Sunday, November 6, 2016

resepi tiramisu yang sedap dan senang. (versi kurang manis)

assalamualaikum..
dah lama aku tak share resepi kan..
malam ni ada masa untuk aku menaip belog..
meh nak share resepi tiramisu simple sangat dan sedap sangat ;)


tiba2 tekak ni craving nak makan tiramisu ..
so jumaat lepas sempat lah aku membuatnya..
hasilnye,..maveles. rosak dietku. berat baru turun ke 49kg dah naik mencanak balik kot sbb mkn byk sgt tiramisu ni.hahaha


resepi tiramisu sedap dan kurang manis

1 peket biskut marie( aku ade campur sikit dgn biskut hi fibre jacob.sodappp)
250g creamcheese
250 whipping cream
serbuk koko
choc rice utk tabur atas sekali
nescafe or apa jenis kopi(bancuh ngn air panas suam)

cara2:

1.pukul cream cheese n whipping cream hingga gebu.
2.sediakan bekas. celup biskut dgn air nescafe/kopi.susun biskut dlm bekas.
3.letak adunan cheese atas biskut tadi.
4.susun biskut yg telah dicelup lagi.
5.letak adunan cheese tadi.
6.letak serbuk koko sikit.
7.ulang 4 dan 5.
8. last sekali tabur serbuk koko . kemudian tabur choc rice ikut suka hati nk banyak mana.haha
9. sejukkn dlm peti sejuk at least 3 jam.
10. sedap dimakan sejuk2.


nyam nyam...tak manis dan tak muak. cubalah!

p/s : malas nk buat?meh oder dgn sy,... whatsapp 0137812223 ;)
jgn lupe like Zaheen's Bakery di facebook dan follow Zaheensbakery di instgran :)

No comments: