Saturday, September 7, 2013

dah lama tak demam camni...

assalamualaikum...

aku rasa sepanjang minggu lepas dan minggu ni adalah busy sangat..kat rumah busy ..kat sekolah lagilah busy. kerja sekolah pun banyak..non stop.
actuaally dari minggu lepas rasa cam nak demam..tapi masih boleh tahan lagi...mybe badan kuat boleh buat kerja pun sebab dengan bantuan vitamin shaklee yang aku makan..kalau tak mesti dah lemah lemau lesu semacam..


tapi minggu ni ....tak tahan sangat dah..kerja pon dateline dah dekat.so banyak sangat keje nak buat.sampai balik rumah pon terus buat kerja2 sekolah yg bertimbun itu. tekak memang dah rasa tak sedap start hari selasa..pastu aku lak baru je period sejak lepas bersalin aritu...(kali ni ziyad 7 bulan lebih..baru period.dulu masa zaheen..zaheen 6 bulan baru period).


so khamis aritu...tekak rasa perit sangat..kepala dah berdenyut2,nak pitam pun ade.sakit2 satu badan terutama pinggang..badan rasa sejuk...tp dalam badan rasa panas (panas dalam)..sampaikan masa tengah mengajar..aku minta budak tutup kipas sbb tak tahan sejuk (tapi budak2 kepanasan.haha.sorry ye...cikgu kurang sihat).badan aku dah gigil..tapi aku still mengajar dan pada masa yang sama...waktu free je aku siapkan kerja2 aku...sampai satu masa..aku rasa tak tahan sangat.kepala rasa cam nak meletup je. aku stop. nangis. whatsapp mak aku...tak tahan dah..bla bla bla( mak aku paham pasal PBS..sebab die pon cikgu).aku cakap..aku dah gigil.sakit kepala.nk pitam. cam nak demam.sejuk. sakit satu badan.sakit dada..aku pon xsure aku boleh drive balik tak ..nak jemput zaheen n ziyad lagi. perjalanan balik sekolah dr sekolah ke rumah aku dah la jauh gak...sampai rumah biasa nya dah 7.30mlm..aku rasa aku tak larat. so husband aku jemput aku dari sekolah. die dr kilang die naik motor n bawak aku balik naik kereta.motor die tinggal kat pondok guard. siap jemput aku naik atas kat bilik guru bawakkan barang2 aku.tq syg..



balik je rumah..aku terus mandi. sbb badan rasa tak selesa. gigilllll masa aku mandi tu. sampai kene duduk mencangkung tahan sejuk ..pas mandi tu,....nak jalan pon dah membongkok sbb sakit sgt pinggang n belakang aku.dah macam org tua aku rs. haha. makan jap..pastu trs gi klinik. suhu aritu...38 degree..dpt mc sehari..


jumaat: still tak baik lagi.tekak makin perit....suara dah takde dah..badan makin panas...gi klinik lg malam tu...tp klinik lain plak..suhu makin naik 39 degree.patot rs tak larat sangat. kali ni doc ckp ade infection kat tekak...so doc bg ubat radang tekak ..mc lg satu hari..kebetulan sabtu ni sekolah aku ade program bertemu ibu bapa..so mmg tak larat sangat nak gi..kena lah mc lagi.sorry ye kawan2:(


sabtu: berehat sepuasnya. encik suami jg anak. hari ni tertidur dr tgh hari sampai pukul 5.30 ptg. hope aku sihat seperti sediakala. banyak keje nak buat ni.:P

ok.itu shj laporan demam dari aku yg dah lame xdemam:P bye,assalamualaikum

No comments: