Monday, November 26, 2012

Review: Hello Kitty Town dan Little Big Club di Puteri Harbour Indoor Family Theme Park, Nusajaya,Johor

assalamualaikumm..



Actually..dah lama dah kitorang pergi Hello Kitty town dan Little Big Club kat Nusajaya.Johor tu..Tapi baru berkesempatan nak review kat blog. actually pergi ni pon sebab hubby nak mengubati dan minghiburkan hati dan jiwa i yang tak tenteram lepas kes eksiden. Thanks Sayang :)  nak pergi bercuti/ berjalan jauh2 tak boleh sebab dah sarat dan takde kete. kete yang ade buat masa ni pun pinjam kete kawan kakak hubby. kete satria neo. manual. dan dia dah modified cam kete racing.aku yang dok kat bahagian belakang asik terhentak2 je kejenye sepanjang perjalanan dari pasir gudang ke hello kitty town tu. sabar je lah..nasib tak terberanak:P  al maklumlah pinjam kete org bujang kan. dah la pintu blakang takde. so nak dok blakang kenalah ikut pintu depan.dengan perut aku yang dah sarat ni..xsesuai okey..nak melunjur kaki pon tak boleh,sebab sempit. .memang tak sesuai lah kete tu utk yg dah berkeluarga.pendapat peribadi aku lah.



ok ok,dah off topic pulakk kan. kan nak citer pasal Hello Kitty Town tu. hehe.

Lokasi : Nusajaya, Johor (berdekatan dengan Legoland)
apa yang ada kat situ/ attractions: 1. Sanrio Hello Kitty Town
                                         2. Little Big Club
                                                                3. Lat's Place (opening on december 2012)
Masa/Opening hours: 10 am- 6 pm (daily)
Harga Tiket : rm 65-with Mykad (untuk 2 park pass)- hubby beli online kat Redtix.airasia.







 Hello kitty town, little big club dan lat's place ni terletak dalam bangunan Puteri Harbour Indoor Family Theme Park yang setinggi 4 tingkat. So, jom kte tengok apa yang ada kat setiap tingkat tu.

Level 1 : Sanrio Hello Kitty Town

apa yang ada kat tingkat 1?

-Hello Kitty Tea Cup Ride
-Hello Kitty House
 -Dream Photo Garden
-Wishful Studio
- Purrfect Stage
- Northful Forest
-Cinammon Cafe

depan pintu masuk level 1
 

1. hello kitty tea cup ride


















2. hello kitty house




 


3. dream photo garden. sempat bergambar dengan maskot hello kitty:P panjang tu beraturr nak amik gambar ngan die.hehe
4.wishful studio. ada aktiviti nail saloon,jewellery making, cookie studio dan doll factory. tapi tak sempat masuk pon.panjang beratur..zaheen pon lom pandai lagi nak buat aktiviti sume2 tu.kang mak die yang lebih2 :P


5. purrfect stage- pentas persembahan hello kitty. masa kitorg datang xda persembahan lagi.

6. northful forest-tempat games. pon tak sempat masuk sebab beratur panjang sangat.

7. cinnamon cafe -kedai makan :)


 Level 2 : The Little Big Club

 apa yang ada kat situ?

-Barney, Pingu, Bob the Builder and Angelina Ballerina








jadual aktiviti yang ada di level 2


1. PINGU. sempat bergambar dengan maskot Pingu yang cute ituuu:)



2. BOB THE BUILDER. best playground die. zaheen paling suke slide yang tinggi tu :P





 
3. BARNEY. ada persembahan barney masa tu :)











4. Angelina Ballerina. Ibu  zaheen yang over nak menari :P nak pakai tutu takde saiz lah pulakk:P haha



Level 3: The Little Big Club 

apa yang ada kat situ ?
Thomas The Train PLAYGROUND
-harold's heli tours
-bumping cars
-windmill
-bertie the bus
-the knapford station
-upside down tower



kat level  ni ada kedai makan. Mc Bunn Cafe. kitorang makan kat sini. ok la..masa tu lapar sangat.makan je apa yang ada. cume servis agak lambat.   pastu tempat makan pon sikit. kena cop cepat2 kalau dah nampak ada tempat kosong.

1.harold's heli tours

 




2. mc bunn cafe.menu pilihan kami:roasted bbq chicken set and lasagna.

3.bumping cars. nak main ni ada ketinggian yg telah ditetapkan. zaheen tak boleh main lagi.







4. upsidedown tower. ni pon zaheen tak boleh main lagi,


5. bertie the bus


6. windmill station


7.knapford station. naik train. chooo choooo.




Level Ground/Ground Floor : kedai cenderahati dan Red Bow Cafe

redbow cafe





kedai cenderahati. kitorang tak bli ape2 pon. cuci mata saje;P


My review:
 memang best.sesuai untuk kanak2 preschoolers dan ke bawah . budak-budak suka,mak dan bapak budak lagilah suke;) hehe. yang penting hello kitty town dan the little big club ni.. jenis indoor theme park. so, xperlulah ko nak sapu sunblock satu botol kat badan sebab takut hitam ke:P sebab sejukk je kat dalam tu;) cume Lat's Place je belum bukak lagi. bulan disember 2012 baru bukak. kalau tak mesti lagi best kann:) 


ok dah penat taip. itu sahaja review untuk hari ini. hope dapat membantu korang2 yang nak pergi sini;)

8 comments:

Anonymous said...

hеllo!,I love yоur writing very so
much! prοpoгtiоn we communicate extrа аbout your post on ΑOL?
I need an expert in this house to solve my problem. Μay be that's you! Taking a look ahead to peer you.

my webpage: iphonerepairpenang.bravesites.com

Anonymous said...

An іmρressive ѕhaгe! Ι haνe just forwаrded this onto a co-workеr ωho had been сonducting а lіttle homewoгk on thiѕ.
Anԁ he аctually bоught me lunch
becаuse I stumbleԁ upοn it foг him.
.. lol. So lеt me rеwοrd this.... Тhanκs for thе meаl!
! But yeah, thanκs for spenԁing some timе tо talk about this issue here on your internet site.


Feel frеe to surf to my web pаge; ipadrepairpenang.my

Anonymous said...

Υour method of eхplaining all іn this article
іѕ in fact gooԁ, everу onе be ablе to simply undeгstanԁ іt,
Thanks a lot.

Heгe is my site - iphone repair

Anonymous said...

It's remarkable to visit this web site and reading the views of all colleagues regarding this post, while I am also keen of getting familiarity.

My webpage :: iphone repair johor

Anonymous said...

Admirіng thе time and energy yοu put intο your sіte
and detailed infοrmation you offer. It's nice to come across a blog every once in a while that isn't the same outdated гehashed mаteriаl.
Fantastic rеad! I've saved your site and I'm including your RЅS feeds
to my Google account.

Also visit my blog :: ipad repair puchong

Anonymous said...

Hеllo, i геad youг blog
occasionally and i own a similar one and i
wаs just wоndering іf you get a lot of sρam remarks?
If so how do you stop it, any plugin or anythіng you can аdvisе?
I gеt so much lаtely it's driving me crazy so any support is very much appreciated.

My weblog ... macbookrepairsubangjaya.xanga.com

NoRLiN said...

Ain ngangau..patut cam kenal je..kak Norlin mmg tgh cari review Hello Kitty ni..cari punye cari kat pakcik google terbukak blog Ain plak...so, conclusionnye best la eh pegi sini..?? Tp price dah naik RM85 for 2 parks kan.. :(

ibuzaheenziyad said...

kak norlin: haha. kak, memang besttt. budak2 pun suke. pergi la.sure xmenyesal.lagipon dah dekat ngn legoland..legoland waterpark...n skang lat's place pon dah bukak...