Tuesday, December 25, 2012

38 weeks!

Dah 38 weeks pregnant? bile baby nak keluar?:P hehe. selagi baby tak keluar, rasa nak jalan-jalan je. tapi tak boleh nak jalan jauh2. jalan2 dekat-dekat sudahhh:P thanks encik suami layankan i jalan-jalan:P  banyak jalan dah dekat nak bersalin bagus ape. boleh mempermudahkan kelahiran, insyaallah;) belum check up lagi utk 38 weeks. tapi check up 37 weeks, baby dah 3.5 kg! oh my...apakah yg ibu makan sampai baby dah 3.5kg ni?:P (buat-buat tak tau pulak..padahal aku asyik buat kek je:P) haha. so sejak minggu lepas, saya tak buat kek dan manisan lagi(setakat inilah:P) hehe.



hari ni cuti krismas, dan of course aku mengajak encik suami keluar jalan2:P padahal weekend lepas baru lepas berjalan n shopping:P hari ni shopping lagi. shopping barang persiapan bersalin je banyak sebenarnya.macam ade je yang x cukup kan selagi belum beranak. hehe. actually, dah lama ngidam nak makan kat Nando's. so hari ni gi JUsco Tebrau semata-mata nak makan Nando's :P
budak kecik ni beli mainan masak2. tak sabar2 nak main, dalam troli pon boleh main masak-masak:P


kat nando's pon main masak-masak lagi T_T. kali ni main ngan abah die:P

the food. roti tu dah cubit2 dulu baru teringat nak ambil gambar:P

zaheen taknak makan sebab sibuk memasak tak siap2 lagi.

yummeh

muke puas dapat makan apa yang dingidamkan:P

zaheen yang dah boring main masak2 nak dok sebelah ibu pulakk:P


selagi tak beranak, ade je bende nak beli kan..
 contohnye, aku beli set pengurusan uri (sebab kali ni nak pantang sendiri,...so semua pon  nak urus sendiri termasuklah urusan tanam uri).pastu beli minyak herbanika Nona RoGuy(terpengaruh sebab banyak review positif kat google),gel pelangsing Leesa Formula(dulu masa pantangkan zaheen memang guna ni, berkesan utk kempiskan perut.tapi gel ni panassssss ,so pakai sikit je dah ok.pakai sebelum pakai bengkung), mandian herba dalam pantang ( senang, tak payah gi cari akar kayu,bla bla bla), breastmilk plastic storage(untuk simpan susu ibu lah:P), baby bath support (utk sokong baby dlm bath tub..so mudah sikit nak mandikan baby newborn.ni aku beli sebab kali ni kan nak pantang sendiri...so kena beli utk memudahkan kerja aku-beli pon sebab ade google2,review yg positif) dan beli bengkungmoden dari bengkungmoden.com ( beli sebab bengkung yg tali panjang aku yang dulu masa pantangkan zaheen dah hilang. tapi bengkung ni lagi best dari yang tali panjang tu,lagi2 aku pantang nanti sendiri je.tapi harga pon BEST, rm 205 untuk saiz s ok. yang Premium beautiful boleh guna after 1 bulan pantang. guna awal2 pantang tak sesuai lagi sebab die agak menekan bahagian peranakan).ok.tu je yang sempat disnap gambar barang yang aku beli baru2 ni. yang lain, malas nak amik sebab letak kat kat tingkat atas:P



oh, stok makanan pon penting tau dalam pantang. jngan diabaikan.
oh. ini antara makanan wajib dalam pantang nanti. Muesli maple and pecan. sedap dimakan dengan susu. boleh mkn utk breakfast,minum petang or bile2 jek.


ok,saje nak membebel petang2 ni. esok dah start meeting sekolah. aku pergi satu hari, pastu 27hb dah start cuti bersalin. aku amik cuti bersalin 2 minggu awal.  cuti sampailah 31/3/2013 :P so total cuti aku adalah 5 bulan. sila jangan jeles.:P  oklah,bai, doakan aku mudah bersalin ya;) assalamualaikum.

6 comments:

puan.mila said...

hai dear..i pun 38w++ so tgu masa je ni..eh brtnya baby u?? 3.5kg? i just 2.5kg je skrg..hehe..ank 2nd ye? best2...moga dprmudahkanNya ok :)

siti shauqi said...

hi ain... sihat? ct rajin baca blog ain je.. update blog sendiri mls..heee.
ct pun guna minyak herbanika NR ngan bengkung moden. memang best guna dua2 tu. pilihan yg sgt betullah!

storm rider said...

mila: yup. 3.5kg. baby i yang 1st pon besr gak masa kelur...3.81kg. so 2nd bby mmg ada potensi besar gak.mybe i suke mkn kek masa prgnant lah..tq mila:)

storm rider said...

siti: ala terharunyne bace siti rjin baca blog kite.hehe.malu pon ade:P hhaaha. oh siti pon akai bengkung tu eh??best kan?sbb byk bc review positif.yg panjang2 tu cam leceh kan nak pakai kalao dah anak 2. cam tak praktikal.

Melissa Mazlan said...

semoga dipermudahkan ain :) zaheen pun mel x jumpa lagi ni. macam mana ni!! heheh

storm rider said...

mel: tapi aryssa dah jumpa zaheen. kire wakil mel la :P hehe. takpe,nanti masa mel jumpa baby baru n zaheen, mesti mel dah ada sorang lagi dlm perot:P heee~