Friday, January 26, 2018

regimen penjagaan kulit yang betul yang saya amalkan sejak BER MARY KAY :)

Ada yg tanya ...
Saya pakai apa sebab kulit makin sihat dan cantik😊
Jawapannya...
Saya pakai Produk MARY KAY😊
Alhamdulillah dan masuk tahun ke3 saya pakai produk mary kay. Ni haaaa set yang saya pakaiπŸ‘‡ 
TIMEWISE SET (SET ANTIPENUAAN) .al maklum lah...umur dah 30an..kena lah pakai set antipenuaan supaya tak nampak tuaπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚huhu..
.

Gambar dari kiri ialah cleanser, microdermbrasion scrub, serum pore refiner, softener,serum C , eye cream, moisturizer, gel mask, day solution, night solution, foundation primer, timewise foundation.
.
Ya! Saya pakai full set TIMEWISE SET ni. Beli sikit2 sampai lah terkumpul camni. Hehe. Umur dah 30an ni mmg kene pakai skincare yg bagus dan ikut rutin penjagaan kulit dgn betul. kalau korang nak tau rutin penjagaan yg betul, saya boleh ajar😊 dulu saya pon tak tahu dan abaikan penjagaan kulit. Akibatnya..kulit jadi kusam, berkedut dan tidak sihat. Nasib baik sedar diri masa umur 31tahun. Umur 31 tahun baru nak pikir pasal jaga kulit. Huhu..
.
Meh nak share rutin penjagaan kulit saya sekarang
.
Pagi:
.
1. Cleanser
2. Softner
3. Serum dan eye cream utk mata
4. Moisturizer
5. Sunblock
6. Foundation primer
7. Foundation/cc cream

Lepas tu baru lah pakai loose powder,blusher, mascara & lipstik . lepas dah siap make up mmg sy spray dgn finishing spray supaya muka kekal segar dan make up tahan lama juga bagi effect glowing
.
Mandi Malam:
.
1. Oil free eye n lips make up remover(ni utk bersihkan mata n bibir)
2. Cleanser(mlm sy bersihkan muka guna skinvigorate brush yg sangat2 recommended)
3. Scrub(seminggu 2 kali)
4. Mask(10minit je pakai..seminggu 2 kali juga)
5. Softner.
.

Sebelum tidur:

1. Serum dan eye cream utk mata
2. Moisturizer
Atau kadang2 saya pakai sleeping mask( mask yg boleh bawa tidur)

.
Harap dpt membantu kawan2 semua yg masih confuse dgn rutin penjagaan kulit yg betul. Kalau ade yg nak bertnya tentang produk mary kay yg sesuai dgn jenis kulit boleh pm saya. Sy sedia membantu yg penting korang beri kerjasama utk sy guide korang utk dapatkan kulit yg sihat. Yup perlu sabar, konsisten, dengar cadangan dan follow up dari beauty consultant dan perlu juga tidak berkira dgn kulit sendiri..melabur utk kulit sendiri. Hasilnya korang juga yg dapat. Kan?
.
Kalau ade yg berminat nak join mary kay juga boleh tanya saya.ok?

Ok jom kita cantik2 kan diri sendiri.
Wassap sy untuk sebarang pertanyaan

Www.wasap.my/60137812223
Nurul ain
Mary kay beauty consultant

#marykaypasirgudang

skinvigorate brush mary kay. promosi FREE POSTAGE FREE GIFT untuk bulan ini sahaja!

Alhamdulillah semalam dah gaji..
Bertimpa2 dapat pm nak beli berus skinvigorate mary kay ni😊
Makin ramai yg sedar akan kelebihan membersihkan muka dgn skinvigorate brush ni😊
Kulit muka bukan sahaja lebih bersih, malah whitehead dan blackhead menghilang, kulit lebih lembut, buang minyak berlebihan, kulit jadi lebih cerah sebab sel kulit mati dah dibuang..dan macam2 kelebihan yg korang dapat jika bersihkan muka dgn berus pencuci muka skinvigorate brush ni. Tak oercaya cuba korang google betapa banyak review best dan baik pasal berus skinvigorate ni. Sebab tu ramai yg pm saya nak beli berus ni. Alhamdulillah. Korang nak order boleh terus pm saya ok?.
.
Sebab bulan ni sy baik hati buat promosi FREE POSTAGE dan FREE GIFT untuk sesiapa yg beli #skinvigoratebrush dengan saya
.
Whatsapp me
Www.wasap.my/60137812223

Tuesday, December 12, 2017

berus pencuci muka skinvigorate Mary Kay terBAIK!!! mengatasi masalah whitehead dan blackhead di hidung anda!






Wow sekarang ni tengah viral kat twitter kan pasal mamat kat atas ni sebelum ni muka dia kusam, berjerawat dan tak bersih tapi sekarang muka dah bersih dan makin hensem gitu. Die share yg die guna berus skinvigorate mary kay u olls! Tapi yg die punya tu warna purple limited edition punya. Dah takde dah warna purple tu..yang warna putih je sekarang. Fungsi sama je.warna je lain.  meh tengok kebaikan menggunakan berus muka skinvigorate mary kay ni:


alhamdulillah berkotak2 org order skinvigorate mary kay ni :)
belum ada?
boleh beli dgn saya :)






1. berus muka skinvigorate ni sebenarnya membantu anda untuk membersihkan wajah secara maximum. Yelah, kalau mencuci wajah menggunakan tangan, sejauh mana je wajah kita dapat dibersihkan?


2. Berus yang ringan serta berkuasa 2 kelajuan mengurut dan dapat mencapai sehingga 400 pusingan dalam seminit. Jika kita mencuci mengunakan tangan agaknya berapa pusingan yg kita boleh lakukan dalam seminit?

3. ia juga dapat  memberikan pengurutan lembut semasa membersihkan kulit,menanggalkan bahan sisa kotoran dan solekan serta membantu membuang kulit mati juga. Berus ni menambah elemen seumpama spa ke dalam rutin penjagaan kulit dan membantu memaksimumkan manfaat penjagaan kulit anda.

Kelebihan Mary Kay Skinvigorate™ Cleansing Brush :
  • Menanggalkan 85% makeup lebih baik dari guna jari
  • Menghaluskan garisan halus dan kedutan serta liang pori kelihatan lebih kecil
  • Memperbaiki penampilan kulit dengan cepat
  • Seperti membuat rawatan facial spa dengan berus yang berkelajuan dual-speed




selain daripada memberikan pembersihan yang mendalam serta membersihkan pori-pori, berikut adalah apa yg mereka katakan tentang Skinvigorate Cleansing Brush disebuah kajian pengguna bebas:
  • 97% - Memaksimumkan manfaat penjagaan kulit
  • 94% - Mengubah kulit kusam ke tona kulit yg cerah berseri
  • 96% - Memberikan tona kulit yg lebih sekata
  • 93% - Memulihkan kulit wajah yg tampil muda
  • 95% - Kulit rasa lebih lembut, licin dan sihat



testimoni saya sendiri :
kulit saya lebih bersih, mengurangkan masalah berminyak di wajah, pori2 lebih mengecil, kulit lebih berseri, paling best dah tak payah picit-picit hidung untuk buang whitehead dan blackhead. guna berus ni je secara konsisten,insyaallah dapat mengatasi masalah whitehead dan blackhead korang tu. dan yg paling best lagi... berus ni pengganti facial .sebab aku mmg dah tak sempat nak gi facial skang ni lagi2 anak dah 3.haha. so kita berfacial kat rumah je lah ye. hehe. so far, memang berbaloi2 beli! seisi keluarga boleh guna. memang terbaik!


kalau korang rajin..korang boleh test buat kat kulit oren..satu bersihkan guna jari..satu lagi bersihkan guna skinvigorate .cuba tgk..mana lebih bersih>? jari atau skinvigorate brush ?



apa yg best...dapat mengatasi masalah whitehead dan blackhead kat hidung tau!

satu kotak dpt 2 berus.bateri dan warranty 1 tahun.




Haaa.kan saya dah cakap yg berus skinvigorate ni mmg best.memang serius bestπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ tak tipu.! Siap ada warranty 1 tahun okay! Dapat 2 brush.so bolehlah pakai sama2 dgn husband korang ke. Sy kongsi dgn suami. 1 berus utk sy ..1 berus lagi utk suami.so..sama2 dapat guna.mmg puas hatiπŸ–’ saya sharing je kt korang .kalau korang nak beli boleh beli dgn sy ok. Insyaallah sentiasa ada ready stok sbb sy selalu order lebih skinvigorate ni sbb mmg laku kerassss. Huhu. boleh whatsapp saya utk beli berus ni ya .. www.wasap.my/60137812223 (ain)

nurul ain
mary kay independent beauty consultant
0137812223

Ok bye😝



Thursday, June 1, 2017

saya adalah MARY KAY BEAUTY CONSULTANT :)

bismillahirrahmaanirrahim...

assalamualaikum semua.. dah lama rasanya tak menaip untuk blog tercinta..
ade yg rindu ke??hehe


malam ni baru berkesempatan nak update blog yg dah bersawang ni.. 
meh hakak nak bagitau..
saya  adalah INDEPENDENT BEAUTY CONSULTANT MARY KAY :)
BOLEH WHATSAPP SAYA 0137812223 BERKENAAN KECANTIKAN ATAU MENJANA PENDAPATAN :)
.
.
.
alhamdulillah...dah setahun lebih saya guna produk mary kay. tak pernah saya SETIA dengan sesuatu produk sebelum ni tau. sebelum ni memang asyik bertukar2 produk. tak pernah jumpa yang sesuai. sebelum ni memang selalu keluar masuk WATSON or GUARDIAN untuk  beli skincare atau barang makeup yang sesuai untuk kulitku ini.huhu. Dan biasanya apa yg aku beli tu mesti tak habis dan buang je dlm tong smpah. membazir sungguh :( dah la selalunya memang lama belek2 produk make up n skincare kat watson n guardian tu..sampai encik suami pon dah paham. sekali pergi tak berhabis rm100++ tak sah. yelar, bukannya murah kan. lepas tu selang sebulan 2 bulan lepas tu pergi lagi..sebab tak sesuai ngn kulit la ,kulit lebih berminyak la apa la dan sebagainya. sebab kita main beli je belek2 sendiri kan..mana ada BEAUTY CONSULTANT untuk kita refer. Dah lama aku macam tu...kulit aku camtu jugak...KUSAM. WARNA KULIT TAK SEKATA, jerawat mudah naik terutama area T-zone dan dagu.  mencikkk sangat.huhu.

yup,  everything starts with a dream..
sulu sy berimpian sangat nak dptkan kulit yang sihat. alhamdulillah kulit lebih sihat dan cantik dengan MARY KAY :)
.
.

perkara ni berlarutan sehinggalah tahun lepas,,masa aku pregnant anak ke 3 ,,terasa macam nak pakai skincare yg berasaskan bahan2 semulajadi dan BOTANI..yang selamat untuk kulit. google punya google..dan belek2 kat instagram.. maka saya jatuh cinta sangat dengan MARY KAY. 
BERMULALAH EPISOD SAYA DENGAN MARY KAY.. 
masa tu belum jadi ahli lagi..
beli sikit sikit..
antara yg mula2 beli set timewise (pencuci, softner dan pelembab)..
then beli pencuci muka skinvigorate (serius best weh skinvigorate ni.memang berbaloi2 sangat beli)..
then beli brg make up pulak..bedak,lipstic, cc cream..
lama2 akhirnya awal tahun ni terbuka hati nak jadi BC MARY KAY :)
.
.

kenapa MARY KAY?
1. sy percaya mary sebab produk mary kay adalah antara TOP 5 SKINCARE IN THE WORLD okay.
dah 54 tahun bertapak di dunia..dah well known dan well establish..jadi kenapa ragu2? pilih yang terbaik untuk kulit anda!
2. sebab mary kay dah bantu kulit saya jadi sihat dan cantik berbanding dulu.
kalau sebelum ni kulit saya kusam tak bermaya..sekarang tidak lagi.. 
ada lagi..
bila kulit dan sihat dan cantik,,kita automatik lebih YAKIN DIRI :) betul ni. saya dulu macam tak 
konfiden je bila orang cakap berdepan ngn kita, cam segan dgn kulit sendiri yang tak berapa nak cantik ni. sekarang tidak lagi. nak selpi pon lebih yakin tau. NO FILTER2. NO EDIT :)
TQ MARY KAY :)


.
kini..aku melangkah LEBIH YAKIN dengan Mary Kay :)
thanks to MARY KAY:)
.
.
.
gambar hari guru tahun 2016 vs 2017.
bukan nak beza saiz badan dari beso ke kecik ye,haha.
nak bandingkan keadaan kulit tahun 2016 vs 2017,huhu.
anda nilaikan sendiri :)

~Nampak beza sangat kulit saya kan????
Sebelum ni kulit kusam, tak bermaya dan uneven skin tone.
Sekarang..kulit makin sihat , bersih ,cantik dan berseri❤~.
.
.
4. selain itu, dengan mary kay juga saya dapat menjana pendapatan.
zaman sekarang memang perlu pendapatan sampingan. setuju tak?
kalau buat betul2 mary kay ni insyaallah boleh dapat GAJI LIMA ANGKA tau.
siapa nak? boleh la whatsapp saya 0137812223  bagaimana caranya :)
.
.
akhir kata,
jika ada sebarang pertanyaan berkaitan masalah kulit , kecantikan atau ingin menambah pendapatan..boleh la whatsapp saya 0137812223 :)




jangan lupa LIKE FB PAGE  MK By Nurul Ain
dan follow instagram MKbyNurulAin



TQVM :)

Friday, November 25, 2016

saya jual bantal hotel ;)




🌸🌸🌸 PRE ORDER BANTAL HOTEL 🌸🌸🌸
πŸ’  SPESIFIKASI BANTAL πŸ’ 
Tidak dijual kat kedai biasa . Bantal ini hanya dibuat untuk supply kepada hotel . Kualiti dijamin 100% kualiti bantal hotel . πŸ’ Material: fibre+polyester (Lembut dan gebu gebas) . πŸ’  Size:19 x 29" . . πŸŽ€πŸŽ€ BANTAL BARU TERUS DARI KILANG πŸŽ€πŸŽ€ . . πŸ‘‘KELEBIHANπŸ‘‘
πŸ‘‘Hygiene - tidak berdebu dan anti alergik. Sangat bagus untuk mereka yang asma.
πŸ‘‘Lembut & gebu - dibuat dari bahan yang empuk. Sesuai dengan tekstur kepala dan bahu.
πŸ‘‘Selesa dan tidak panas
πŸ‘‘Mudah untuk dicuci & dijaga.
πŸ‘‘Tidak memerangkap lembapan seperti habuk dan peluh yang sebabkan bantal menjadi lembab, busuk, gatal dan tekstur dalaman menjadi lembik.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
Harga untuk sebiji bantal ialah RM40, jika ambil 4 biji harga RM150.
Tidak termasuk postage atau kos penghantaran bagi sekitar PasirGudang.
Pre-order ye. Harap sabar menunggu.

nak order bantal hotel?
whatsapp 0137812223 :)


😊