Friday, July 15, 2011

resepi ice cream oreo cake

actually kek ni direquest oleh student aku. die mengidam kek ni:P die tempah kat aku dah 4 minggu lebih, baru hari ni die dapat makan:P huhu.almaklumlah...keje cekgu sekarang ni makin lama makin sebok.balik sekolah pon lambat. balik umah nak masak lagi, jaga anak lagi.haha. tak menyempat2.lagipon mase die order tu...aku ngah sebok ngan sukan daa..wrong timing:P kek ni senang je nak buat tapi gak leceh coz kek ni mudah cair coz die fully ice cream takde guna sponge cake ke hape ke.








ni resepi die :


1 bekas ice cream vanilla (1.5 L)
3 peket biskut oreo
sos coklat (kalo mls buat sendiri..beli je sos choc jenama hershey tu)-secukupnya
choc rice secukupnya


cara buat..korang boleh la rujuk kat video ni :







ok,senang kan?
try la!


1 comment:

Nurfarhana said...

eheee. mmg betol wrong timing.. yg 4 minggu mintak kek dah tak kesah dah ape jenis kek pun asal ade bentuk kek. mmg betol mengidam agknye. hehehe. terima kasih byk2.. :)

p/s: sy amik 2 gmba kek.