Friday, September 26, 2014

nak kurus dengan cepat selepas bersalin? anda perlukan bantuan SET KURUS SHAKLEE!

assalamualaikum..
ibu ibu lepas bersalin mesti risau dengan berat badan mereka. terutamanya yang naik berlipat ganda semasa mengandung. macam saya lah tu. naik sampai 20kg ++ !!
 
 
 
bayangkan..berat sebelum mengandung anak kedua ialah 48kg..berat akhir semasa mengandung adalah 70kg! wowwwww! haha. memang rasa macam dugong, ikan paus dan penguin masa tu. haha. sebab I is pendek je orangnye. dengan berat macam tu...memang sangat tak sesuai lah dgn badan I :P
bukan sahaja perut membesar tapi peha, punggung , dada semua membesar. huhu. memang takut sangat jika tak dpt kurus balik lepas bersalin. yelar, mesti kena perli punye dgn sanak saudara juga kawan-kawan. tak nak ! tak nak!
 
 
 
 
so semasa pantang...aku mempunyai keazaman yang tinggi dan kuat untuk kurus semula. target aku at least dpt 48kg semula. actually berat masa awal kawen adalah...43-44kg. maybe ade sesetengah orang dengan mudahnye dpt berat badan asal selepas bersalin...memang ade jenis orang camtu...yg jenis kurus dan berat die xnaik banyak sangat kot masa pregnant. tapi aku ni....aku mengaku, memang perlukan bantuan supplemen untuk cepat kurus lepas bersalin. huhu. sebab berat naik banyak sgt kan. so kite kene bertindak awal untuk kurus semula selepas bersalin. jgn dah lambat baru nak bertindak.
macam aku...aku memang guna set pantang Shaklee semasa dalam pantang. vitamin yg aku makan adalah vita lea, vit c, b kompleks, zink , esp dan ostematrix. memang susu sangat meriah ..
 
 
 
 
Alhamdulillah...so dapat fully brestfeed ziyad masa tu n boleh buat stok EBM. menyusukan anak kan dapat membantu ibu turunkan berat badan. anak dapat khasiat susu ibu, ibu pun lebih cepat pulih n cepat kurus;)  
 
 
 
 
selain itu, ibu ibu yang nak kurus selepas bersalin boleh juga amalkan set kurus Shaklee yang terdiri daripada herblax, lecithin dan alfalfa. ni set budget je tau. ade juga set lengkap. tp set budget pon dh cukup berkesan pada aku.
 
ni fungsi herblax Shaklee..
 
 
 
 
 
 
ni pulak fungsi dan faedah lecithin
 
 
 
 
dan last sekali fungsi dan kelebihan alfalfa
 

klik utk lebih besar dan jelas
 
 
 
 
Alhamdulillah, dengan bantuan set kurus Shaklee, selepas 2 bulan bersalin, beratku kembali kepada asal sebelum mengandung iaitu 48kg. tapi aku teruskan  pengambilan alfalfa utk tujuan milk booster tapi ia juga membantu membuang lemak di badanku hingga beratku kini 45kg sahaja:) dan aku memang masih meneruskan mengamalkan alfalfa sampai sekarang:) banyak khasiatnya untuk kaum wanita khususnya. memang jatuh cinta dengan alfalfa;) herblax n lecithin dh stop. tp agak2 perut dah buncit sket, kena lah makan herblax semula:P hehe...
 
 
oh ye, selain gunakan set Shaklee ni masa dlm pantang untuk cepat kurus, aku juga ada beli lotion pelangsing FELLINA untuk membantu proses kurus kan badan :P aku guna 2 botol lotion.  dan juga aku guna korset premium beautiful untuk bantu aku bentuk semula badan aku kepada asal supaya cepat langsing. premium beautiful ni memang aku guna masa pantang anak pertama gak. guna masa dalam pantang je set tu...tp yang girdle pakai lepas jahitan episiotomy dah baik n kering shj,.selain itu aku juga ade guna minyak herbanika nona roguy semasadlm pntang. memang sedap bdn sapu minyak ni lepas mandi masa dlm pantang. aku guna dlm pantang smpai habis sebotol.
 
 
ok itu sahaja perkongsian aku masa dalam pantang...harap dapat membantu ibu ibu lepas bersalin di luar sana yg nak cepat kurus selepas bersalin. oh ye, kalau ada sesiapa nak beli set pantang, set kurus Shaklee or apa apa sahaja produk Shaklee...boleh hubungi saya ya;)
 
 
 
NURUL AIN
SHAKLEE ID : 890731
HP: 0137812223

No comments: