Thursday, May 9, 2013

it's been a while #2

assalamualaikum
hari ni bersiaran dari sekolah.
dah lama tak sempat nak online kat sekolah
sebab sesi petang, waktu die sangat pack....
nak solat zohor n asar lagi.
kadang2 nak bukak laptop pon tak sempat.hee


saje nak sambung post sebelum ni..
rasa macam belum habis cerita lagi.hehe


alhamdulillah,ziyad serasi ngan pengasuh die.
aku hantar ziyad skali ngan kakak die..
tapi masa mula2 jemput die balik dari sekolah(dh 7pm time tu) ..
sampai je tumah pukul 7.30 mlm..ziyad terus nagis meraung sekuat hati
tak penah die nangis camtu. non stop lak tu.
bagi susu taknak.menangissssss menangis dan menangis sampai aku n hubby naik risau.
maybe first time balik magrib kot.pulak tu masa jemput die, aku lupa tutup kepala die ngan topi ke slimut ke..
aku bacakan die yassin,ayat kursi..siap sapu air wudhu kat die..
sapu2 badan die ngan minyak... pujuk2 die..
lama gak die nangis camtu..lama2 die stop sendiri..aku susukan die..n die trus tidur.
risau ok!



bulan ni ziyad dah 4 bulan. alhamdulillah ziyad masih lagi fully breastfeed:)
tapi stok susu aku dalam freezer dah habis dah sebenarnya.haha
so aku buat stok skarang ibarat kais pagi makan pagi kais ptg makan petang. cukup2 makan je.hehe
aku pam seblum gi sekolah.pastu balik sekolah pam lagi.(kt sekolah setakat ni aku tak sempat nak pam pon..)
nasib baik guna pam elektrik ,jimat sket masa.
btw,aku guna pam spectra 3. mula2 nak beli medela freestyle,tapi mahal sangat lah. so..beli je spectra3. ok je,cume berat sket lah.


oklah.sambung nnt,dah nak 6.45pm.nak balikkk.bye:)assalamualaikum:)