nyam nyam nyam
ni resepinya...
bahan2:
2 coklat masakan(aku guna jenama Van Houten)
1/2 butter (125g)
1/2 cawan susu segar
3 sudu besar madu
1 sudu kecil esen vanila
1 mangkuk mix nuts(walnut,badam,gajus)-Roasted-potong kecil2
10 keping biskut kraker-hancurkan
cara2:
dalam satu periuk,masak choc+butter+milk+madu+vanila esen sampai semua sebati dan mentega cair sepenuhnya.masukkan kacang n biskut kraker.kacau sebati. masukkan dlm bekas.sejukkan dlm peti sejuk. kalau nak makan,keluarkan dari peti sejuk dalam 5 min,pastu baru potong dgn pisau yang telah dipanaskan supaya dapat menghasilkan potongan brownise yang cantik.
senang kan???Selamat mencuba^_^
Salam, boleh tanya. 2 coklat masakan tu maksudnya 2 bar coklat ke? susu segar guna susu ape yer? Thanks.
ReplyDeleteyup.2 bar choc .susu segar guna susu dutch lady full cream je:) nk try eh?:)
ReplyDeletesenangnya! tq tq mahu cuba lah
ReplyDeletehai.. nama saya ain juger...
ReplyDeletesgt suker singgah blog u...
byk resepi senang...
thanks a lot yer for all recipes..
nanti letak byk2 lg eh resepi kek... terliuh tgk.. hehe :p
lorongsetia8: welcome welcome:) sila cuba sila cuba;) hehe
ReplyDeleteain: hye ain;)) thnks sebab suka singgah blog i:) memang i ade nak share resepi yg senang2 lagi tapi tak sempat skang ni..agak bz.maklum la baru dpt baby.hehe.btw, tq sebab sudi inggalkan komen di entry ini:)
salam ain
ReplyDelete2 bar coklat masakan tu yang saiz besar mana yer.. 250g ker atau berapa? huhu.. sori.. mama mmg suka cari recipe yg simple.. biar senang dh prepare untuk 3A's mama yg suka mengudap.. hehehe..
2 bar saiz yg besar tu:))
ReplyDeletewah senangnye nk buat...ader beza tak dutch lady fullcream dgn low fat...
ReplyDeleteala..boleh je guna due2 tu:) yg bezanya..lowfat tu lagi bagus la..sebab kandungan lemak lebih rendah berbanding fullcream..sory lmbt reply ye..tak prasan la ade comment..
ReplyDeletesalam.. wahh resepi yang bagus.. nak tanya, kalau takde madu tu tak pe ke?
ReplyDeletewah best nyer gna white coklat leh x? :D
ReplyDeleteheidy: bleh ganti ngan gula or susu pkat manis
ReplyDeletecrystal: boleh je
:)
hi Ain...thanks coz sharing simple resepi..nak tanya..cracker tu u guna cracker pe???ke any cracker...hehehe
ReplyDeletewauooo...memang best la..
ReplyDeletebanyak sye dapat blaja dari blog anda
thanx,,,
misz star: i guna any cracker je. tak kesah ape2.
ReplyDeletebudak sempoi: sama2:))