Sunday, January 8, 2012

projek semalam dan hari ni.

fuhhh.
hari ini dan semalam agak memenatkan.
actually, selagi hal rumah baru belum setel,selagi tu lah penat dan penin kepala.

semalam: proses beli,bayar dan ambil kipas,lampu2 yang telah dibooking. pilih langsir. ke sana ke sini jugak. penat. maghrib baru sampai rumah. penuh satu kereta ngan barang2:P


tengok babycarseat.zaheen telah bertukar jadi barang elektrik.[ni encik suami yang taip]



hari ni: proses angkut sebahagian barang2 untuk dipasang dirumah baru:P
pastu upah orang untuk pasang. lama gak die pasang .
dari pukul 11 pagi sampai lah pukul 5 petang.
banyak gak yang pasang hari ni.
kipas siling 4 bijik, kipas dinding 1 bijik, lampu kalimantang 9 bijik, water heater 2.
pastu aku mintang tolong die pasang/drill cermin toilet dan rak toilettries untuk setiap toilet.
haa,yg drill tu die tak cas ape2 pon.
die tolong je.free.
yang upah pasang lampu pon murah. rm8 satu lampu. kipas siling rm25 satu kipas. kipas dinding rm20 satu kipas. water heater rm45 satu.
murah kan? servis pon ok.
die melayu. tokey kedai cina yang suggestkan die untuk aku pasang2 lampu kipas etc.
kalau nak no contact die, bagitau je.anytime aku boleh bagi. hehe


oklah..tatau dah nak taip ape.penat. zaheen pon dah tido. encik suami lak tgh dok termenung pikir duit dah melayang banyak:P haha.BAI!:D



5 comments:

wani johari said...

tak sabar nak pindah rumah baru kan..tp penat sblm pindah yg tak tahan tu..penat tgk duit bnyk habis ngn penat badan...huhuhu

maisara my said...

penat yg berbaloi takpe...

Fainie said...

salam dear, br terjumpa blog u..tgh survey2 contractor for renovation jgk ni..boleh tak nk contact num org yg pasang kipas n lampu tu..murah..(",) thx a lot

fainie_riz@yahoo.com

sara bee said...

salam...sye tgh cri kontraktor pasang kipas.. i tgk blog u, kontraktor cas murah la... bleyh bg contact no. x? thanks

storm rider said...

ni no die: farhan 0137016121