Wednesday, April 28, 2010

wedding door gift

bagi bakal2 pengantin..mesti korang pening dan buntu kan nak bagi ape untuk wedding doorgift mase hari perkahwinan korang nanti...aku pon same.penin+buntu.bukan aku je..parent aku lagi la pening kepala.maklumla...diorg yang byk kuar duit utk doorgift:P huhu.lagi sebulan nk kawen br diorang decide nak bg ape...utk tetamu yg datang la.doorgift utk family+khatam quran dah setel awal gak..maklumla tak byk sgt macam utk tetamu seramai 2000 org. bile tetamu dah ramai sgt,terpaksa la bajet2 untuk doorgift.hehe..


macam wedding aku aritu..aku asingkan..utk
1.family belah mak+ayah+belah suami+jiran terdekat(50pcs)
2.khatam quran(20pcs)
3.kawan2 aku(100pcs)
4.tetamu seramai 2000 org
5.kanak2



1. utk family mak+ayah+belah suami+jiran terdekat..(50pcs++)
aku decide bagi bekas tisu+makanan seperti dodol,wajik,telur pindang n bahulu,+bunga telur gantung.
aku letak dlm satu beg n siap letak name kat paper beg tu supaya tak ada yang tercicir:P

yg ni,aku tak sempat nak amek gambo:((

2. khatam quran(20pcs++)
bagi kitab yassin,tahlil n doa+bunga telur khatam quran+makanan seperti telur pindang n bahulu.letak dalam paperbeg n siap letak tag.

ni pon aku tak sempat amek gambo:((

3. kawan2 aku(100pcs++)
bagi special bag+keychain(utk gantung dalam kete)+telur pindang+bahulu+bunga telur gantung

yang ni ader gambo:)) thanks to ILLY,my bff yang tolong amekkan gambo:))



beg kecik yang comel tu makcik aku yang blanje n belikn:)



4. tetamu lain(2000pcs)-yang ni kurangkan sket pon takpe...coz bkn sume org tetamu yg kte jemput tu dpt dtg kn??ms aku kawen aritu...byk gak yang lebih.
bagi makanan(telur pindang+bahulu).letak dalam paper bag.


ni la begnye...n bunge telur gantung:)
sume merah-merah:P hehe
merah ader ong maaa~


ni adelah hantaran kawen:P
gambo ini adelah tidak ade kene mengena ngan entry ini:P




hope aku dapat tolong korang-korang yang bakal kawen bg idea nak bagi ape utk doorgift kawen;) oh ye,...utk budak2 lak..aku bagi gula2 lolipop n gula2 biase je:)

tapi apepon yang penting...jgn sampai overbudget:) ikut bajet dan kemampuan sendiri sudah:) yg penting ikhlas;)

1 comment:

apple dilla said...

wow! tulis name encik suami as soul
sgt rock!