ko:) windu ko lahh

yeye! serius suke suara die lagi2 masa die nyanyi lagi here without you masa malam annual dinner kmj. terus tangkap cintan dan suke lagu tu:P oops,sory encik somiku syg:P


nora yang bersopan santun. encik suami pnah ejek die panggil tembikai ,timun.maklumlah..org ganu kann



masdiana yang sempoii..dimanakah kamu??lost contact la.kat fb pon tak jumpe
\
Azahlela! ada sesuatu berlaku antara die n encik somi.:P err..tanya encik somi:P hehe

ainul yang baikk;)) pendiam n agak pemalu mamat ni.dah kawen dah pon:P
ajib! jarang cakap ngan die..
afizza. budak 4flat gakk ni..selalu gak tny die kalau ade yg tak paham.thanks fza! ingat lagi die pnh mintak aku ajar cara2 belit tudung masa kat kmj:P hehe
ef yang sempoii.belajar sampai PHD tau die. aku bangga ngan kau ef!:)

apai! muka cam jeponn:P


izzuan. ponn jarang cakap ngan die. pendiam gakk

anip. encik somi kate..die terhutang budi ngan anip sebab dapat no phone aku dari die:P haha
gepeng! mamat ni very optimistic dan yakin diri:P

dayah. tak silap aku die tua setahun dari kitorang,,


mail.ketua praktikum pf11. bestfren die apai. hehe. lawak plak bile baca ucapan die kat biodata tu:P
kanan: nadia. kiri : agak2 sape yang suke buat lain dari yang lain ,buat tulisan terbalik?:P
yusirma.chinese  look. jiwang gak die ni.hehe

hirni yang cute secute biodatanya;) die humble dan sangat bersopan:)

kanan: hafiz or nama glemer nya bangkai. aku pon tatau nape die dipanggil bangkai.kesian sungguhh.

kiri:lec kimia kami


ok.tu je yang sempat tulis kat buku biodata aku. yang lain seperti azlan, farid bunga tak sempat mintak.

pastu tetibe aku terus tgk album aku masa kat kmj. ..tgk ngan zaheen. zaheen tunjuk gambar aku .pastu die kate...ame ..ame (same).sambil tunjuk kat aku:P hehe.kenal pon ibu die dlm gambar walaupon ibu die dh tak sekurus dalam gambar dah:P haha


ngn rumate sem1: mas,tirah n kas. pastu tirah pindah amik tesl.




gambar percutian pf11 kat melaka.. gambar yang last ni..adalah gambar kami bergambar bersama dihalang dengan kai kecik ditengah2:P

gambar kelas


raya kat umah mentor!

kawad kaki.pf 11 berasap berapi!


jamuan menang tempat ke5 kawad kaki:P time ni sume kulit dh lebamm

kat lab kimia.


jamuan akhir

masa jamuan ni...aku menang sebagai miss elegant pf11(elegant lah sangat kannnnn:P) dan encik suami sebagai mr ideal pf 11:P haha


annual dinnel kmj.malam tu bilik kitorang menang sebagai bilik terbersih dan tercantik kat blok F.wahhh.bangga ni:P hahagambar yang conteng2 tu gambar tak pakai tudung,harap maklum:P

ni je gambar kitorang berdua msa kat kmj.tu pon encik somi yg ajak bergambo, nak suruh aku ajak dulu...mintak maap lahh.jual mahal beb:P

haha.tu je gambar2 kenangan kat kmj yang boleh publish:P yang lainn....banyak yang dlm bilik ngan member2,rumate2..tak pakai tudung etc:P censored:P haha.



windulah pulak kat kmj :P

btw,latest aku gi kmj adalah masa hantar n daftar adek aku,aten masuk kmj.masa tu mak ayah aku takdpt hantar,gi bercuti kat bandung kott:P siann..first time masuk asrama,pkcik n makcik n akak2 je yang hantar:p nasib die tak kememe cam aku:p


bilik aten

depan blok E

pakcik n makcik aku yg tolong hantar..tq mokteh n poktehh

ni masa kitorg dtg melawat aten kat KMJ:P hehe.ms ni tgh prgnnt 2nd baby..2bulan kot??





oklahh..rajin lah pulak aku nak menaip malam ni kannnnnnnn:P
ngantuk sudahh..gudnite:)

p/s: oh ye.masa kat kmj...encik somi gelar aku stormrider.sebab aku ada parut atas kening:P itu lah asal usul gelaran stormrider yang aku gunakan sekarang ni:P

2 comments:

eflizaa said...

alahai..
memang mengimbau sejarah lama btol..
rindunya zaman KMJ kita dulu..=)

bila la dapat jumpa lagi..=(

meh aku describe ko ain...
seorang yang laju cakap..orang ingat anak bongsu..rupenye anak sulong...hehehehe

storm rider said...

haha!!sampai sekarang aku cakap laju weh:P apehal ntah org ingat aku ni bungsu:P padahal soul yang bongsu:P