·
·
3 biji kentang-potong dadu
1 biji bwg holland-potong dadu
3 ulas bwg putih-hiris nipis
1 sudu besar serbuk kari
daging kisar(1 mangkuk)
garam secukupnya
300ml susu segar
4 biji telur
15 keping roti
1/4 butter utk menggoreng
cheese (aku guna cheesedale je.6 keping)
Cara-cara
1. panaskan kuali .masukkan butter .pastu masukkan bawang holland+bawang putih kemudian tumis bawang serta masukkan serbuk kari dan juga daging cincang+kentang+garam
2. Satukan Susu+telor+secubit garam
3. Pukul susu+telor+garam hingga sebati
4. Celupkan kesemua roti dalam adunan tadi
5. Ramas-ramaskan kesemua roti tadi
6. lenserkan bekas tahan panas dengan sedikit margerin dan letakkan 1/3 bahagian roti yang telah di ramas
7. Kemudian letakkan separuh daripada daging+kentang yang telah di masak tadi atas lapisan roti
8. Ulangi proses di dgn meletakkan satu lagi bahagian roti dan selebih bahan daging+kentang dan dilapisan akhir dengan 1/3 lebihan roti
9. letak topping cheese (sampai menutupi permukaan atas)
10.Bakar dengan api sederhana selama 30-45mins atau sampai lidi tak lekat
11. Boleh dihidangkan semasa panas dan potong ikut suka
12. Jika inginkan lebih pedas boleh hidangkan bersama sos
1. panaskan kuali .masukkan butter .pastu masukkan bawang holland+bawang putih kemudian tumis bawang serta masukkan serbuk kari dan juga daging cincang+kentang+garam
2. Satukan Susu+telor+secubit garam
3. Pukul susu+telor+garam hingga sebati
4. Celupkan kesemua roti dalam adunan tadi
5. Ramas-ramaskan kesemua roti tadi
6. lenserkan bekas tahan panas dengan sedikit margerin dan letakkan 1/3 bahagian roti yang telah di ramas
7. Kemudian letakkan separuh daripada daging+kentang yang telah di masak tadi atas lapisan roti
8. Ulangi proses di dgn meletakkan satu lagi bahagian roti dan selebih bahan daging+kentang dan dilapisan akhir dengan 1/3 lebihan roti
9. letak topping cheese (sampai menutupi permukaan atas)
10.Bakar dengan api sederhana selama 30-45mins atau sampai lidi tak lekat
11. Boleh dihidangkan semasa panas dan potong ikut suka
12. Jika inginkan lebih pedas boleh hidangkan bersama sos
p/s: sedap! a must try recipe!:)
eemm...sedanya. terliur tekak ni. nak cuba jugaklah..
ReplyDeletecikgu, totally sedap tau roti tu.. aritu nk mintak recipe tp asik lupe je nk online. hehehe tq ea :)
ReplyDeletewaaa ni leh soh pelajar aku masak ni..resipi pun simple jek
ReplyDelete