Wednesday, June 8, 2016

sudah 38 minggu 7 hari...

- masih belum ade tanda-tanda nak bersalin (keluar darah/kontraksi yg tetap/keluar air ketuban)
- tapi tanda2 awal hampir nak bersalin dah ade..seperti sakit kat kelengkang(terutama bila baru bangun tidur), sakit pinggang macam period pain..(braxton hicks), kerap kencing/yak/kentut (tang kentut tak boleh tahan sangat.hahahahahha)
- tak nak overdue..tak nak kene induce kalau boleh :(
- sangat berharap dapat bersalin sebelum due date..
- stress gak bile orang tanya bile nak beranak? haha
- tidur malam semakin tak lena...susah nak cari posisi selesa untuk tidur. tidur guna banyak bantal sekarang.
- esok dah 39 weeks..
- pregnant kali ni consume VCO..harap dapat melancarkan lagi proses bersalin;) sebab bila google, ramai yang consume VCO senang bersalin, insyaallah..dan bile consume VCO, hb darah naik lagi tinggi. sebelum ni xpernah cecah 12..biasanya 10-11.5 je..hari tu cek up cecah sampai 12.4 hb darahku.alhamdulillah...:)
-alhamdulillah, larat berpuasa setakat ini..
- lastly, baby Z..bile nak keluar ni? ibu dah tak sabar nak jumpa kamu :) hehe


No comments: