Thursday, July 11, 2013

resepi nuttella brownies yang sedap dan senang! hanya guna 3 bahan sahaja!

assalamualaikum.
hari ni nak share satu resepi pencuci mulut yang tersangatlah senang.iaitu ...NUTELLA BROWNIES.
 dah la senang.cepat lak tu proses membuatnye. senang ,cepat dan sedap! i loikeee~
Sesuai untuk ibu bekerjya untuk menyediakannya;)


buat dalam cup. so boleh lah panggil..nutella brownies in a cup :P

resepi aku rujuk dari blogger famous CIKEPAL



bahan:


1 biji telur
1/2 cawan Nutella (dalam 130g macam tu)
5 sudu besar tepung serbaguna  (guna tepung gandum biasa pon bolehhh)


cara buat:

masukkan telur n nutella dalam bekas. kacau sampai sebati guna garfu.dah sebati masukkan tepung pulak.kacau sebati guna garfu jugak. pastu masukkan dlm cup. bakar selam 15 min.suhu 180 C. siappppp!



sonang kan?rasa die pun sedap dan tak muak.cuba sekali pasti nak lagi!
ape tunggu lagi???gi beli barang cepatt.boleh buat untuk berbuka puasa hari ni ;))


p/s: kalau korang rajin..bolehlah tambahkan choc nutella tu kat atas brownies yg dah siap.patu tabur choc chips ke kacang badam ke...perghh mesti lagi sedap!:)







5 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. sedapnya. nanti nak try lah. ehehhe thanks sis :)

nadia farahida said...

nanti nak tryyy buat laaa. macam senangggg jeee :)

azhani said...

Tp rasa brownies ni tawarla

azhani said...

Tp rasa brownies ni tawarla

ibuzaheenziyad said...

xtqwar.sbb nutella kn dah manis..