Tuesday, September 28, 2010

Telenovela Stairway To Heaven di TV3.... BEST!!!:)


 morning all:)

 

korang dah tengok telenovela Stairway to heaven kat tv3???citer tu best!!!tak rugi tengok.tapi jalan cerita tu sangat la sedih:( ending pon sedih...tapi cerita die best.pelakon-pelakon pon best n encem n cantik n menghayati watak dengan baik sampai aku yang tengok pon sakit hati:P huhu..actually cerita ni diadaptasi dari drama korea, stairway to heaven...masa mula-mula tertengok cerita ni, aku tengah blogging(aku sambil tenet sambil tengok tv:P)..pastu aku cam biasa jap mata tengok laptop jap mata tengok tv.pastu aku tgk citer ni cam best je...jalan cerita die menarik n aku dapat rasa citer ni macam citer korea yang aku pernah tgk dulu tapi aku tak ingat tajuk citer korea tu ape.aku terus stick mata aku kat tv, tak lepas2 layan citer tu sampai abes pastu baru sambung tenet.google2...rupenya betul la telenovela tu adaptasi dari drama korea yang aku penah tgk dulu...guna tajuk yang sama, STAIRWAY TO HEAVEN! telenovela stairway to heaven ni baru je mula tayang kat tv3 bermula 20/9/2010..setiap hari isnin hingga khamis, pukul 3.00 -4.00 petang. sekarang ni baru je episod 5, hari ni nak masuk episod 6. kalau terlepas episod - episod yang lepas boleh la cari kat youtube yek:) ok, jom kita tengok sinopsis stairway to heaven filipina dan korean version.


Filipino version

 

 

Stairway To Heaven (Filipino Remake) Synopsis

Jodi (Rhian Ramos) and Cholo (Dingdong Dantes) grew up together. They were always there for each other. Tragedy begins when Cholo begins his studies overseas without Jodi. Jodi's father and architect Jovan (Jestoni Alarcon) remarries a gold-digging actress Maita (Jean Garcia), who takes in her two children, Tristan (TJ Trinidad) and Eunice (Glaiza de Castro), from a previous marriage with Dindo (Soliman Cruz). Eunice is envious of the life that Jodi leads and is determined to take everything away from her, including Cholo. Tristan begins to develop feelings for his stepsister, however Jodi still loves Cholo.

Five years later, tragedy occurs when Jodi gets into a car accident causing her to lose her memory. Together with Tristan, they start anew. Jodi is led to believe that she is dead. However, when they meet again one day, he is determined to remind her of the love they had for one another.

pelakon2 nya adalah:
Main cast
* Dingdong Dantes as Cholo
* Rhian Ramos as Jodi Reyes / Sienna
* Glaiza de Castro as Eunice
* TJ Trinidad as Tristan / Charlie

Extended cast
* Jean Garcia as Maita Aragon
* Jestoni Alarcon as Jovan Reyes
* Soliman Cruz as Dindo
* Karen delos Reyes as Badet
* Paul Holmes as Mr. John
* Carlo Gonzales as Enrico

Guest cast
* Sandy Andolong as Zoila
* Barbie Forteza as Young Jodie
* Jhake Vargas as Young Tristan
* Joanna Marie Tan as Young Eunice
* Joshua Dionisio as Young Cholo 

credits:watchsth

btw, kalau termiss tengok Stairway To Heaven  kat tv3...leh tengok kat watchstairwaytoheaven  .kat blog ni siap dari episod 1 sampai la episod akhir(final episode) tapi takde subtitle bm or bi la...kalau nak yang ader subtitle bm yang dah tayang kat tv3..cari kat youtube.




Korean version

Synopsis


Jung-suh and Song-joo grew up together. They were always there for each other. Tragedy begins when Song Joo begins his studies overseas without Jung-suh. Jung-suh's father remarries Tae Mira. Mira takes in her two children from a previous marriage, Tae-hwa and Yuri. Yuri is envious of the life that Jung-suh leads and is determined to take everything away from her, including Song-joo. Tae-hwa begins to develop feelings for his stepsister, however Jung-suh still loves Song-joo. Five years later, tragedy occurs when Jung-suh gets into a car accident causing her to lose her memory. Together with Tae-hwa, they start anew. Song-joo is led to believe that she is dead. However, when they meet again one day, he is determined to remind her of the love they had for one another. When fate finally seemed to be on their side, Jung-suh is diagnosed with eye cancer..

credits:mysoju 

kalau nak tgk stairway to heaven korean version leh tengok kat Mysoju....ni ade BI subtitle dan ada episod 1 sampai akhir.

ok la,tu je:) actually hari ni aku MC..dapat MC 2 hari.tapi kalau larat, esok aku g sekolah gak dan nak mintak maternity leave awal. insyaallah. doakan pengetua aku baik hati bagi maternity leave awal kepada aku ok?:)



p/s: Happy Birthday to Mel yang kini sedang berhoneymoon ngan Encik Alep kat Beijing,China:)

2 comments:

!!~miss kawaii~!! said...

cite nie best.
sedey je.
huhu

Ayda said...

hi. actually i was googling for anyone yg ada jual this CD. Then I saw ur blog. I baru terlayan cite ni kat TV3 skrg. 9.30am-10.30am. Then ada episod yg i missed. Looking forward to watch the whole story later then. :)

And yes, this story is so worth watching!