Tuesday, January 22, 2013

day 10

Assalamualaikum..
hari ni dah 10 hari berpantang or dah 10 hari Muhammad Akeef Ziyad dilahirkan :). oh,entry hari ni bukan nak cakap pasal pantang ke ,pengalaman bersalin ke.not yet. belum ade kesempatan or ada mood lagi sebenarnya:P 



tapi nak cerita pasal Zaheen.
Pagi tadi...(dlm pukul 7.15-7.30 pagi)..zaheen bangun awal hari ni...tiba-tiba die masuk dlm 'bilik berpantang' aku kat tingkat bawah...aku masa tu macam ngah mamai baru nak tidur sebab baby berjaga malam (biasalah newborn baby kan..)..

zaheen: Ibu....
aku: ye sayang...Nape...? (sambil senyum n usap rambut die)
zaheen: nak sleep..
aku: nak tidur ngan ibu ye..meh baring sebelah ibu...(die pon naik katil dan baring sebelah aku n peluk aku..)
 tibe-tibe...
Zaheen: nak entek ..(read:nak tet** :P) 
aku: zaheen kan dah besar,,,.ni baby punye...baby pulak nak susu
(zaheen cam merengek n start nak nangis)..
aku: ok..sikit je tau..
(zaheen pon menyusu selepas 9 hari  aku stop susukan die secara drastik selepas aku bersalin)
aku: (setelah beberapa saat)..ok dah.. baby nak susu pulak..
zaheen pon lepaskan puting secara perlahan-lahan pastu die tengok muka aku..senyum:) 


kesian zaheen...die mungkin RINDU nak menyusu. yelar, die masih tidur ngn aku selama ni n setiap mlm sebelum tidur mmg aku susukan die sampailah malam sebelum hari aku nak bersalin tu. aku tengah contraction time tu, pon susukan die bile die mintak malam2. pastu petang esoknye aku beranak, terus stop susukan die sampai lah hari ni die mintak balik 'nak entek' ngan aku. aku ingatkan die dah tak ingat or dah tak nak lepas dah ada adek..rupenya die macam jeles dan tengok je bile aku BF adek die.tapi die tak marah pon adek die. :) cume sejak dapat adek(sebenarnya start dari aku dah sarat..masa dah ppreggy 7month ke atas kot).. , perangai die macam mengada-ngada..over manja ..suka menjerit..kuat nangis..dalam erti kata lain, die sebenarnya nak perhatian dari ibu dan ayah die.salah kitorang jugak kot...sejak dapat baby baru macam tak beri perhatian kat die sangat...



gambar pagi tadi lepas mandikan ziyad..aku bedung ziyad, zaheen lak bedungkan baby pooh die.hehe.cute:)love u both :)

3 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, comelnya kakak! sedih2 ek tengok adik dah rapat2 dengan ibu ayah. hee. kak, zaheen ni comellah! pandai gak dia fikirkan tentang adik dia kan :)

*selamat berpantang ye!

huda saim said...

alolo.....ciannye zaheen....
ko terus xbf die, die ok plak ea....abis bg susu ape?


storm rider said...

huda.stakat ni ok je.cume xleh tdo seblah die la
.nnt die mintak.huhu.aku bg susu dutch lady 123