Tuesday, April 13, 2010

2nd check up

semalam aku ade 2nd check up
apointment aku adelah pukul 2.00 ptg.tp name aku dipanggil lebih kurang pukul 4.00ptg.huhu.setel sume lebih kurang kol5.30 ptg.sgt la lame menunggu kat Klinik Kesihatan Masai ni:(

hasil 2nd check up:

1. berat aku naik 0.6kg je after 1st check up.
2. darah aku kurang.bawah normal.adalah kurang elok or in other word bahaya utk ibu mengandung.tp aku punye takde la paras terlalu bahaya sgt k.aku kena byk mkn iron tablets yg doc bagi.actually sebab aku adelah thalasemia carrier(pembawa thalesemia).aku dapat tau aku ader carrier ni since kt UPM, n aku dpt dr ayah aku gak yg juga carrier,tp mak aku takde carrier.sebab tu anak takde yang kena thalesemia major juz dpt gen pembawa je.
3.doc tanya tentang kekerapan aku asthma dlm 1 minggu.and aku ckp la...dlm seminggu...ader la dlm 3-4 kali aku kena sedut ubat.doc ckp agak teruk la astma aku kalo camtu.aku kena wat test utk uji kekuatan paru2 aku n etc.n doc mintak aku catatkan setiap kali aku kene attack astma n catatkan brape dos ubat yang aku sedut setiap kali asthma.
4.aku kena amik darah lagi kamis ni utk cek kepekatan darah aku lagi
5. 3rd check up aku adelah pade ujung bulan ni gak coz doc ckp kadar hemoglobin dlm darah aku kurang,so perlu more attention
6.aku xbleh penat2 sgt or aku akn pitam n pengsan coz kurang drh
7. 2nd check up ni juz check perut je,xde kne check brest:P yeay:P huhu



p/s: aku sgt mudah penat lately

2 comments:

apple dilla said...

bykkan minum air,ain.
and jgn lupe mkn whateve tablets yg doc bg tau.
dun ever skip

take care tau syg :)

L.R said...

kak ain!!!
take care... jaga diri elok2. makan makanan berkhasiat. jgn wori kalu naik berat badan. =)