Friday, September 20, 2013

nak beli vitamin shaklee pada harga lebih murah?


assalamualaikum...
produk shaklee mmg tgh IN sekarang..
semua org dah cuba dan rasai keberkesanannya..
anda bila lagi? 

di sini sy ingin mengumumkan..saya ada menjual set percubaan or trial pack set ibu hamil..set menyusu...harga bawah rm100...nak beli boleh sms or whatsapp saya 0137812223 :) 

cuba dulu,baru tahu:)

Sunday, September 8, 2013

Tips on how you can raise smart kids

Copy n paste from tatehplaygroup..untuk rujukan ku n hubby dlm mendidik anak2 kami..

 

Tips on how you can raise smart kids:




  • Introduce classical music especially brogue pieces from the time your baby is in the womb.
  • Talk to your kid, even when your baby is still in the womb.
  • Mothers, breast-feed your baby.
  • Give them a good diet especially fatty fish (omega-3 fat DHA), fruits, vegetables, whole grains and 1 minute eggs.
  • Get your kid to sleep early and at regular times.
  • Play with your kid.
  • Let your child play. Let them have fun.
  • Let your kid choose what they want to learn.
  • Read books to your kid.
  • Visit the library regularly and let your kid have their own collection of books.
  • Encourage your child to ask questions and nurture curiosity.
  • Build their self-esteem by praising them when they do something right and show them love.
  • Encourage kindness and generosity in your kid.
  • Get your kid to exercise.
  • Concentrate on your kid’s strengths and interests.
  • Let your kid make mistakes.
  • Do not add stress to your child’s life.
  • Give your kid educational toys.
  • Teach your kid the Power of Words and Numbers.
  • Don’t let your child watch TV or videos at an early age
  • Don’t give your kid computer games (even educational games) at a young age.
  • Don’t “hot house” your kid, if they are not interested.
  • Teach your child how to stay safe i.e. street-smart.
  • Teach your kid how to think positive and never give up.
  • Teach your child about goals and how they can achieve them.
  • Give them the opportunities to pursue their goals.
  • Teach your kid about delayed gratification.
  • Teach your kid about values.
  • Teach your child how to pray or to be thankful.
  • Give your kid a healthy attitude towards money. Give them an allowance.
  • Show them how they can make money.
  • Don’t spoil your kid.
  • Teach your child about healthy diets. Avoid junk food.
  • Don’t tell your kid they are smart – focus on effort.
  • Teach them how to be confident and stay motivated.
  • Teach your child responsibility.
  • If your kid has a shortcoming / disability, make it their strength.
  • Teach your kid the “I can do it myself” words.
  • Be selective of the friends your kid have.
  • Teach your child how to make good judgments.
  • Teach your kid about discipline and control.
  • Let kids express themselves through art, music and dance.

All kids are smart if you believe them to be so.
This article come from : http://teamrich.wordpress.com/2007/12/06/smart-kids/

Saturday, September 7, 2013

dah lama tak demam camni...

assalamualaikum...

aku rasa sepanjang minggu lepas dan minggu ni adalah busy sangat..kat rumah busy ..kat sekolah lagilah busy. kerja sekolah pun banyak..non stop.
actuaally dari minggu lepas rasa cam nak demam..tapi masih boleh tahan lagi...mybe badan kuat boleh buat kerja pun sebab dengan bantuan vitamin shaklee yang aku makan..kalau tak mesti dah lemah lemau lesu semacam..


tapi minggu ni ....tak tahan sangat dah..kerja pon dateline dah dekat.so banyak sangat keje nak buat.sampai balik rumah pon terus buat kerja2 sekolah yg bertimbun itu. tekak memang dah rasa tak sedap start hari selasa..pastu aku lak baru je period sejak lepas bersalin aritu...(kali ni ziyad 7 bulan lebih..baru period.dulu masa zaheen..zaheen 6 bulan baru period).


so khamis aritu...tekak rasa perit sangat..kepala dah berdenyut2,nak pitam pun ade.sakit2 satu badan terutama pinggang..badan rasa sejuk...tp dalam badan rasa panas (panas dalam)..sampaikan masa tengah mengajar..aku minta budak tutup kipas sbb tak tahan sejuk (tapi budak2 kepanasan.haha.sorry ye...cikgu kurang sihat).badan aku dah gigil..tapi aku still mengajar dan pada masa yang sama...waktu free je aku siapkan kerja2 aku...sampai satu masa..aku rasa tak tahan sangat.kepala rasa cam nak meletup je. aku stop. nangis. whatsapp mak aku...tak tahan dah..bla bla bla( mak aku paham pasal PBS..sebab die pon cikgu).aku cakap..aku dah gigil.sakit kepala.nk pitam. cam nak demam.sejuk. sakit satu badan.sakit dada..aku pon xsure aku boleh drive balik tak ..nak jemput zaheen n ziyad lagi. perjalanan balik sekolah dr sekolah ke rumah aku dah la jauh gak...sampai rumah biasa nya dah 7.30mlm..aku rasa aku tak larat. so husband aku jemput aku dari sekolah. die dr kilang die naik motor n bawak aku balik naik kereta.motor die tinggal kat pondok guard. siap jemput aku naik atas kat bilik guru bawakkan barang2 aku.tq syg..



balik je rumah..aku terus mandi. sbb badan rasa tak selesa. gigilllll masa aku mandi tu. sampai kene duduk mencangkung tahan sejuk ..pas mandi tu,....nak jalan pon dah membongkok sbb sakit sgt pinggang n belakang aku.dah macam org tua aku rs. haha. makan jap..pastu trs gi klinik. suhu aritu...38 degree..dpt mc sehari..


jumaat: still tak baik lagi.tekak makin perit....suara dah takde dah..badan makin panas...gi klinik lg malam tu...tp klinik lain plak..suhu makin naik 39 degree.patot rs tak larat sangat. kali ni doc ckp ade infection kat tekak...so doc bg ubat radang tekak ..mc lg satu hari..kebetulan sabtu ni sekolah aku ade program bertemu ibu bapa..so mmg tak larat sangat nak gi..kena lah mc lagi.sorry ye kawan2:(


sabtu: berehat sepuasnya. encik suami jg anak. hari ni tertidur dr tgh hari sampai pukul 5.30 ptg. hope aku sihat seperti sediakala. banyak keje nak buat ni.:P

ok.itu shj laporan demam dari aku yg dah lame xdemam:P bye,assalamualaikum