Monday, October 8, 2012

mom and baby expo, Danga City Mall, JB

first time pergi mom and baby expo semalam :P
ramai gile orang okehh. sampai2 je kat mall tu, jem masa nak masuk parking.
kat dlm expo tu lagi 'jem' rupenye.  orang macam semut. semua borong sakan terutamanya singaporean.
siap berkotak2 diorang beli baby wipes ok. murah2. tapi aku tak beli banyak sangat pon.
sebab ada budak kecik meragam:P
cian encik suami sampai sakit pinggang dukung die. ngan bawak beg sandang lagi.pastu siap ikat beg plastik brg2 yang dibeli kat beg tu:P haha. korang boleh bayangkan tak keadaan die camne??:P tak sempat lak nak amik pic die time tu.kalau tak..boleh jadi 'bahan' aku gelakkan die:P haha.sorry sayang:P gurau je tau;)
 
 
ni je pic yang aku smpat snap masa kat expo tu. xmenyempat nak snap pic byk2 .








dan...iini antara barang yang aku sempat beli..


1. maternity and nursing pillow - finally!jumpa pon kat situ. harga lebih murah dr pasaran. sangat perlukan coz tidur mlm kurang lena skarang.
2. baby wipes. - xbeli byk sgt coz berat la nk angkutt. kalau beli byk lagi murah. sebab tu ada yg beli 1 kotak terus.
3. baby wash top to toe. -beli satu je sebab berat nk angkut gakk. aku prefer guna sabun top to toe dari yang asing shampoo badan n shampoo kepala. sebab senang.guna satu tu jek:P
4.susu enfagrow zaheen- ni sebab terpengaruh ngan promoter tu lah:P dulu2 masa 3-1thn mmg guna susu enfa untuk zaheen. tapi stop sebab mahal .pastu guna susu dutch lady 123 je sampai sekarang. pastu promoter tu hasut cakap susu dutch lady tu creamer je,xberapa elok.tu yg terbeli tu susu enfa untuk zaheen:P
5. tungku baby- baby boy kena tungku kat testis die(bahasa kasar:telo ) die untuk elakkan penyakit angin pasang.kena selalu tuam kat situ.
6. swimming suit zaheen- finally beli jugakk:P 
7. seluar jalan zaheen. -byk baju branded2 n berkualiti murah2 tapi tak sempat nak memilih.
8. baju baby & mitten and booties- beli 2 pasang je yg baru. sebab bj zaheen dah ada. 
9. barut baby- 5 pasang rm25. so satu jatuh rm5. ok la.kat luar jual satu rm7.50 - rm8.00 sepasang. 
10. minyak ibu dan baby TYT-saje beli nak test try:P boleh guna seisi keluarga.
11. baby clip on fan- ni encik suami yg nak beli. dulu masa zaheen tak sempat beli bende alah ni. ni anak kedua ni die nak sgt pasang kipas kat stroller baby :P

haha.tu je kot aku beli. tak banyak pon beli. bawak duit pon tak banyak:P

ni pulak antara free gift yg dapat masa expo tu:




.
.
.
balik je rumah, terus bukak maternity and nursing pillow ni...
 


 antara kegunaaan die: boleh guna masa preggy-support perut,untuk tidur lebih selesa
boleh guna masa dlm pantang-duduk atas bantal tu(bantal tu kn ada lubang kt tgh-so dpt elak kena bahagian jahitan masa duduk.boleh guna untuk menyusukan baby(  mcm2 style-boleh rujuk gambar ). boleh guna untuk baby(support baby yg br nk blajar duduk).


ada bantal kecik extra untuk support blakang masa tgh BF kat kerusi.

ada org dah rasmikan bantal ni dulu :P

malu2 kunun :P






last but not least..

 

zaheen ngan swimming suit die n mainan baru merangkap hadiah hari jadi in advance :P

setelah dipasang oleh ibu die:P haha




oklah, itu shj utk hari ni. bz hari ni tapi nk update belog gakk. :P
bai.assalamualaikum:)

3 comments:

Nini Mohd said...

bestnyer pegi expo camni, beli barang bby.
tp blom pregnant lg. camno?
huhuu~ -.-

http://ninimohd.blogspot.com

storm rider said...

yup,mmg rambang mata tau nini:) takpe,nnt ada la rzki nini:)

rohayu osman said...

alhamdulilah semua selamat.. nyawa lagi penting kan..