Wednesday, December 16, 2015

Perkhidmatan surprise delivery kami semakin mendapat sambutan. Alhamdulillah :)



alhamdulillah..design banner dan sticker dah siap..
designed by my lovely husband. TQ :)

perkhidmatan kami:
kek harijadi
kek pertunangan
kek perkahwinan
surprise delivery*
delivery*
doorgift

*surprise delivery hanya boleh dihantar di sekitar Pasir Gudang, Johor sahaja buat masa ini. harap maklum. TQ

ni pula antara muka2 yang dah terima surprise delivery dari pihak kami.hehe
memang seronok dapat surprise dari yang tersayang kan?:)
jom booking tarikh anda dengan kami.
whatsapp 0137812223 untuk sebarang tempahan. tq:)

p/s: digalakkan booking at least seminggu awal,...jangan last minit naaaa..takut tak sempat or fully booked

gambar2 lain boleh tengok di ig kami: zaheensbakery

Tuesday, December 8, 2015

Pengalaman bermalam di Pullman Lakeside Putrajaya Hotel

assalamualaikum!
dah lama tak sempat nak update belog kesayangan.
actually cerita pasal Pullman ni dah draft lama dah...tapi xsempat nak edit2 dan publish.
Nah! my personal review about Pullman Lakeside Putrajaya Hotel :)
.
.
.

Day1

short and sweet escape!
itu yang aku boleh katakan kepada percutian pendek kami 2
hari 1 malam di Pullman Lakeside Putrajaya Hotel ni. :)



ok ni masa otw ke Putrajaya...
tengoklah zaheen,,,happy sangat bila cakap nak pergi Hotel. Excited! die siap tolong packing kemas baju.tapi die just packing baju berenang, goggles dan pelampung die je -_-


kitorang singgah Alamanda dulu untuk makan tengah hari jap..lepas tu baru check in hotel.
alamanda ke Pullman ambil masa lebih kurang 15-20 minit.


masa ni masa baru sampai


kitorang check in dalam pukul 3.00 petang..




3 gambar ni amik kat gugel je..sbb kitorang xamik banyak gambar sgt pon kat sana,
beautiful view!

Pullman Lakeside Putrajaya Hotel merupakan Hotel 5 Bintang yang mempunyai pemandangan yang cantik.bangunan dan binaan hotel pon cantik sangat...rasa puas hati dapat pergi sini.haha..dah lama mengidam nak merasa hotel ni sebenarnye..:) tq encik suami :)


hotel ni banyak banggunan. kitorang stay kat bahagian Rafflessia.
jom masuk bilik,







ok.bilik jenis ni  takde bath tub :(
bilik nye takla besar sangat tapi muat la untuk kami 4 beranak ;)


so, aktiviti petang tu adalah..pergi pusat ekuestrian Putrajaya.
saja bawa zaheen ziyad naik kuda kat situ,
bayaran hanya RM5 untuk satu pusingan. oklaaaa..hehe




nexttt, ke Taman Botani Putrajaya la kiteeee
bukan apa, saja nak tengok Astaka Morocco yang terkenal di Taman Botani Putrajaya.
memang cantik! masuk FREE je ok.hehe.
masa kitorang sampai, ramai pengantin photoshoot kat sana.




gambar kami di Astaka MOrroco Putrajaya.
ada banyak sebenarnya gambar kat sana, letak satu cukuplah.hehe
 dan cerita pasal Astaka Morocco ni ada keluar kat dalam surat khabar Kosmo tau.
tarikh 8 disember 2015.klik SINI kalau nak baca .hehe



day2.
bangun pagi,..terus breakfast.
harga bilik kami inc breakfast. so tak perlu keluar cari sarapan.
nyumnyum... breakfast kat situ not bad. sedap la.
kami duduk bahagian luar untuk menikmati pemandangan tasik di pagi hari,hehe.tp agak panas la kat luar.
dah kenyanggg, moh la kite jalan2 sekitar hotel ni.
rugi bayar mahal2 tapi tak jelajah hotel Pullman ni.heee


melawat kolam ikan.


 ramai lak pelukis waktu tu.
zaheen mmg suka tengok orang lukis.


kids room



 aktiviti kami bila bercuti..naik basikal.hehe.seronokkk.basikal ni kena sewa.

boleh main pasir jugakk


nak naik bot ni pon boleh.hehe.

okay, dah puas berjalan jelajah hotel....it's swimming time!!

zaheen ziyad la paling happy kalau bab swimming ni.hehe

dah puas berendam dalam pool...kitorang check out pukul 12.30pm.
patutnya pukul 12.00pm check out.tapi boleh request late check out.

Bye PULLMAN LAKESIDE PUTRAJAYA!
insyaallah ade masa, kami datang lagi ya;)
next time nak stay kat bilik jenis lain lak.hehe



ok.panjang lakkk karangan i malam ni.
sorry u ools kalau ngntuk.
al maklum la,,dah lama tak update blog, kira balas dendam ni, update panjang2.hehe
bai!goodnite. assalamualaikum :)





Saturday, October 31, 2015

saya jual Brownies Kedut :)


Assalamualaikum..
lama tak update blog kan..
busy sangat sekarang sampai tak sempat nak update blog kesayangan ni.hehe
alhamdulillah bisnes kek ku semakin mendapat sambutan...:)
alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah :)



oh ya, sekarang tengah musim BROWNIES KEDUT  kan?
kalau bahaga inggeris dipanggil 
FUDGE BROWNIES atau FUDGY BROWNIES.

rasa die yang penuh rasa coklat dan chewy bila dimakan memang membuatkan rasa sekali pasti nak lagi.hehe.lagi lagi bila tengok kedutan kedutan atas brownies tu...perghh terliur beb.
sedap dimakan begitu sahaja atau boleh juga letak coklat ganache/salted caramel sauce/nutella sebagai topping.memang sedappp dap dap dap!


nah, belanja gambar sikit.hehe



nampak tak kedut kedut seksi itu??????
nyummmmms sangat ok




ok, kepada sesiapa yang nak beli brownies kedut, boleh beli dengan saya.
whatsapp 0137812223 untuk order!

Harga : RM45 sekotak (tanpa topping) dan RM48(ada topping)

Murah kan?
yup, brownies kedut kami memang boleh dipos:)
yang duduk jauh2 pon boleh beli walaupun kami di pasir gudang.hehe




whatsapp: 0137812223 untuk order brownies kedut atau fudge brownies kami

P/S: kami juga menerima tempahan untuk doorgift perkahwinan/ tunang/ majlis hari jadi dan sebagainya.



jangan lupa like fb page kami
dan follow instagram kami : zaheensbakery


terima kasih :D


Wednesday, September 9, 2015

saya jual ANIS CHOC MOIST CAKE !!!!





assalamualaikum semua..


nak bagitau ni..

kami kini menjual ANIS CHOC MOIST CAKE yang popular tuuuuuuu:)
Weeeeee!
yang dah rasa ANIS CMC mesti tahu kesedapan kek ini kannnnnnn
lagi2 makan waktu baru keluar dari peti sejukkk
waaaaa.....macam aiskrim pun ade.
hehe


harga hanya RM5.50!

diulangi..
hanya RM5.50 okayyyy
murahhhh sangat kan...
dah..moh beli dengan hakakkk!~ 
hehe



kalau nak request surprise delivery hantar kek ANIS cmc pon boleh!:)



nyummmmsss...saya suka saya sukaaaaa.!!




 whatsapp 0137812223 untuk beli.
area pasir gudang sahaja ok!:)

Thursday, September 3, 2015

dah tukar nama kedai tau.... mrsnawuzabakery to Zaheen's Bakery :)









kenapa tukar nama ??
kenapakah??
sebab ramai yang complaint susah nak sebut mrsnawuza tu.hahaha


so bertukarlah ke Zaheen's Bakery...
sempena nama anak..NURUL ZAHEEN :)


klik untuk ke facebook zaheen's bakery :)




oh ya, alhamdulillah,,...kami dah beli chiller.
dah ada chiller boleh lah letak kek banyak banyak sikit.hehe



n kami juga dah jual anis choc moist cake.yay! 
Add caption
rm5.50 je sebekas!




kami juga buat perkhidmatan delivery dan surprise ya!

area PASIR GUDANG sahaja!

ni red velvet nutella cake.. baru hantar delivery sekali dengan belon kat atas tu.
pakej harga belon tu dan kek dan servis delivery surprise hanya RM 170 untuk menggembirakan hati pasangan anda!
harga pakej lain pon ada tau!







harga pakej surprise macam kat atas ni pulak rm190.
red roses with mini teddy+redvelvet nutella cake+ balloons





nak bagi nutella cheese tart yang yummy ni pon boleh! hehe


yang penting boleh whatsapp saya 0137812223 untuk bincang pakej surprise nya :)

zaheen's bakery = 0137812223 & 0123630328 :)