Thursday, August 1, 2013

perkembangan ziyad 4, 5 dan 6 bulan

assalamualaikum
quick update today
update secara pukal terus:P
busy sepanjang bulan  ramadhan. oh ya, happy ramadhan u'olls:P dah nak habis bulan ramadhan baru nak wish kat belog ek?haha


alhamdulillah, ramadhan thn ni aku start balik bisnes biskut raya setelah sekian lama stop bisnes kuih raya sejak dah kawen. dan sambutan menggalakkan sampai kena tutup order awal padahal takde promote sgt pon kot.. tp alhamdulillah:) dan hari ni baru siap semua cookies yg org tempah. pheww,lega. :) cookies sendiri dan untuk bagi families je belum buat lagi. next week lah.nahu rehat kejap. 


ok,nak cerita pasal perkembangan ziyad actually. saja buat kenangan sendiri:) alhamdulillah ziyad membesar dgn sihat dan die sangat cepat belajar:) umur 4 bulan ziyad meniarap. 5 bulan, die dah pandai pusing2 sana sini pastu mengundur2. pastu 6 bulan...die dah maju ke depan..nak merangkak.gigi pulak dah tumbuh 2 batang bahagian bawah:) pastu die pon macam nak belajar duduk lak. so fast. alhamdulillah :) tapi berat die je naik sikit je.maybe sebab die aktif kot. dari 5 bln ke 6 bln...naik 100g je ok .padahal dah start makan dah. n ziyad pon dah start susu formula umur 6 bln:( sbb stok susu EBM dah habis. salah aku jugak..lambat buat stok.masa dlm pantang tak berapa rajin nak mengepam sebab guna yang manual punya.sakit n penat n leceh.dah start keje baru beli yg elektrik punya,spectra 3. tapi aku masih pam lagi sampai skang cuma dah tak cyukup la utk hntr ke pengasuh.kalau ngan aku,...just direct feeding je.takde guna susu formula.



oklah.nak wat keje sekolah. bai assalamualaikum:)

No comments: