Tuesday, December 8, 2015

Pengalaman bermalam di Pullman Lakeside Putrajaya Hotel

assalamualaikum!
dah lama tak sempat nak update belog kesayangan.
actually cerita pasal Pullman ni dah draft lama dah...tapi xsempat nak edit2 dan publish.
Nah! my personal review about Pullman Lakeside Putrajaya Hotel :)
.
.
.

Day1

short and sweet escape!
itu yang aku boleh katakan kepada percutian pendek kami 2
hari 1 malam di Pullman Lakeside Putrajaya Hotel ni. :)



ok ni masa otw ke Putrajaya...
tengoklah zaheen,,,happy sangat bila cakap nak pergi Hotel. Excited! die siap tolong packing kemas baju.tapi die just packing baju berenang, goggles dan pelampung die je -_-


kitorang singgah Alamanda dulu untuk makan tengah hari jap..lepas tu baru check in hotel.
alamanda ke Pullman ambil masa lebih kurang 15-20 minit.


masa ni masa baru sampai


kitorang check in dalam pukul 3.00 petang..




3 gambar ni amik kat gugel je..sbb kitorang xamik banyak gambar sgt pon kat sana,
beautiful view!

Pullman Lakeside Putrajaya Hotel merupakan Hotel 5 Bintang yang mempunyai pemandangan yang cantik.bangunan dan binaan hotel pon cantik sangat...rasa puas hati dapat pergi sini.haha..dah lama mengidam nak merasa hotel ni sebenarnye..:) tq encik suami :)


hotel ni banyak banggunan. kitorang stay kat bahagian Rafflessia.
jom masuk bilik,







ok.bilik jenis ni  takde bath tub :(
bilik nye takla besar sangat tapi muat la untuk kami 4 beranak ;)


so, aktiviti petang tu adalah..pergi pusat ekuestrian Putrajaya.
saja bawa zaheen ziyad naik kuda kat situ,
bayaran hanya RM5 untuk satu pusingan. oklaaaa..hehe




nexttt, ke Taman Botani Putrajaya la kiteeee
bukan apa, saja nak tengok Astaka Morocco yang terkenal di Taman Botani Putrajaya.
memang cantik! masuk FREE je ok.hehe.
masa kitorang sampai, ramai pengantin photoshoot kat sana.




gambar kami di Astaka MOrroco Putrajaya.
ada banyak sebenarnya gambar kat sana, letak satu cukuplah.hehe
 dan cerita pasal Astaka Morocco ni ada keluar kat dalam surat khabar Kosmo tau.
tarikh 8 disember 2015.klik SINI kalau nak baca .hehe



day2.
bangun pagi,..terus breakfast.
harga bilik kami inc breakfast. so tak perlu keluar cari sarapan.
nyumnyum... breakfast kat situ not bad. sedap la.
kami duduk bahagian luar untuk menikmati pemandangan tasik di pagi hari,hehe.tp agak panas la kat luar.
dah kenyanggg, moh la kite jalan2 sekitar hotel ni.
rugi bayar mahal2 tapi tak jelajah hotel Pullman ni.heee


melawat kolam ikan.


 ramai lak pelukis waktu tu.
zaheen mmg suka tengok orang lukis.


kids room



 aktiviti kami bila bercuti..naik basikal.hehe.seronokkk.basikal ni kena sewa.

boleh main pasir jugakk


nak naik bot ni pon boleh.hehe.

okay, dah puas berjalan jelajah hotel....it's swimming time!!

zaheen ziyad la paling happy kalau bab swimming ni.hehe

dah puas berendam dalam pool...kitorang check out pukul 12.30pm.
patutnya pukul 12.00pm check out.tapi boleh request late check out.

Bye PULLMAN LAKESIDE PUTRAJAYA!
insyaallah ade masa, kami datang lagi ya;)
next time nak stay kat bilik jenis lain lak.hehe



ok.panjang lakkk karangan i malam ni.
sorry u ools kalau ngntuk.
al maklum la,,dah lama tak update blog, kira balas dendam ni, update panjang2.hehe
bai!goodnite. assalamualaikum :)





2 comments:

Salman Khan said...

SAP HANA is certainly sap hana training in uk
the in-memory research help out that sometimes combines SAP sources software system in addition pre-tuned system, warehousing tools, sap hana training in canada alongside networking computer hardware simply by one of the primary SAP computer system . SAP is among the most most significant computer programs company on the globe. The sap hana online training in hyderabad SAP HANA should assist real-time expected in addition to transferable glowing.

Vix alexa said...

Nyaman betul tempatnya :D

Download film HD