Thursday, June 6, 2013

sedang mencari set berpantang terbaik? nak luka jahitan cepat sembuh, badan bertenaga, susu badan banyak dan tidak sembelit semasa dalam pantang? cuba lah set berpantang Shaklee dan rasai perbezaannya!

Assalamualaikum :)


Hari ni baru sempat nak cerita pengalaman sendiri berpantang menggunakan set berpantang Shaklee / Set selepas Bersalin Shaklee.


Trauma dengan pengalaman berpantang anak pertama (luka jahitan episiotomi lambat baik, badan lemah tidak bertenaga, emosi tidak stabil dan sembelit) membuatkan aku nekad mencari set berpantang yang terbaik untuk berpantang anak kedua. Survey punya survey, akhirnya aku jatuh cinta dengan feedback/komen /testimoni dan review positif oleh pengguna-pengguna set berpantang Shaklee. Yang paling penting sekali set berpantang shaklee takde guna jamu atau serbuk-serbuk  yang perlu dibancuh dan melecehkan apabila hendak dipakai. Set berpantang shaklee hanya lah dalam bentuk pil yang mudah untuk ditelan. Dan boleh dimakan walaupun anak kena jaundis atau kuning. serta ia boleh dimakan sejurus selepas bersalin.


Set berpantang dari Shaklee ini terdiri daripada:

Vita-lea, zinc,b-compleks, Vitamin C, ESP dan Ostematrix.
 Jom kita baca khasiat dan kebaikan set bersalin Shaklee ini...

 
Vita-Lea
  • Ibu yang sedang berpantang digalakkan mengambil vita lea kerana semasa dalam pantang banyak  makanan yg  kita dilarang makan jadi tenaga kita akan berkurang. 
  • Ibu banyak kehilangan darah semasa dan selepas bersalin,Oleh itu ibu perlu mengambil makanan yang seimbang dan berkhasiat bg menggantikan semula darah yang hilang. 
  • Mengandungi zat besi yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. 
  • Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu pucat,letih dan lesu serta tidak bermaya. 
  • Pengambilan zat besi adalah sangat penting untuk penyusuan bayi. 
  • Vita lea tidak boleh diambil bersama minuman bersusu kerana ia akan mengurangkan kadar penyerapan zat besi oleh badan.

B Complex

  • Membantu menstabilkan hormon badan
  • Kekurangan B complex, boleh menyebabkan ibu dalam pantang mengalami gangguan emosi.. 
  • Membantu kita lebih bertenaga dan emosi lebih seimbang. 
  • Menukarkan makanan kepada bentuk tenaga

Zinc Complex

  • Sesuai untuk Ibu2 yg tiada selera makan ikan haruan atau pati ikan haruan, zinc complex adalah pengganti yg tepat kepada makanan tersebut. 
  • Galian yg sgat penting dalam membantu proses pemulihan luka dalam. 
  • Membantu proses pembaikan luka dalam badan kita terutama luka dalaman (rahim). 
  • Pengambilan zink bagi ibu yg menyusu akan membantu anak yg disusukan membesar dengan baik. 
  • Mengurangkan masalah rambut gugur 
  • Membantu masalah KEDINGINAN selepas bersalin.

Vitamin C
  • Berkonsepkan pelepasan masa. 
  • Ia melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan dan demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara  konsisten 
  • Vita c sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran 
  • Mempercepatkan penyembuhan luka jahitan
  • Memperbaiki tisu sel yg rosak semasa bersalin....

Energizing Soy Protein (ESP)


 


  • Memberi tenaga dan membantu melancarkan penghasilan susu
  • Penting untuk kelenjar dan tumbesaran, 
  • Mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol 
  • Memberikan rasa kenyang kepada ibu ibu 
  • Sangat bagus untuk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.
  • Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee adalah non GMO soy. Ia juga dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi.

Ostematrix


  • Membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.  
  • Mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. 
  • Membantu dalam masalah sembelit ibu semasa berpantang


review saya selepas menggunakan set berpantang shaklee :

* Luka jahitan sembuh dengan cepat. dalam masa seminggu jahitan dah baik. dah boleh jalan macam biasa, nak duduk pun tak sakit.(alhamdulillah;) memang sgt berharap pantang kali ni dpt sembuhkan luka episiotomi dengan cepat sebab pantang pertama dulu lambat sangat baik.siap tertetas lagi.ngeri sampai sekarang bile ingat balik)
*badan rasa lebih sihat dan bertenaga.boleh buat kerja macam biasa. malah, tak rasa macam berpantang pon.hee
*tiada lagi masalah sembelit. malah tiada rasa sakit di tempat jahitan semasa nak 'membuang':P (ni part yang paling besttt sekali sebab pantang dulu memang berjam jam dalam toilet nak membuang:P)
 *emosi lebih stabil. tak asyik menangis macam pantang anak pertama.
*susu badan bertambah banyak dan lebih pekat.alhamdulillh dapat susukan anak sepenuhnya sampai sekarang :)
*turun berat badan dengan cepat. berat akhir masa engandung adalah 68.9 kg. selepas 2 bulan...berat saya turun ke 48kg!alhamdulillah:))
*dan suami pun boleh join sekali makan vitamin ni ok. menjimatkan. suami pon dapat khasiat. suami pon lebih sihat dan bertenaga.
*satu lagi, vitamin ni tak semestinya hanya dimakan masa dalam pantang sahaja, lepas pantang pon boleh teruskan makan untuk kesihatan berpanjangan:)




berminat nak beli pd harga istimewa?
emel saya untuk order: mrsnawuza@gmail.com
atau sms/whatsapp saya 0137812223
atau nak beli sendiri? boleh! gunakan no ID shaklee saya 890731





1 comment:

Anonymous said...

And when you begin tossing $20 at clientele for spreading the
word about your DJ business, they will commence marketing for you a lot more often.
Daft Punk - Harder Better Faster Stronger There's something intriguing about a robotic voice egging you on. Kanye West – “Heartless” Mixed With Lady Gaga – “Lovegame”.

Have a look at my blog post ... daft punk random access memories rar