Friday, June 3, 2011

kepada yang belum tahu....BUTTER GOLDEN CHURN tidak halal. dah disahkan oleh Jabatan Agama Johor..

mungkin ramai yang dah tahu pasal ni tapi.........mungkin ramai lagi yang tak tahu..pasal pure butter jenama golden churn adalah disahkan tidak halal . kat internet dah tersebar luas pasal ni tapi kenapa tak keluar kat suratkhabar or TV? orang lain ramai tak tahu. kat kedai pon melambak je jual termasuklah BAKEWELL..padahal bakewell ni ak boleh jual barang kek haram coz kalau tak sijil diorang akan ditarik balik. owner bakewell pon taktau butter tu tak halal..sebab tu kena publish kat tv n suratkhabar. macam botol susu BPA FREE gak. kat internet dah lama tersebar pasal botol susu baby kena beli yang BPA FREE tapi kat Malaysia, baru tahun ni die bgtau pasal botol susu BPA FREE tu padahal kat negara lain, kat internet dah lama dah tersebar pasal ni. haishh.




ni butter golden churn. yup,butter ni memang mahal. 1 tin rm12.50. nasib aku tak penah beli. butter ni biasanya digunakan untuk buat BUTTER CAKE or kek lapis sarawak. 


surat dari bahagian penyelidikan jabatan agama johor mengesahkan butter golden churn tak halal!



1 comment:

ketawariang said...

hye... blog walker ni.. :D

selalu ke beli brg kt bakewell blkg kip mart lama tu?

mcm mahal je kt ctu... ade 1 lg kedai melayu tepi hway Pgudang tp xsmpt lagi nak pi....