Sunday, March 27, 2011

idea kahwin: cara menggubah hantaran

korang nak tau cara aku menggubah hantaran kahwin aku sendiri?
haha..
aku siap design dalam buku ok:P saje nak share ngan korang..cuba tengok bawah ni..

haha..gile comot:P

mula2 sekali aku decide nak hantaran ape.pastu aku tengok mana2 bekas yang dah sedia ada n boleh guna semula untuk gubahan hantaran (nak jimat kos kan.hehe).pastu aku design dalam buku camne aku nak gubah hantaran tu. part ni korang leh rujuk internet or majalah2 design mana yang korang nak. takpon ikut kreativiti or imiginasi sendiri jek.:) pastu aku decide nak guna ape untuk hias / gubah hantaran tu..riben ke, kain organza ke,manik2 ke.kalau boleh sebelum beli barang2 gubahan tu..korang ukur dulu bekas2 yang korang nak guna sebagai hantaran korang..supaya tak membazir terlebih beli riben, bunga, manik or watsoever yang korang nak guna sebagai barang gubahan hantaran. pastu...dah beli barang semua...dah boleh lah korang start menggubah hantaran sendiri. sangat seronok dan puas hati ok kalau gubah hantaran sendiri. I Loiike:P hehe..ok lah, tu je tips gubahan hantaran yang aku nak share. ok lah, Bye~ :))

1 comment:

Mummy said...

salam ain...sama ler kiter...sy pun ada wat buku camni gak...wat sendiri leh jimat bajet...lagipun kiter tanak beli byk manik dan riben sebab tanak bg membazir..kalo nak pakai sikit jer sy beli dalam meter..kalo nak pakai byk baru beli yg gulung tu...yg sy punya buku tercampak mana ntah...

*anak awak comel betullah..kening dia tuh...