Monday, September 12, 2011

bunting pelanduk

korang penah dengar istilah ni? 
aku baru tau minggu lepas. haha.
maksudnye...pregnant tapi datang haid setiap bulan. 
memang ade orang yang jenis camni. 
seperti yang terjadi kat makcik kantin sekolah aku.
die tak sedar pon die ngah pregnant sebab period die normal...setiap bulan datang itu period :P.
buat UPT pon tak dapat detect. negative.
scan 2D biasa pon tak nampak.
(salah satu sebab tak nampak baby kalau scan biasa sebab lemak die tebal,so taknampak baby)
tapi die kena guna scan 3D or 4D baru nampak baby.
bile die scan tu, rupenye..baby dah 7 bulan!
die sendiri tak perasan sebab badan die memang jenis besar, perut pon besar:P
huhu..tapi rupenye..anak pertama ,kedua dan ketiga die pon camni..
tapi die tak expect die pregnant lagi coz die nak stop beranak dah:P
tapi..tu lah..kuasa tuhan :) hehe

ok,saje je nak kongsi. mane la tau ade gak yang tak tau cam aku ni:P hehe..
btw, aku dah 3 weeks missed period...dah 2x buat UPT tapi negative. any ideas? aku pon dah risau ni coz tak penah aku lewat camni T__T

6 comments:

Zaza Zafran said...

bunting pelanduk xpnh dgr pon.bunting harimau dh pnh rasa.dia mai period walaupon preagnant..

Anis Rosli said...

erkk...ni pestaim dengar bunting pelanduk..ingatkan pelanduk yang bunting wakakaka

maisara my said...

halamak...aku suker ayat last ko tu....weeeeeee......

shauqi said...

try gi klinik untuk detail.mungkin tension kot period lmbat.. ct masa yg gugur ank pertama dulu test memang negative. tp rupanya positive bila gi klinik. sbb hormon x kuat.

ceritera-chinta said...

maknya nye makciktu dah 7 bulan lah yer sekrang??? goggle tadi tup2 jumpa blog akk....nak snagat tahu period makcik tu hevy tak??? ker sikit2 kalu bunting pelanduk nie...perut makcik tu buncit tak???

akk emailkan ke saya yer adriana_nabila86@yahoo.com

NuRuL AiN said...

ct : dah period dah pon:P hehe

ceritera chinta: yup.die dah nak 8bulan dah pon.hehe. die period cam biasa.heavy bile awal period..lama2 makin sikit. n makcik tu memang gemok n buncit, tu tak perasan sgt die dah pregnant