Sunday, December 22, 2013

pengalaman di Lotus Desaru Beach Resort, Kota Tinggi...

assalamualaikum semua..
dah tidur ke?;)
lately ni rajin benar aku update belog tgh2 malam kan..
bukan ape...waktu siang memang tak sempat nak bukak komputer or laptop..
sebab dah ade 2 org askar kan..:P
huhu



rabu dan khamis lepas...kitorang berkesempatan lah pergi Lotus Desaru Beach Resort kat Bandar Penawar, Kota Tinggi, Johor...encik suami beli ticker voucher hotel harga promo kat Groupon. 
Disebabkan hampir semua weekend adalah fully booked di Lotus Desaru Beach Resort ni, maka kami terpaksa lah pilih hari weekdays. kami fikir mesti tak ramai orang sangat sebab weekdays kan...tapi ........ramai jugakkkk orang....terutamanya singaporean.huhu..



so..mari kita review the bilik nya dahulu ;)

 THE BILIK or should i say the house? sebab...besar biliknya...2 tingkat. ada 2 toilet. 1 toilet di bawah, 1 kat atas. ade ruang tamu, ruang makan. singki, pantry.ada beranda. ruang tamu nya luas...so boleh pasang TOTO/ comforter. cuma yang tak bestnya...tangganya agak bahaya. sebab kaki boleh bolos ke bawah. pastu bilik kat atas terbuka n zaheen asyik nak panjat kat situ untuk tengok ruang bawah. tak sesuai untuk yg ade budak kecik la..kena alert dan berhati2 ..


baru sampai


mandur tgh tengok site :P

zaheen pon sampai2 terus nak belek2 itu ini .haha

luas...



bilik..katil king,...toilet atas besar,..ada bathtub macam jakuzzi.kami 4 beranak muat berendam dalam toilet tu,haha

toilet atas.gambar bathtub lupe nak snap.
pandangan dari atas.


the beranda. agak kotor.byk tahi cicak dan tahi burung.

kemudian...petang tu, kitorang pergi pantai nya dahulu...jom kita review THE BEACH pulak...:P
pada pandangan aku...air pantai die agak tidak bersih...pantai die jenis private beach...ade kerusi dan kerusi katil untuk bersantai ala2 Bali gitu...aku xsempat snap pic.. actually ade bayak je aktiviti boleh dibuat kat pantai tu...seperti banana boat n etc. kitorang teringin je nak main aktiviti air..suke je..tapi..sape nak jaga askar2 kami kalau kitorg dok main ?:P haha


otw to the beach...bak kata zaheen..."zaheen nak gi beachhhhhh:P"



selfie aje lah ngn ziyad..takdapat nak mandi pon :P btw, ziyad takut main air. tak macam kakak die.

bapaknya yg lebihhhhh:P


sampai mengangkang si zaheen ni...

malamnya...penat...rehat2 je..sambil layan tv...masing2 tidur cpt mlm tu.huhu





day2: kitorang pergi waterpark pulak. tapi sebelum tu breakfast dulu. perghh punyelah ramai org,. dah macam makan kat hostel aku rasa.haha. btw, perjalanan dari satu tempat ke satu tempat mmg agak jauh lagi2 kalau dpt blok yg jauh.,..tapi takpe..ade perkhidmatan  shuttle bus disediakan disitu. zaheen suke naik bus tu:P frst time naik bus lah katakan..:P



permandangan di luar bilik kami















review utk waterpark pula...
air nya agak kotor..pastu takde perkhidmatan locker utk simpan barang berharga..
pastu nak sewa pelampung pon mahal..kitorang tak sewa pon.:P tapi ok gak la waterpark die..not bad,..tak dapat nak main semua pon...



So far...ok gak la percutian kat LOtus Desaru ni..cuma agak rushing kalau setakat stay 2 hari 1 mlm je kot..sbb banyak lagi tempat kitorg xdpt gi or main...cthnya..archery..pastu swimming pool die yang lagi satu pon xsempat nak gi. sempat gi swimmping pool yang dekat dgn pantai je.tu pon kejap je. pastu better korang bawak la makanan byk2 kot...sbb nk beli makanan dlm resort tu kan agak mahal...tapi ade je restoran/kedai berhampiran bandar penawar kalau korang nak beli stok makanan..


ok la tu je review ...dah ngantuk.nak tdo.gudnite semua:)




4 comments:

NoRLiN said...

Ain ngangau..ni kak Norlin..best ke gi sini? Tgh nak review nak gi vacation last minute..huhu..

ibuzaheenziyad said...

insyaallah best;) hehe..pastu bole pegi hello kitty , legoland n jpo pulak.hehe

NoRLiN said...

Akak dah pegi dah last weekend..amik pkg 3d2n..ok la..puas hati dgn duit yg dibayar..hehehe..hello kitty dah pegi..legoland end of d year in shaa Allah...aduuii..kopak duit..huhu..

Syieda Khamis said...

Salam, nak tanya... Bilik yg u amek ni bilik ape ye? Yg apartment 1 bilik ke? Tgh servey lotus ni.. Nk beli kat groupon.. Tq dear..