Monday, May 21, 2012

second baby is on the way...:)

Alhamdulillah..:)
im pregnant, for the second time;P
unplanned actually..accident maybe:P huhu
actually aku tak sedar pun aku dah pregnant about 7 weeks..
dan tak sedar pon bulan april tak period.maybe busy sangat ngan keje.
 cuma wondering kenapalah period aku ni lambat sangat kali ni..
dapat tau pon baru last week,pagi hari guru.(16 Mei 2012)
buat Pregnancy test pagi2 dan ternyata....double line:p
patut la berat aku makin naik...
patut la aku asyik lapar...
patut la aku letih,penat,tak larat je lately ni..
dan patut la perutku makin membuncit:P hehe





so,for second pregnancy ni...untuk 1st trimester kali ni..


a) badan tak larat sangat. mudah penat. buat keje sikit dah penat gile2. tidur malam pon awal sebab badan lemah dan tak larat. kesian kat suami kena uruskan zaheen n etc. tapi nasib baik makin ok :)

b) pastu aku mudah lapar.sangat lapar. pastu makan lambat sikit dah pening gile-gile sebab aku ade gastrik,tu yang tak boleh lewat makan padahal baru je makan. lagi menambahkan kelaparanku adalah,aku masih breastfeed zaheen. lepas je zaheen susu,aku lapar dan haus sangat. kena terus makan,nanti gastrik lagi susah dan sakit:(

c) setakat ni, aku suka makan asam:) lepas makan,tak rasa mual or pening2 sangat. oklah,kalau tak,asyik mual,pening,letih. pastu makan pon cam tak berselera lagi2 yang berminyak dan berlemak. makan memilih tapi wajib kena makan sebab nanti gastrik:P 

d) berat naik ...banyak:P dah 51kg sekarang. wahlauweiii...padahal baru 7weeks je kot? risau gak ni.mintak2 berat tak naik banyak sangat macam 1st pregnancy ,sampai 20kg naik. mana taknye ,pregnant kali ni asyik lapar je,tu yang berat naik banyak kott.  pastu perut pon cepat je dah nampak. masa 1st pregnancy dulu,perut lambat sikit nampak. mungkin sebab lemak2 dah banyak kot kat perut ni:P haha..

e)takde hati langsung nak buat kek or nak membaking. malass. tak macam masa ngandungkan zaheen dulu ,asyik membaking dan makan kek je. lagi2 cheesecake. mana tak berat naik sampai 20kg. lagipon oven rosak.so lagilah takde mood nak membaking.:P




so,doakan saya untuk kandungan kedua ini:) semoga semuanya selamat.insyaallah:)
 due date insyaallah awal januari:) oklah,itu sahaja,assalamualaikum:)

6 comments:

Madi @ Aed said...

wah..tahnih ain..adik madi pon br pregnant jgk..hehe..

storm rider said...

tq madi. madi bile lagi??jom la saing:P

storm rider said...

tq madi. madi bile lagi??jom la saing:P

storm rider said...
This comment has been removed by the author.
amal said...

tahniah ain. hee baby boy plak kot dah malas membaking tu ehehe

Madi @ Aed said...

hehe..kene tgg btl2 stabil dl kot..zaheen pn madi x pernah jmpa lagi..huhu